Носят ли ви на ръце? :)

• 15 488
  • 442
  •   1
Отговори
# 180
Чудя се каква е тази паника, че ако нещо се случи с мъжа, пък жената няма кариера и професия, значи - край, загива! Ами не, не е вярно, а и е нелогично. Освен да се базира на ниско самочувствие, подобно мислене е крайно нереално.
 Или както се казва в един брадат лаф - На грозните жени им се налага да работят като мъже. 😁

# 181
Ами ей така моята баба останала вдовица на 30+ с две деца. Тя работела като счетоводител. Успяла да ги изгледа и двете да завършат висше в София (не сме от София). Та, въпросът е ако баба по принцип чакаше само на дядо, как щеше след неговата смърт да се справи с всичко. Не й е оставил друго освен жилище в провинцията, дори не знам дали е било изплатено.

# 182
  • София
Затова говорим. Семейството да може да си позволи. Ако не, първо да направи така, че да може да си го позволи, пък после границата е хоризонтът.

# 183
Чудя се каква е тази паника, че ако нещо се случи с мъжа, пък жената няма кариера и професия, значи - край, загива! Ами не, не е вярно, а и е нелогично. Освен да се базира на ниско самочувствие, подобно мислене е крайно нереално.
 Или както се казва в един брадат лаф - На грозните жени им се налага да работят като мъже. 😁

Демек хубавата ще успее веднага да се пласира на някой друг Simple Smile

Не леж на тая кълка. Хубавите жени са неколкократно повече от желаещите да  носят на ръце. И с по-млади ще трябва да се състезава за носач...

# 184
  • Out of the Mix
Така е, мъжете сме по-малко, жените повече, а застаряването, като цяло и емиграцията на младите е катастрофално вече.

(През 2024 г. мъжете в България са 3,095 милиона (48,1%), а жените - 3,342 милиона (51,9%), или на 1000 мъже се падат 1080 жени. Броят на мъжете преобладава във възрастите до 55 години включително. С нарастването на възрастта се увеличават броят и относителният дял на жените от общото население на страната).

Слагаме в уравнението късното създаване на семейство и раждания при жените 33-35+, ако не и нагоре.
Както и нежеланието дори много да имат деца, което вече е тенденция.

# 185
  • София
Една майка има толкова много умения, че с едно леко обучение и все пак малко акъл, може да започне работа веднага. Е, като продавачка, касиерка, нещо такова, но все е работа.

# 186
Спокойно.
За жените от 20 до 55 години статистиката е в наша полза. Мъжете са повече.

Малко тъжничко, че пак не ти излизат сметките за цялата детеродна възраст (от 14 до 55) Ревокър.
Ма защо не ги проверявате тия работи. Пак автогол. Теб човек да те остави, вече търчиш към собствената си врата.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 09:51 от .Hazel.

# 187
Продавачка, касиерка...все едно тези професии са нещо срамно, така ги спрягате.
Тук вече гонят заплатите на рефовите счетоводители, а честно казано, една продавачка има много по- лека работа от счетоводната.

# 188
  • София
Не се хващай за думата
 Мисълта ми беше, че една уж "гледана жена" винаги може да си намери работа.
Познавам само една баба, която остана без пенсия, ама и на нея не й беше много зор, тъй като можеше да си го позволи.

# 189
Свиркай си бе, кво ти дреме?
Ти да не мислиш, че тия, останалите тука, пишещ по цял ден по форуми и мрежи офисен планктон, работят нещо?

Open Mouth
А ти за какво се имаш?

# 190
7000+ мнения, нито едно в полезен раздел, както е с други [уважавани от нас] мъже

Самотник. Дори не е планктон, офисен.

# 191
Свиркай си бе, кво ти дреме?
Ти да не мислиш, че тия, останалите тука, пишещ по цял ден по форуми и мрежи офисен планктон, работят нещо?

Е много ясно, че не работим. Плащат ни да си стоим на столчето по цял ден и да красим офиса. Как иначе ще върви бизнеса?! Blush

# 192
Само някакви крайности обсъждаме тук, но те се случват по-рядко. На мен ми е любопитно само едно, партньорът натоварен с издръжката на всички останали членове на семейството, има ли право понякога също да е уморен и да поиска почивка.

# 193
  • Между гори и планини
Да, аз съм кралицата майка у дома. И мъжът ми и синовете ми ме носят на ръце. Сутрин имам направено кафе и  лек масаж на гърба. В повечето случаи ако искам и закуска ( но аз изключително рядко закусвам). За 21 години мъжът ми никога не ми е повишил тон и не ми е казал обидна дума. Не, че нямаме разногласия, но се разбираме много бързо и лесно. Така са научени и децата ми. В нас не се вика и повишава тон. Никога не ми е отказано нищо което поискам. Аз пък от своя страна се съобразявам с възможностите ни е не искам невъзможни неща. След 21 години мъжът ми още ми казва, че съм хубава, че не ми трябва грим, подарява ми цветя без повод и любимите ми бомбони случайно се оказват на нощното ми шкафче. Дребни жестове които ме карат да се чувствам обичана и ценена.
П.п обаче във всичко трябва да има взаимност. Мъжът ми ме носи на ръце, а аз знам как да му угаждам - разтривка на кръста като го боли, любимо ястие, малък подарък без повод...

# 194

...През 2024 г. мъжете в България са 3,095 милиона (48,1%), а жените - 3,342 милиона (51,9%), или на 1000 мъже се падат 1080 жени. ...
Според данните на статистиката, в България на жена и нещо се пада мъж без нещо.

Общи условия

Активация на акаунт