Баща ми живее с мен и не знам как да се справя с това – това нормално ли е?

• 5 939
  • 127
  •   1
Отговори
# 90
Хубави съвети ти дадоха за работа в туризма и допълнителни доходи, остава само да се отърсиш от помията в главата ти и да действаш. Вкопчила си се в баща си и в миналото си и се движиш в негативна спирала без изход.
И друго - щом е само на бира, не е толкова зле. Аз съм дете на истински алкохолик, изпиваше  2-3 литра ракия на ден, докато не можеше да ходи. Така че, не си само ти с баща пияница и трудно детство. Въпросът е, че чакаш наготово и обвиняваш, вместо да си градиш бъдещето.

А къде е била майката през цялото това време?
Не може ли сега при нея да живееш, докато стъпиш на краката си?

# 91
Е, майка ми си живее в нейната си къща с нейния си мъж.. обаче този като закъса за пари ( за пиене и цигари и на нея иска, нали не за храна естествено , даже на рождения ми ден влиза и ми вика Честит празник, дай 5 лева за цигари )

Очевидно майка й не я иска. Ама бащата е черен, че я търпи. Много удобно.

# 92
  • София

Бащата - лош, че с е оставил да живее 7 години, без да плаща наем. Майката - светица, защото си гледа кефа и новото семейство, без да я вълнува щерката. Интересно.
Предполагам, че майката и дава пари. Иначе как виси в ужасния неремонтиран апартамент и не работи?

# 93
Майката самата тя няма никаква сигурност, щом е в жилището на нов мъж. Предишният - пияницата - я е изгонил от дом, за който сигурно се е грижила с години. Сега живее с друг мъж, но дали там има стая и условия за пораснала дъщеря? Майката поне не тежи на никого, доколкото виждам. И тя ли е крива...?

# 94
  • София
Пак може да я приюти за 3-4 месеца. Все пак дъщеря ѝ би трябвало да ѝ е по- важна от някакъв мъж.
Пък и той ако е човек, сам ще предложи. Но истината е, че за 3 години (слагам от 20 до 23) авторката можеше да направи нещо по въпроса с жилищното си състояние.

Постът на Мис Каприс е много точен. И да ѝ се дават практически съвети, тя първо трябва да си отработи травмата. Пък ако измежду пишещите има някой кръгъл сирак с двама живи родители, на които не им дреме за детето им, може да даде някакви съвети.

# 95
Авторке, и други сме израснали с бащи алкохолици и много, много по-грозни неща от четирите литра бира на баща ти сме виждали. Идея си нямаш какво е алкохолизъм, нито си влизала в психиатрично отделение, където вкарват алкохолиците за лечение, нали? Не са те обискирали по време на свиждане, не си виждала стая, пълна с буйстващи пациенти, вързани с колани за леглата.
Само че вместо да хленчим, сме си седнали на дупетата и сме си подредили живота така, както на нас ни се иска.
Ако майка ти те прибере, ще почнеш да плюеш по нея и мъжа й. Голяма си вече, имала си шанса седем години да не плащаш квартира, стига толкова паразитиране.

# 96
Защо решихте, че е на 23? Заради никнейма ли? Подозирам, че е на по-голяма възраст.

# 97
  • София
Да де, Евче, ама си по- чувствителна и си имала своите моменти, нали.
Тия неща не оставят човек без следа, хоп и продължава. На авторката ѝ трябва някой да я валидира, за да може да отскочи и да започне да се справя с живота си. А не да ѝ се повтаря "нищо толкова не ти се е случило". Гадно си е, няма какво.
Има потребителка с доста отдалечени родители по нейни думи, може би тя ще ѝ е в помощ.
Ариел, дай някакви съвети на жената, ако четеш. Simple Smile

# 98
Кеч, дадох съвет - да се хваща да работи.
Какво да направим? Да й отворим "go fund me" портал за дарения и да правим банкови преводи ли?

# 99
Кечър, травмите и спомените си ги носим до гроба, разбира се.
Но човек има избор - или да хленчи доживот, или да се вземе в ръце. На тази жена все някой й е крив - баща й виновен, че е пиянде, майка й, че си има свой живот. Само авторката горкана без късмет. Изобщо не я нападам - пиша само това, което мисля - че трябва моментално да спре да хленчи и да си оправи живота далеч от пияндето.

# 100
Авторке,
искаш различни съвети, доообре.
Алкохолизмът е болест. Помогни или накарай баща си да се лекува. И току виж си открила любящ баща. Да, ама не. По-лесно е да почнеш работа и да се изнесеш, отколкото да накараш алкохолик да потърси лечение.

Мислиш, че си зле и по-зле не може да стане. Може-може. Вече ти казаха, че щом тегли кредити без намерение да ги връща, на вратата ще потропат кредитори. Ако са от добрите, просто ще ви изхвърлят на улицата, ако са от лошите - жертвите са част от криминалната хроника. Изводът - по-добре работа и изнасяне.

И накрая, по закон бащите не дължат нищо не пълнолетни деца - ни квартира, ни пари, ни грижи.
Но пак по закон пълнолетните деца дължат издръжка на болен и възрастен родител. Ако баща ти остане на улицата и без доходи, но с доказани болести, може да заведе дело и да те осъди за пари. И тук е най-лошата част, дори и да не работиш, пак му дължиш издръжка. След няколко месеца неплащане - следва условна присъда. Ако пак не плащаш - и затвор. Изводът - бягай с 200 и търси работа.

Хубав Великден. Желя ти успех!

# 101
  • Пловдив
Алкохолик само на бира досега не бях чувала, но може и да има. Алкохолиците пият предимно твърд алкохол, бирата им е все едно вода и нея изобщо не я броят.
Ситуацията е следната 7 години авторката си е живяла както реши без родителски надзор в самостоятелно жилище. Предполагам все някой й е помагал с издръжката, я майката, я някое гадже или пък тя е работила все нещо.
Изведнъж баща й се прибира в неговия си дом и се чувства като стопанин, а авторката това я дразни.
Има няколко варианта за изход от ситуацията, но се съмнявам, че ще бъдат приети, защото авторката не желае варианти, а апартамента да остане за нея, баща й да се изнесе и изобщо да не се появява в живота й.
За съжаление обаче това няма как да стане така както чета писанията на авторката.

# 102
  • София
Ето вариант да остане за нея, ама няма да ѝ хареса. Помага му да си извади ТЕЛК, за да има той пенсия все пак. Намира си работа и чат- пат му дава дребни да си покрие дълговете или му праща бира и кренвирши.

Ще ѝ излезне мноооого по- евтино от това да си купи жилище. Ама още е заслепена от злоба.
Знам, че сега ѝ се струва ужасна идея, но сценарият е следният:

1. Майка ѝ няма жилище, живее при някакъв
2. Баща ѝ без надзор ще го пропие
3. Тя с тоя манталитет ще живее под наем, ипотека няма да изтегли и на 50-60, когато трудоспособността ѝ започне да намалява, ще е под моста.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 21:30 от The Catcher in the Rye

# 103
За нея въобще не е добър вариант да продължи да съжителства с баща си. Нито ще го спре да пие, нито ще има личен живот.

# 104
  • София
Няма да съжителства. Тя така или иначе трябва да се изнесе. Но от нея зависи частично дали на 50 ще е на улицата, или поне ще има покрив.

Е, щяла да си купи и да роди 5 деца. Ама надали.

Общи условия

Активация на акаунт