Носят ли ви на ръце? :)

• 15 133
  • 442
  •   1
Отговори
# 75
  • там, където ми харесва
Може би подкрепа разбирателство и обгрижване  , подкрепа и внимание към детайлите. В кръга на шегата.

# 76
За съжаление само към леглото са ме "носили на ръце" Rolling Eyes

А иначе, аз го разбирам в смисъл на това мъжът да облекчава максимално живота на жената, да й осигури спокойствие, грижа, внимание, да организира той задачите от ежедневието, да й осигурява приятни преживявания /които той е планирал според нейните предпочитания/, да й дава възможност да е жена, да има време за себе си и тн. Общо взето да можеш "да си изключиш мозъка", защото му имаш пълно доверие, че ще те "заведе, където искаш да стигнеш".

# 77
Да не дава господ да ни носят на ръце, млади сме още. Този израз първоначално така ми изниква в съзнанието, всеки път. Иначе много зависи кой точно каква визия има в главата си за семейство, уважение, обич, комфорт, спокойствие, лукс или визираното “носене на ръце”. Дори тези, които е трябвало да го правят не са го правили - родителите ми. Мога да живея във всякакви обстоятелства, но не съм била със смачкано самочувствие, дори когато, като по-малка, не съм имала достатъчно пари,  нямам притеснението да искам и постигам висок стандарт за всеки един от нас. В собствените ни семейства смятам, че всеки трябва да е спокоен и да се чувства добре, а задълженията да се разпределят. Кой какво си мисли никога не ме е интересувало, светът не е пример, повече са разрушените семейства, не сполучливите, така че явно повечето хора не постъпват така, че да се чувстват добре. Не приемам жени-робини, които освен че самички отглеждат децата си, блъскат и наравно с мъжете, защото мъжете им не могат да ги нахранят. Това е да носиш мъжа си на гръб, това е да си напълно сама, това не е нормално семейство. За мен такива хора, с такова мислене, които се примиряват да ги тъпчат, вредят на всички в семейството. Човек получава това, за което се бори. Аз не работя от много време, защото мога да си го позволя и защото ми е важно да работя за комфорта на семейството - всички да са обгрижени безкомпромисно и всички да сме усмихнати, да живеем наистина, с истинско внимание и сплотеност. Мъжът ми не чисти, не простира, не припомня на детето някакви неща, които трябва да се припомнят и т.н Щастлива съм, че можем да дадем истинско детство на детето си, здраве, спокойствие, ние като партньори също да си обръщаме внимание, а това не става като жената е 10 часа извън вкъщи. Далече сме от нервите и битовизмите на масовката, всички сме в комфорта, и тримата. И всички си имаме поотделно задълженията - детето учи и спортува, ние също се развиваме и спортуваме, аз се грижа за къщите, храната, дрехите, плащам сметки, каквито задачки възникнат се грижа и т.н, мъжът ми не ги мисли тези неща, но мисли други. Никой не омаловажава труда на другия, затова може да е нескромно, но мога да заявя, че имаме всичко, точно защото не сме разпокъсани на100 места всички. Аз съм за разделението на труда, т.е не всеки участва във всичко. Това е нашата формула, с която други няма да са щастливи, но защо не са щастливи тогава и с техните си формули, защото целта е удовлетвореността на всички. Не се ли случи, има нещо грешно някъде, което трябва да се оправи. Мъжът ми не счита, че грижата за семейството е мързел, напротив, оценява го много високо. И почти всички около нас не са така, по нашата формула, и няма да изпадам в подробности в какви депресии изпадат познатите ни постоянно или колко пари са оставили по аптеките за децата си, които са вечно болни. Никой никого не носи, всеки ден се борим, в същото време може да се каже и че ни е лесно, защото живеем добре и не сме от тези вечно забързаните и изнервените, които едно кафе нямат време да изпият на спокойствие, две думи да си кажат или ходят един път в годината на почивка. Това не става обаче с комплексирани мъже -мизерници, които си мислят, че щом жената не е побъркана от работа за едната заплата, е мързелива. После им се връща неправилното мислене и такива след известно време писват, че жената ги натоварва психически, че не е секси, че е изнервена, че не ги иска, че е вечно уморена, че е повлекана и че семейният живот е гадно нещо. Кога да е спокойна, като няма време да се наспи даже от ангажименти във всякакъв аспект? То не е нормално. После на жената и писва от скандалите и безотговорността на мъжа, който повече от 1500 лв. не иска да изкара и всичко приключва с раздяла или стоят заедно в ненавист, крясъци и неуважение, което е още по-лошо. Времето поддържа радостта, здравето, включително и хрумват разни неща, като примерно да си произвежда човек нещо, да си засее красиви цветя, като имаш време е така. При нас всеки живее добре, защото всеки се грижи за другия.

# 78
Хайде и от мен една тема.
Я кажете, носят ли ви на ръце?
Какво - според вас - е една жена да я носят на ръце, в какво би се изразявало?

Слагам и анкета за честни отговори...

Не, никога, 100 % боклуци са ми се падали:) ! Е, имаше един, който ме носеше малко на ръце, ма той па прекали Simple Smile

# 79
Да! Супер е !

# 80
Не! Тежка съм му била, вика. Ама кат дига железата у фитнеса не роптае... Нз и аз какво да мисля вече.

# 81
  • По света и у нас
Точно

# 82
Ааааа лошо... мъжа да не може да те вдигне.. лошо..

# 83
Ааааа лошо... мъжа да не може да те вдигне.. лошо..

Бе, ша ма дига! Айде няма нужда! Тоя кръст за друго да го пази! Wink

# 84
Аз съм си материалистка и за мен "да те носи мъжът на ръце" означава да не ти се налага да работиш с цел пари и да имаш възможност да се занимаваш с каквото ти е на сърце, тоест той да ти дава пари, покриващи нуждите ти. В същото време да има уважително и добро отношение към теб като негова жена, а не да те обижда или нещо по-сериозно.
В същото време никога не съм имала такъв партньор Joy , така че отговорих с последната опция. Просто съм се научила да бъда твърде самостоятелна и амбициозна, защото ми се е налагало да се справям сама.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 00:20 от kiticat

# 85
Добре де и как приемаш да си зависима? Ако някой ми дава пари, нали някак трябва да ги "заслужа"? Тази задълженост в отношенията как точно я преживявате.

На мен винаги ми е било важно всичко да сме постигнали по равно.

# 86
  • По света и у нас
Аз съм си материалистка и за мен "да те носи мъжът на ръце" означава да не ти се налага да работиш с цел пари и да имаш възможност да се занимаваш с каквото ти е на сърце, тоест той да ти дава пари, покриващи нуждите ти. В същото време да има уважително и добро отношение към теб като негова жена, а не да те обижда или нещо по-сериозно.
В същото време никога не съм имала такъв партньор Joy , така че отговорих с последната опция. Просто съм се научила да бъда твърде самостоятелна и амбициозна, защото ми се е налагало да се справям сама.

Това не е да си материалистка, ами уважаваща себе си жена.

Материалистка е такава дето не харесва мъжа си особено визуално или интелектуално, но понеже е обезпечен и я слушка му се е дала да му е жена.

Оф Дорис много си задръстена душа. Барикадирана си до 9то коляно.

# 87
Това мъжът ти да те обича ,да мисли за теб, за комфорта ти ,да те поставя на първо място.... няма нищо общо с това да си материалистка ,използвачка и т.н. още повече са ми смешни напъните за равни постижения във връзката ....ми един мъж ,ако има капацитет да изкарва повече и да допринася и  материално  ....е няма да го върна хахах или да се напъвам ,смешно е ...

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 06:35 от No_frame bitch

# 88
Самият израз "да носиш на ръце" ми е много неприятен. Все едно мъжете по принцип са дерибеи и темерути, и ако някой случайно вземе да показва уважение и грижа към жената, или си поеме част от домашните задължения, вече му излиза име, че носи на ръце. Много ни е сбъркана народопсихологията Confused

# 89
За съжаление си много права, Phloxx
Да не говорим, че обикновено "приятелите" му започват да му се подиграват на чехльо.
Сбъркана работа..

Общи условия

Активация на акаунт