Какво мислите за името Мария-Магдалена

• 2 287
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Името е много хубаво. Аз много харесвам двойни имена и значението на името е добра орисия.
Мария - обичана, възлюбена, чиста.
Магдалена - кула, твърдина, крепост.
Да е обичана и да устоява.
Моята дъщеря е с две имена, нито са й трудни за писане, нито някой й се е подигравал, а сега в чужбина е много добре прието името й.

# 31
Бих избрала само Магдалина, Магдалена или Мадлен. В православния календар имената Мария Магдалина се пишат разделно, без тире. Виж 22 юли: https://pravoslavenhram.com/%D1%8E%D0%BB%D0%B8-2025_32_51.

В латинския превод на Библията е МагдалЕна, а в гръцкия текст - МагдалИна, оттам идва разликата в изписването. Има разлика във възприемането на тази светица. За Православната църква тя наистина е разкаяла се блудница: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0 … D0%BA%D0%B2%D0%B8.

Ето една статия за името Мария в Библията: https://www.pravoslavieto.com/bible/docs/NZ/Trite_Marii.htm#2.

# 32
Дъщеря ми се казва Магдалена. Много харесвам двете имена, както по отделно, така и комбинацията от двете.

# 33
Аз бих избрала само Магдалена. Двойните имена са ми твърде дълги и тромави.

# 34
На мен ми харесва.

# 35
Излишно дълго, прекалено тромаво и библейско или тък твърде латино.
Харесвам и Мария, и Магдалена поотделно.

# 36
  • на последния етаж
Не ми харесва, предпочитам само Мария или Магдалена.

# 37
Харесва ми, но ми е прекалено смислово и исторически обременено. Изискващо име е, като трънлива корона или тежка мантия.

Само Магдалена ми харесва много, както и галеното Магда. Едно такова наситено червено и жизнеутвърждаващо ми е, като великденско яйце или червено мушкато.

# 38
Много ми харесва името - дълго и класическо, изключително красиво в моите уши. Запомнящо се и отличително  име.

Харесвам и поотделно Мария и Магдалена. В моя край Магдалина не е разпространена версия и ще изглежда по-скоро като да е с правописна грешка.

# 39
Магдалена. двойното име е дълго, ако след време и фамилията си направи с тире така ще стане...

# 40
Бих заложила само на Мария.

МагдалEна на български си е ОК, но на латиница ще го четат и произнасят като МагдалИна. Но пък директно МагдалИна на български звучи префърцунено.

Имах съученичка Магдалена навремето, хората и казваха Маги или Меги - не помня точно кое беше "правилното", но който кажеше другото, реагираше много бурно - "Аз не съм ..., аз съм ...". Беше много дразнещо, и в крайна сметка остана Маги-меги Smiley

# 41
има много с имена на Мария - едно от най-разпространените имена. Нека да е по- отличаващо се , хубаво и благозвучно

# 42
Има причина Мария да е разпространено име - хубаво и благозвучно е.

# 43
Предпочитам Ана-Мария.

Общи условия

Активация на акаунт