Носят ли ви на ръце? :)

• 15 525
  • 442
  •   1
Отговори
# 255
Защо се припознаваш? 
Аз пък, тиквени медали, за най- работна булка  не гоня!
Най- голямото бг изобретение- заместването на официалния празник, за по- следваш работен ден , ако вземе да се падне в събота или неделя Sunglasses
И аз искам, ама няма Joy

# 256
  • Out of the Mix
Защо се припознаваш? 
Най- голямото бг изобретение- заместването на официалния празник, за по- следваш работен ден , ако вземе да се падне в събота или неделя Sunglasses
И аз искам, ама няма Joy
Joy

# 257
  • София
Най- добрите софийски галерии се стопанисват от жени, изложбени пространства също. И те са гръб на културата, зад тях има ехо.

Така е, тук в България като запразним от Великден през Илинден, та до Коледа. Щракаме с пръсти, щото всички работохолици отидоха в чужбина, бъхтят и заради нас.
В Германия празнуват на всеки две седмици нещо. За Испания, Италия и Гърция не ми се говори. Само изглежда ката ден работа и след нея вкъщи, утре пак.
Не е чисто балканска черта това с почивните дни.

# 258
И аз обичам книжарниците, обаче един познат работеше до 9 вечерта там, което не ме устройва, така че на 4 часа е ок, но какво става с трудовия стаж? Отделно чувах, че карат хората да мъкнат тежки кашони в склада, което за жена не е ок.
На мен ми харесва работа, която се води на 8 часа, но от вкъщи и имаш възможност през деня да правиш и други неща.
Онзи ден поздравявам бременна позната, че ще става майка и нейният отговор вместо благодаря беше "о аз много си харесвам работата, просто много си харесвам работа!".

# 259
Горджи, постът ми беше ироничен.
Била съм при колеги от други страни, не се напъват повече от нас и си спазват работното време до минутка. Това да останеш след работа щото нещо било спешно - не.
Защо се припознаваш? 
И аз искам, ама няма Joy
... не всички почиваме като в Бг ...от първи  май, през уикенда, ча чак до след Гергьовден
Разпознавам се защото съм в БГ, виж по-нагоре какво си писала.
И т.нар. "бг изобретение" не е наше, взаимствано е, но ще те оставя ти да откриеш от къде.

# 260
  • Между гори и планини
И аз обичам книжарниците, обаче един познат работеше до 9 вечерта там, което не ме устройва, така че на 4 часа е ок, но какво става с трудовия стаж? Отделно чувах, че карат хората да мъкнат тежки кашони в склада, което за жена не е ок.
На мен ми харесва работа, която се води на 8 часа, но от вкъщи и имаш възможност през деня да правиш и други неща.
Онзи ден поздравявам бременна позната, че ще става майка и нейният отговор вместо благодаря беше "о аз много си харесвам работата, просто много си харесвам работа!".
Аз не съм вдигала тежко, имаше кой да го прави. И съм работила извънредно само 3 месеца в годината, но пък ни се плащаше изключително добре за това ( когато снабдявахме училищата с учебници и др помагала). За мен стажа не е бил от значение, защото така или иначе аз на пенсия от стаж няма да разчитам. Ако живот и здраве стана баба, ще съм баба рентиерка.  И почивни дни имах, и отпуски. Въобще - сладка работа.

# 261
За мен да ме носят на ръце е свързано със взаимно разбирателство, да ми се угажда на хобитата, както и аз на неговите, да усещам сигурност, че мога да разчитам за неща, които аз съм неспособна да направя, не защото са мъжки и много жени не ги правят и сами, просто аз съм зле с техническата част, поправяния, ремонти и подобни. Също да готви, на който му се готви, ако и двамата нямаме желание - поръчваме. Такива дребни ежедневни неща, които често натоварват единия ако са само негово задължение. Не ми допада идеята да бъда издържана, но пък да усещам сигурност, че мога да си сменя работата, когато и искам, като това да не е някаква драма за бюджета. В общи линии, да има хармония и взаимно разбирателство.

Аз работя в международна фирма и предвид, че тази година Великден съвпада - всички католици си почиваха също толкова. Пък първи май се празнува дори в Азия. Нямам наблюдения в другите страни да имат по-малко празници.

# 262
Почти всички добри галерии в София (извън тези с участие на държавата) са собственост на мъже обаче

Но да, "лицата" им са жени и то умни, светнати, млади/или по-зрели жени

И има голяма разлика/ да не кажа и че почти няма общо с галериите, за които говори Доня Дафина

# 263
  • Между гори и планини
Не съм наясно за галериите в София. Аз пиша за Варна, едната галерия е много известна от години. Ако помещението е лично, разходът наем отпада. Вероятно няма много продажби, за това се правят и често нови изложби. Или се правят разни курсове с деца и пораснали по рисуване, особено ако галеристката е художник.
Имам още една приятелка художник - тя прави много красиви ръчно рисувани лампи и други декорации, по Коледа е в Германия на базар. Аз също съм с художествено образование и си правя разни мои проекти, дори това лято вече съм решила да ги изкарам на бял свят.

# 264
Не се захващайте с галерии в София. Бедна работа. Макар и красива и арт.
Ако имате пари за изпиране – ок. Иначе си е дейност за запълване на времето на жени, които да не седят на главата на мъжО и да се занимават с нещо.
И изобщо много хора като кажат арт професии и влизат в някакъв романтичен режим. Мармотът... Smiley

# 265
На нашето Черноморие в тузарските курорти е приятно занимание да имате арт-галерия...

# 266
Да, има интересни галерии, точно на типа жени, който описва Бази.
Минавам често покрай една такава, ето една от творбите
Скрит текст:
160 лева е ако нещо решите, масло.

# 267
  • По света и у нас
В БГ все още е възможно да купиш/ наемеш галерия, има го малкия бизнес. Наемите на разни малки помещения не са чак толкова скъпи. Но при мен с моите възможности - забрави. Между другото довечера имам изложба, да се похваля! И слава богу има отворени хора, които правят събития, които да събират хора с еднакви интереси.

# 268
Гледай там да има някой заможен, красив, между колко и колко години забравих... Sunglasses

# 269
Добре де, там нямате ли си сайтове и приложения за запознанства? Пишеш директно: Търся си провайдър, който трябва да... (това, това и това), в замяна предлагам... (това, това и това). Кой знае, може пък да изскочи някое зайче...

Общи условия

Активация на акаунт