Операции на коляното - 3. тема

• 5 096
  • 108
  •   1
Отговори
Здравейте,

Пускам нова тема, тъй като старата за мен беше много полезна!

Ще започна с въпрос:
Аз имам скъсана предна кръстна връзка и скъсан менискус тип дръжка на ведро от 6 години.
Успях да отида на преглед при доктор Петров и доктор Вулджев като и двамата казват, че е добре да се оперирам, но не е спешно. Менискуса ще се изреже, тъй като е минало много време от травмата, а сухожилие за ПКВ ще се вземе от задното бедро. Въпросът ми е понеже изчетох доста мнения: Има ли шанс коляното да стане както преди травмата? Аз нямам блокажи, остри болки и не усещам нестабилност.Имам една тъпа болка , която продължава някой път със седмици след по продължително ходене.  Иначе тренирам във фитнес и като цяло съм активен човек  и се чудя дали да направя операцията и дали има шанс за пълно възстановяване, понеже възстановяването е доста дълго.
Знам, че няма гаранция за резултата от операцията, но бих се радвала да чуя мнение на хора, при които вече е минало известно време от операцията.

Линк към предишната тема:
https://bg-mam.ma/t/1032713

# 1
Здравейте и в новата тема, в предната някой беше писал, /извинявам се,че не обърнах внимание на никнейма/ че в клиника Евровита не издават фактури, напротив издават на който поиска.
И
При операция януари месец тази година, ни издадоха.
Друг беше питал за цената, няма как да ви се каже цена предварително, като отворят коляното и видят какво има да се прави става ясна цялата сума. На нас ни казаха от 4000 до 6000 отиде на 6500 с един подсилващ имплант в повече, защото е дете. Но съм с две ръце за Евровита, независимо дали ще сте при Бочев,Точков или Василев,там са хората за този вид операции - ПКВ и минискус.

# 2
Аз също съм писала, че в Евровита издават фактури.
А цената около 2100 лв е за операция на скъсан менискус.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 10:53 от monii

# 3
Аз също съм писала, че в Евровота издават фактури.
А цената около 2100 лв е за операция на скъсан менискус.

Предварително ли Ви казаха каква ще е операцията и колко ще струва?
Понеже четох в миналата тема за различни цени в Евровита, Вие с Допълнителното здравно осигуряване ли платихте 2100 лв.?
И по кой метод Ви оперираха?

# 4
Операцията беше на мой близък.
Докторът предварително каза колко ще струва, ако няма нещо непредвидено.
Оперираха го с изрязване на менискуса.
След операцията ни дадоха фактура и с допълнителното здравно осигуряване му възстановяваха част от парите.

# 5
Здравейте,

Някой дали има идея какво упойка се използва при операция на ПКВ в Евровита, забравих да попитам при консултацията ?
Също така ще съм благодарна ако някой може да сподели какви са условията и цялостното преживяване в Света София и в Евровита

# 6
  • София
За Св. София - мъжът ми беше в самостоятелна стая с баня и тоалетна, но в някакво по-старо крило, защото имаше ремонт. Та сега предполагам, че условията са съвсем ОК. Стоя 3 дни. Храната е ОК (носят кетъринг от ресторант). Операцията беше с епидурална упойка. Беше си приказвал с доктора през цялото време.
Познати, оперирани в Евровита са били с пълна упойка. Преди години имаше съмнения/оплаквания, че пациенти, записани при И.Василев са оперирани от други лекари.

# 7
Здравейте, някой имал ли е възпаление (тендинит) на ПКВ и сраствания след операция, и каква терапия сте предприели?

# 8
  • София
Здравейте,

Разбрах, че д-р Краевски е не работи вече в Софиямед. Някой знае ли къде ще работи и ако може на лично негов контакт? Благодаря!

# 9
  • София
Здравейте,

Разбрах, че д-р Краевски е не работи вече в Софиямед. Някой знае ли къде ще работи и ако може на лично негов контакт? Благодаря!

Обявиха, че от началото на юни е в екипа на Евровита.

# 10
  • София
За Св. София - мъжът ми беше в самостоятелна стая с баня и тоалетна, но в някакво по-старо крило, защото имаше ремонт. Та сега предполагам, че условията са съвсем ОК. Стоя 3 дни. Храната е ОК (носят кетъринг от ресторант). Операцията беше с епидурална упойка. Беше си приказвал с доктора през цялото време.
Познати, оперирани в Евровита са били с пълна упойка. Преди години имаше съмнения/оплаквания, че пациенти, записани при И.Василев са оперирани от други лекари.

И аз съм много доволна от операцията в Св. София. Всичко беше чудесно, от отношението до грижите и престоя.
Операцията мина много добре, въпреки че бях съсипала и хрущяла, възстановяването мина бързо.

# 11
Здравейте,
Някой знае ли след кои физиотерапии има ограничения какви дейности могат да се извършват? Колебая се между 2 центъра, и в двата бях на преглед. В единия ми говореха за дълбока осцилация, в другия - за йонофореза с нивалин. Става дума за усложнения, които се получиха след трамва на коляното, подуването му и очевидно притискането на нерви, при което се повлияха не само коляното, но и прасецът, и глезенът.

# 12
  • София
Не съм чула “извършването на дейности” да е свързано с вида физиотерапия. И двете са назначени да лекуват възпалението. Та движението и активностите зависят най-вече от степента на възстановяването. Ако нямате оплаквания - движите се, ако чувствате дискомфорт и болка трябва да се щадите.

# 13
Здравейте, може ли някой да сподели мнение за Др. Михаил Вулджев? Колебая се кой лекар да избера за проблем с коляното и скъсан менискус, по скоро се колебая между него и др.Точков. Какво ви е мнението за двамата? Благодаря!

# 14
  • София
В какво се изразява проблемът с коляното?
Иначе и двамата са добри и ще зашият менискуса. Повечето ми познати са оперирани от Вулджев (ПКВ и/или менискус) и са доволни.

Общи условия

Активация на акаунт