Носят ли ви на ръце? :)

• 15 528
  • 442
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Галерия е много шик. Малко разбирам от изкуство....

# 241
  • Между гори и планини
Аз явно съм заобиколена от творчески натури, една приятелка е в самодейна театрална трупа, друга в свободното си време оправя едно селско читалище, в почивните дни твори с децата които отидат, третата ни събира всяка година преди Великден и правим разни нещица, които после на един празник организиран от втората са на изложба. Снимаме и всяка година участваме в изложба с различна тема ( миналата година спечелих второ място), гласува целият град анонимно. Участваме в арт планери. Между другото си работим по други проекти и гледаме градини. Имаме състезания за торти, погачи... Имаме ди дамски клуб. Въобще не скучаем.

# 242
Доня Дафина, много добре звучи живота ти.

Извинявай, Роки, но да притежаваш галерия се искат освен познания за изкуство и стабилен гръб, за предпочитане мъжки.

Част от "носенето на ръце" е да може жената да смени добре платената, но стресова работа с такава, която носи спокойствие и удовлетворение, но не и предишните финанси.

# 243
  • По света и у нас
Определено има умора и затъпяване ако седиш в една и съща професия. Тези които си говорят само за работата не се усещат колко са досадни, точно толкова досадни колкото и майките дето само за децата си и манджите си говорят. До към 5 години на една позиция се развиваш и после братче ти иде да скочиш от моста.

Добро качество е да можеш да превлючиш и да не се вкопчваш чак толкова в каквото и да е.

Колкото до галерия, малко като глорифициран магазинер. Ако не ти е досадно да седиш в празна стая с картини и да се чудиш какво да е следващото парти, което да направиш в галерията си, ще ти хареса. Но ти трябват много пари за наеми и според мен тоя бизнес е абсолютна перачница на пари. Трябва ти мъж с мноого пари за да му ги переш през галерията ти. Не се виждам да седя аз в галерията, по скоро бих наела някой да седи вместо мен докато аз търся спонсори. Наем на шик галерия е към $15,000 на месец, а от продажби за около 2 години може да изкараш 50,000... което е катастрофа.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 19:12 от PriMadonna

# 244
  • Между гори и планини
Аз дадох галерията само като пример. Едната мацка галеристка е художник и в галерията прави групови уроци за деца. С тях си покрива добре сметките.
Аз много си обичах работата като мебелен проектант, но последният път когато трябваше да работя и си търсих работа, умишлено не започнах пак. Зспочнах работа в книжарница - контактна съм, обичам работата с хора, обичам и книги. Работех с много голямо удоволствие и с още по- голямо изчетох една камара книги когато нямаше работа 😊

# 245
Би ми харесала работа в книжарница.
Но работното време- не!
Тук работят всеки ден- значи да съм с плаващи почивни дни, а аз не мога да се откажа от уикенда си.

# 246
  • Между гори и планини
Аз работех в началото на пълен работен ден, после на 4 часа. Супер ми беше 😊

# 247
  • По света и у нас
До нагласа е. Ако си склонна да работиш само по малко, или само готина работа такава работка ще те намери. Ако си мислиш че единствено ставаш за яко бачкане, точно на такова ще се натресеш.

И аз харесвам книжарници.
В момента се нагласям как намирам един мъж, който не иска да работя, а иска да ми е спокойно и да го оставя той да се изявява.

# 248
Примадона, как става това "нагласяне"? Някакви специални молитви ли, молебени ли? Имам намерение да дауншифтна, та ми е важно 🙏

# 249
  • По света и у нас
Не, не, не… не е молебен.

Просто се нагласяш. Седиш си така, и се ресетваш от старите ти конструкти и разбирания за живота. Отнема време, но докато го правиш си мислиш какво наистина ти пасва в днешно време.

# 250
Не знам, аз си обичам работата. Може би защото има елемент на състезателност, на спортна злоба. Амбицираш се да спечелиш (делото) и емоцията те завладява. Спомням си веднъж, чакаме с една позната адвокатка да почне нашето дело и си говорим любезно. После влязохме в залата и като почнахме с оспорванията и възраженията, тонът много се изостри. Вече бяхме направо враждебни и концентрирани само върху спора. Е, приключи делото, излизаме ние от залата. В момента, в който бяхме навън, се погледнахме още настръхнали, и направо усетих как се осъзнахме и перушината и на двете ни се слегна. Joy И едната от двете (не помня коя) благо попита: "Какво ще правиш през празниците?", а другата също мило й отговори. Това не е лицемерие, ние сме си симпатични, но просто в съдебната зала ни обзема състезателният дух. Joy Което по принцип прави заниманието да ти е интересно.
Е, има и писмена работа, и по-монотонни дни, но пък няма нужда и да се презорваме, както правилно отбелязват някои съфорумки.

# 251
Ало, работливките, тук ли си правите първомайската манифестация?
Първи май - неработен ден, празник на неработещите и в останалите дни от годината.

# 252
  • София
След като две години съм работила на абсолютно всички празници, имам право на малко почивка по официалните почивни дни тази година.

# 253
Че аз почивам- от дивана, на фотьойла, през масата и обратно .
Тук , утре е работен ден- не всички почиваме като в Бг ...от първи  май, през уикенда, ча чак до след Гергьовден Close

# 254
Така е, тук в България като запразним от Великден през Илинден, та до Коледа. Щракаме с пръсти, щото всички работохолици отидоха в чужбина, бъхтят и заради нас.

Общи условия

Активация на акаунт