Носят ли ви на ръце? :)

• 15 116
  • 442
  •   1
Отговори
# 15
За мен "носене на ръце" е човекът до мен така да си подрежда ежедневните ангажименти, че на мен да ми е възможно най-леко и да имаме време за нас. В този смисъл двамата взаимно се "носим на ръце". Всеки от нас се старае да свърши възможно най-много от нещата, които се налага да се направят. А когато ръцете са 4, наистина са малко и минават м/у другото.
Също и да може да реагира адекватно в извънредни ситуации, независмо дали става дума за здравословен проблем, служебни задачи или нещо друго. Без никакви приказки, всеки от нас се старае да не остане нищо за този, който е натоварен в конкретния момент.

Не влагам в смисъла на израза почивки и излизания, защото от самото начало сме с общ бюджет, за който допринасяме заедно. Няма как да кажа, че ме "води" някъде, по-скоро ходим заедно. Наясно е, че съм човек, който мрази изненадите и всичко се планира съвместно и предварително.

# 16
В нито една от връзките ми не съм се чувствала сякаш ме носят на ръце.
За мен дефиницията е - много ми угаждат за всичко, вършат повечето неща вместо мен, каквото и да поискам ми се дава/купува/прави за мен без обсъждане и без коментар, работя само ако искам. Т.е мъжа дава много пъти повече за връзката и за мен отколкото аз за него.
Няма логика дефиницията на ''носят ме на ръце'' да е - нормална връзка с партньор, защото защо би било така?

Иначе имам хубава, пълноценна връзка, обичам и съм обичана, но и двамата заедно правим много за семейството си, за да върви напред. Няма как да ме носи на ръце, работещи млади хора сме, с малки деца и кредит за дома. Имаме по около 1000 задачки и задачи на ден и двамата, скапани сме повечето вечери от седмицата, няма начин на някой да му хрумне, че е носен на ръце:)))) Даже и децата не са.
Равностойни партньори сме.

# 17
Ако питаш мен не, ако питаш него, като писано яйце ме гледа, пуканка, както казва той. Така че, монетата има две страни.
Но моят отговор е категорично не Simple Smile
За мен това се изразява  на първо място кавалерстване, разхождане насам натам вкл. и по магазини, почивки, да не вършиш никаква т.нар. мъжка работа  плащане на всичко, което граничи малко с хм... леко прецакан, да не използвам други епитети. За мъжа става въпрос.

# 18
  • София
Да, но ние си се носим взаимно на ръце. В смисъл, че се подкрепяме, угаждаме си, обгрижваме се. Партньори сме в пълния смисъл на думата и всеки е готов да се притече насреща на другия. Делим си и грижите, и радостите.
Конкретно под носене разбирам онези моменти, когато не съм била добре и виждам как е готов да направи и невъзможното, за да се почувствам добре. Виждала съм го слаб пред болничната стая, когато съм била на ръба и силен в онези моменти, когато съм имала нужда от рамо и опора.

# 19
Странно, последното, което бих вложила в израза "носене на ръце", е материалното или харченето на пари. За мен е нещо съвсем различно, свързано с голяма обич, обгрижване, внимание, проактивно отношение към нуждите на другия, такива неща.

# 20
  • София
Финансовата страна е далеч от носене. Има много осигурени семейства, в които жената е далеч от обгрижвана.

# 21
  • София
Като имам нужда - носи. Но като цяло нямам нужда.

# 22
Да беее, и как по-точно ще ви носят на ръце без пари. Ще отвори врата на автобуса, ще ви направи романтична закуска с хляб и сирене/ ама и то е скъпо/,ще набере букет от гората, ще ви гушка в квартирата, щото е студено и тока не платен. Пръстен от бирена капачка и нощ под звездите, само че във филмите. Хайде моля, няма нужда.

# 23
  • София
Без пари е зле, но да те купят е още по-зле.
Има начин една двойка заедно да постигне материалните си цели.

# 24
Да. Буквално и преносно. Поне според моите разбирания за носене на ръце.

# 25
Определено да, но беше отдавна. Мина хубавото време.

# 26
Да беее, и как по-точно ще ви носят на ръце без пари. Ще отвори врата на автобуса, ще ви направи романтична закуска с хляб и сирене/ ама и то е скъпо/,ще набере букет от гората, ще ви гушка в квартирата, щото е студено и тока не платен. Пръстен от бирена капачка и нощ под звездите, само че във филмите. Хайде моля, няма нужда.
В стандартно семейство, с двама работещи, сметките и разходите за храна са база, която по подразбиране е покрита, че и отгоре.
Не ме блазнаят бижута, коли, екскурзии и други големи подаръци. Освен, че са голям удар за минималистичния ми харакктер, обичайно са свързани с отсъстия и на практика са компенсация за липсата на време със семейството. Нито искам детето ми да расте без баща, нито аз да си седя сама и да се утешавам с поредната гривна, докато снова м/у печката и пералнята или се занимавам с персонал в дома си.
Обикновен човек съм и ме радват неща, които не могат да се купят с пари.
Но всяка крайност не е ок, включително хора, които нямат желание да изкарат толкова, че да си платят тока. Едва ли някой има предвид, че би бил щастлив с такъв човек до себе си.

# 27
Може да е студент, или  съвсем млад човек,  всъщност точно в тая възраст желанието да носи любимата на ръце и други подобни екзалтации,  често се съчетават с безпаричие, което води до  затруднения с плащане на тока и пръстени от бирени капачки, съвсем нормално.

# 28
А защо да не е щастлив с такъв човек?Един може да изкарва парите, другият да се грижи за дома.
Зависи кой как разбира носенето на ръце.

# 29
Мъж да ме носи на ръце, не е същото като да ме носи на гръб. Simple Smile
За мен е емоционална подкрепа и разбиране, и малките неща, които правим един за друг.
Не става дума да ме издържа, естествено, аз да не съм паразит! Няма нужда и да ме носи на ръце буквално, а и не бих му го причинила, поне докато не си завърша успешно диетата. Wink

Общи условия

Активация на акаунт