Носят ли ви на ръце? :)

• 15 114
  • 442
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Всичко може, стига да са щастливи.
Някои с капачки, други с пачки.
Отношението е водещото.

# 31
Ами ние сме си средностатистическо българско семейство и двамата работим на заплата. Смятам, че ме носи на ръце, защото когато колата ми се развали той бяга да я направи, когато вкъщи нещо се счупи на секундата го ремонтира или купува ново. Аз работя извън града и като се прибера не ми сe качва на колата отново да ходя по магазини - той взема и води детето навсякъде и пазарува. Когато нещо си харесам или ми потрябва, защото чанта ли обувки са ми се скъсали като вземе заплата ме води някъде и ми купува. Когато съм болна изцяло той шета и готви, а когато съм здрава аз мия чинии той пуска прахосмукачка, двамата простираме, двора мета, а той го мие и т.н.н. Знае какво обичам да ям, ,какви филми гледам, кой ми е любимият цвят и какво съм казала преди 3 месеца, че съм харесала някъде си. Гледа ми дъщерята и с нея се отнася по същия начин. Знае кой ден на какви уроци е, кои са приятелите и, какво харесва да яде, каква музика да и пусне в колата, как да я накара да си споделя. Ами носи ме на ръце, сега пия кафе на дивана и ми е казал да не пипам нищо в нас докато не си дойде за да оправим двамата. Аз това разбирам като носене на ръце, някой сигурно искат Бъркин и Сваровски, знам ли...
А и да допълня - кажа ли, че съм на диета моментално минава и той, макар да е в страхотна форма, а аз да съм пълничка, искал да ме подкрепя морално.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 16:29 от ЗЛОДЕИДА

# 32
  • Melmak
Парите не са всичко. За двама работещи не е проблем да се платят сметки и да не са на тъмно и на студено. Това са базови нужди. Също така носенето на ръце не означава финансово мъжът да поема всичко. В днешния свят не всеки мъж изкарва толкова. Това не значи, че няма грижа и уважение. Парите не винаги са за цял живот, може да си горе, утре да си долу. Животът е кръговрат и ако знаеш само с пари, а другото липсва, не си щастлив.
Ние също сме обикновени работещи хора и за мен не е важно да ми купува дрехи и парцалки. Като сме били по-млади го е правил, аз изкарвах 250 лв като стажантка. Помня как той работеше в една мизерна фирма, но един път получи хубав бонус и ми купи скъпи ботуши, за да не ми се мокрят краката. Това сега са само спомени, но и немотията на много ни научи.

# 33
  • По света и у нас
Какво означава да ме носят на ръце точно? Май са ме носили да… но никой не е бил милионер на когото не му пука какво харча.
Трябвало е да се съобразявам все, това за мен разваля образа на “ носене на ръце”. Ако аз трябва да се бъхтя някъде си - какво носене е това?!?

# 34
Ами дали ще бъхтя или не е мое решение. Аз няма да оставя този мъж да работи на 100 места за да лежа аз. Ценен ми е да е вкъщи. Да си говорим, детето да вижда едни пълноценни отношения. Да дадем пример за задружно семейство. За мен това е важното. Вчера града обиколи за сладолед и айс лате за нас. Не ми е малко това изобщо. Аз имам един провален първи брак с мъж, който финансово беше и все още е много добре, но не бях така щастлива както сега. Ето аз уча втора магистратура, той е до мен и с мен. Буквално чете лекции и си дава вид на заинтересован. Ще работя и  бъхтя докато съм млада и мога, няма да го оставя да се блъска само той. Много сме минали заедно, обичам го.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 16:37 от ЗЛОДЕИДА

# 35
  • София
Аз пък не разбирам какво значи да МИ купи. Нали сме семейство и парите ни са общи.
Подарък, изненада и т.н. е жест, да. Но това не е всичко.
Притежанията единствено ни улесняват живота, не го обичам повече, заради материалните неща.

# 36
Аз пък не разбирам какво значи да МИ купи. Нали сме семейство и парите ни са общи.
Подарък, изненада и т.н. е жест, да. Но това не е всичко.
Притежанията единствено ни улесняват живота, не го обичам повече, заради материалните неща.
Ами на мен ми купува като ми казва да се облека и да излезем и винаги е изненада за мен. Ние не живеем с някакви общи пари. Все си вади заплатата плаща някакви сметки, купува за ядене и който има повече после харчи неговите и така. Няма общи пари, няма и лични, но моите разходи са по-големи и запатата ми свършва по-бързо. От там нататък нито той брои какво дава, нито аз.

# 37
  • София
Друго имах предвид.
Големи покупки визирам, но може би зависи от бюджета. Или зависи какво купува.

# 38
Ами ние сме си средностатистическо българско семейство и двамата работим на заплата. Смятам, че ме носи на ръце, защото когато колата ми се развали той бяга да я направи, когато вкъщи нещо се счупи на секундата го ремонтира или купува ново. Аз работя извън града и като се прибера не ми сe качва на колата отново да ходя по магазини - той взема и води детето навсякъде и пазарува. Когато нещо си харесам или ми потрябва, защото чанта ли обувки са ми се скъсали като вземе заплата ме води някъде и ми купува. Когато съм болна изцяло той шета и готви, а когато съм здрава аз мия чинии той пуска прахосмукачка, двамата простираме, двора мета, а той го мие и т.н.н. Знае какво обичам да ям, ,какви филми гледам, кой ми е любимият цвят и какво съм казала преди 3 месеца, че съм харесала някъде си. Гледа ми дъщерята и с нея се отнася по същия начин. Знае кой ден на какви уроци е, кои са приятелите и, какво харесва да яде, каква музика да и пусне в колата, как да я накара да си споделя. Ами носи ме на ръце, сега пия кафе на дивана и ми е казал да не пипам нищо в нас докато не си дойде за да оправим двамата. Аз това разбирам като носене на ръце, някой сигурно искат Бъркин и Сваровски, знам ли...
А и да допълня - кажа ли, че съм на диета моментално минава и той, макар да е в страхотна форма, а аз да съм пълничка, искал да ме подкрепя морално.
То това си е обикновен битовизъм, не е носене на ръце, особено и ако работиш.

# 39
Да беее, и как по-точно ще ви носят на ръце без пари. Ще отвори врата на автобуса, ще ви направи романтична закуска с хляб и сирене/ ама и то е скъпо/,ще набере букет от гората, ще ви гушка в квартирата, щото е студено и тока не платен. Пръстен от бирена капачка и нощ под звездите, само че във филмите. Хайде моля, няма нужда.
Що да няма? За мен има, важно ми е. Сметките и дрешките мога и сама да си плащам, ама да си бера сама цветята, мерси съм, няма как да стане.
И по темата, да ме носи на ръце за мен е да ме познава, да знае какво искам и да ми го дава без напомняне и с удоволствие.

# 40
Много сте скромни всички тук.
Не, никой никога не ме е носил на ръце, но много искам. Омръзна ми все да се раздавам!

# 41
Буболина и битовизъм да е на мен ми е с романтичен привкус, защото се чувствам носена на ръце. Освен това имам пред очите си и други семейства, в които битовизмът убива всичко. Аз например на Велик ден не месих козунаци, не готвих и не шетах. Моя инструктира майка си и баба си и те свършиха всичко, отидохме на селото му, аз бях от масата на хамака и от хамака на пейката и си пиех фрапенце и си почивах. В почивните ми дни аз не се убивам да чистя, занимавам се с каквото поискам или с нищо, защото има кой да ми помага и да ме глези. Това е за мен носенето на ръце.

# 42
Анкетата  не е пълна като варианти. Явно има прекалено конкретна цел - сравнение на нов и стар партньор. При което новия е по-добър от стари.

Ситуацията може да се развитие и само с един партньор, който е практикувал "Носенето на ръце" , но то да е изчезнало като практика поради някакви, напълно обясними причини  - дамата с възрастта престава да се изживява като  принцеса,  принцът губи възможност да я носи на ръце, което не го прави лош герой от операта. От друга страна съм виждала принцове, които носят на ръце ама там си върви и една верига, дето кара дамата да се чувства не много комфортно, дори и да е "носена на ръце".

# 43
То едва ли някой е месил, всичко се поръчва по телефона и козунаци и печените агнета и всичко. И без празници се купува готова храна, остава на празника да готвиш, ми то като се измориш, нито ще ти се яде, нито ще ти се празнува.

# 44
Всичко месиха на ръка и пекоха в каменна пещ и агне и козунаци. За протокола - в днешно време каменната пещ и домашно приготвените ястия са си лукс.

Общи условия

Активация на акаунт