Баща ми живее с мен и не знам как да се справя с това – това нормално ли е?

• 5 941
  • 127
  •   1
Отговори
# 15
  • София/Севлиево
Аз на твое място бих се изнесла от жилището му.Все ще има къде да отидеш.

# 16
Изнеси се и си поеми живота в ръце. С такова мрънкане ще приключиш някой ден по подобен начин...

# 17
А какво по-точно има да му обичаш на един алкохолик???

# 18
Много се смях с тези кренвирши. Звучи като нелепа пързалка.
Ако не е, най-лесният начин да се справиш е като се изнесеш от дома на баща ти и си намериш квартира asap, както е модерно да се казва Simple Smile

# 19
Жилището?
Кой плаща сметките?
Ти храна не купуваш ли?

# 20
  • София
Не го обичай и не му живей в имота. Той има право да е алкохолик и да си изпие жилището ако иска. Изгледана си голяма жена, оправяй се. Не виждам той да ти иска нещо и да се е натресъл у вас, тогава щях да те защитавам и да търсим решение. Майка ти къде е в картинката?

# 21
Е, майка ми си живее в нейната си къща с нейния си мъж.. обаче този като закъса за пари ( за пиене и цигари и на нея иска, нали не за храна естествено , даже на рождения ми ден влиза и ми вика Честит празник, дай 5 лева за цигари )
По документи жилището е негово, спор няма. Само че той и пръстта си не е мръднал за него, понеже обзавеждането още е с дървена дограма.. вярно звучи като пързалка амааа

Сега защитаваме алкохолизма ли? Да, знам че квартирата е решението на проблема ми но за момента не мога да си я позволя.

# 22
  • Далечният изток
Нямаш работа, нямаш доходи... Ами и аз му вярвам, че му ядеш от кренвиршите и му пиеш кафето, които той е купил.
Кой плаща сметките - ток, вода, интернет имаш, щом пишеш тук и т. н. Това всичко кой го плаща?

Аха, ясно... А ти за какво си мръдна пръста? Все пак 7 години живееш там...

# 23
Ясно. Ами с какво живееш, авторке, като не работиш?   Трябва бързо да си намериш работа, каквато и да е. И да си купуваш храна по твой вкус, по нормална от хляб и кренвирши. Дотогава можеш да предложиш на баща ти да ти дава пари ти да пазаруваш, обаче  човекът си е пияница, то няма какво да се очаква от него.
Не можеш ли да идеш при майка си, докато си стъпиш на краката?

Ясно, че във форума жена на 23 вече трябва да работи за много кинти, да живее на квартира и даже да  си е купила лично собствено жилище, но в действителността малко по другояче се получава, аз като гледам горе долу до тая възрастфианнсова помощ от родител, или като еквивалент поне местоживеене, предоставено от такъв, си е нещо необходимо, така че моят съвет е да съжителствате някак докато си намериш  стабилна работа и си посъбереш пари.

# 24
Не му ги ям изобщо тези гнусотии, чудя се как може да яде това и само това ВСЕКИ ден.

# 25
  • София
Е, майка ми си живее в нейната си къща с нейния си мъж.. обаче този като закъса за пари ( за пиене и цигари и на нея иска, нали не за храна естествено , даже на рождения ми ден влиза и ми вика Честит празник, дай 5 лева за цигари )
По документи жилището е негово, спор няма. Само че той и пръстта си не е мръднал за него, понеже обзавеждането още е с дървена дограма.. вярно звучи като пързалка амааа

Сега защитаваме алкохолизма ли? Да, знам че квартирата е решението на проблема ми но за момента не мога да си я позволя.
Не защитаваме алкохолизма, а правото на всеки да си живее както пожелае в своето собствено жилище. Ти не работиш и живееш в неговото жилище, а то си е неговото, защото е жив. Може още утре да ти изхвърли багажа и без да е алкохолик. Приготви се да пораснеш и да живееш отделно. Или моли майка ти да те прибере. Тя сигурно и твоите сметки плаща щом спокойно не работиш.

# 26
  • Далечният изток
Какво ядеш?
Нали нямаш работа, нямаш пари, какво ядеш?

# 27
Иди при мъжа на майка си, той да те храни.
Защо ТИ не му сготвиш, м?

# 28
Защото не го понасям ?! Примерно
Ще готвя на мъжа с който някой ден заживея евентуално, а не на някой който на практика не означава нищо за мен. Ние не сме близки и никога не сме били.
Жената го е изгонила и то с право. 🙂

# 29
  • Далечният изток
Щом не го понасяш, имаш пълното право да се изнесеш.
Не смяташ да го гониш от НЕГОВОТО жилище, нали?

Общи условия

Активация на акаунт