Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 30 641
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Ние сме с cotton hug второ бебе в него и съм много доволна защото го оставям навсякъде в него спи и вечерно време и съм доста спокойна понеже много се върти и все го намирам заврян в някоя ниша.Аз го разнасям доста вкъщи от стая в стая и определено за мен е удобство.

# 691
Здравейте! аз съм мама от ноемврийската тема,но идвам с въпрос за тези които са раждали секцио използвахте ли такова бельо удобно ли ви беше благодаря
Родих секцио и първите два дни бях с превръзка и пелена отдолу и после сложих еднократни памперсни гащи на Лейдис, но ми беше трудно да се навеждам и да ги обувам. За събуването не е проблем, късаш ги отстрани. Удобни са, но веднага след секциото си беше болезнено. Съжалих, трябваше да си вземе баш памперси за възрастни.
как е възстановяването след секцио мина ли добре

# 692
Да, първите дни е по-трудно и болезнено. Но сравнително бързо се случва възстановяването.

# 693
Да, първите дни е по-трудно и болезнено. Но сравнително бързо се случва възстановяването.
къде родихте?

# 694
Мбал Вита

# 695
Аз съм почти 3 седмици след секцио и нямам никакви болки. Първата седмица беше най-тежка от към ходене, стоене права и сядане, а втората усещах само придърпване при ходене.

# 696
Аз бях с еднократни гащи и превръзки за след раждане първите дни, после минах на памперси за възрастни, че са по-удобни. Аз съм 3 дена след секцио и вече нямам болки, но с първото ми секцио беше различно, тогава дълго време ме болеше, така че никога не знаеш как ще е възстановяването.

# 697
  • Бургас
Интересно ми е до тези които раждахте за втори път по-леко ли беше?

# 698
Ако питаш за секцио, при мен да, но първото си ми беше с особености, сега си мина по план, направо не очаквах, че толкова добре ще мине. Но в реанимация бях с друга майка с второ секцио и нея доста повече я болеше от първото и възстановяването и е по-бавно, още се засичаме по коридорите и си говорим кой как е.

# 699
А кога ви слезе кърмата след секцио?

# 700
На втория или третия ден имах коластра, на четвъртия чак ми доведоха детето понеже беше в кувьозче 3 дена и то като се опита да засуче след това си тръгна баш кърма.

# 701
Здравейте! аз съм мама от ноемврийската тема,но идвам с въпрос за тези които са раждали секцио използвахте ли такова бельо удобно ли ви беше благодаря
Аз си взех такива, но след секциото не можех да ги обувам и събувам . Седях без бельо и ползвах лигнин. Иначе са удобни . Успях да ги ползвам след третия ден . Ако не кървите много може с обикновени превръзки.

# 702
Интересно ми е до тези които раждахте за втори път по-леко ли беше?

При мен второто раждане (нормално), много бързо се случи. За под 3 часа приключи, а същинското раждане беше 3-4 минути.
Буквално след раждането можех да си събера багажа и да си тръгна. Не съм ползвала никакво обезболяващо след това, нищо не ме болеше.
Очакванията ми бяха други, но се радвам че се получи така.
С първо също бързо се възстанових, но второто раждане просто беше светкавично. Екипа от доктори и акушери беше много добър!

# 703
А кога ви слезе кърмата след секцио?

Този път имах някакви капки коластра от началото, но беше наистина капки само, нищо като количество, някъде на 2 ден стана преходно мляко, като количество още не е много, но се опитвам да го увелича, все още е такова, а не кърма, вече е 5 ден от раждането. Не помня с първото кога ставаше кърма, но отнемаше някакво време.

# 704
Аз мисля, че имах коластра може би 3-4 дни. Когато се прибрахме вкъщи и започнах да цедя по малко видях, че е кърма вече.

За мен възстановяването от операцията си беше трудно. Особено ставането вечер да го взимам вкъщи. От жегата ми се изпотяваше мястото на операцията и ми пареше и болеше. На всичкото отгоре се беше показала някаква мазнинка от операцията и болеше допълнително... така ми казаха в спешното, където отидох след като я видях 🙄 Казаха ми, че могат да я издърпат, но ще боли и ще кървя, затова по-добре да си излезе сама. Но има риск от инфекция и се мазах 7 дни по три пъти на ден с антибактериален крем. В крайна сметка изчезна и не се инфектира. Но беше наиситна много неприятно и болезнено.

За превръзките, аз ползвах на Pospart в първите дни по-дебелите и после по-фините. Много съм доволна от тях. В първите часове бях без бельо с лиглин и мъжа ми го сменяше след кървене, защото беше през нощта и не ми се искаше да викам сестрите на всеки 10 минути. След като ми махнаха катетъра ми казаха да си слагам вече бельо и си бях с обикновени бикини и тези превръзки. Аз си бях взела еднократни гащи, но се оказаха много малки 😒 та се присъединявам към съвета да погледнете размера предварително.

В болницата, с обезболяващите, си бееше рай, но после... и до днес (20 дни след раждането) си имам болки при определени позиции. Изръпнало ми е от едната страна и нямам чувствителност. Боли ме и малко по-нагоре по корема отвътре. Абе като цяло - аз не съм от тези, които на 3тия ден са забравили, че са ги оперирали Simple Smile но при всеки е различно.

Общи условия

Активация на акаунт