СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 100
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
Успокой детето, и нашата плаши с двойки, трябваше да правя проект за малка фирма, презентация по образец, пратен в класрум, от 50 страници. Нищо не направих, има четворка.
Така и ще си умрем необучени как се прави малка фирма и как се презентира бизнес идея

# 16
Благодарско за новата тема!🌷
При нас както вече бях пикала, колкото повече наближава, толкова ми е по-спокойно. При младежа е обратното, вече започва да се впряга и да смята точки, оценки - явно все пак има прозрение.
Тази седмиза трябваше да имат ПИ в училище, но изненадващо снощи ми съобщи, че е отложено за май месец и че ще се смятат за класно!
Много неприятно ми стана, но прецених, че не ми се занимава с разпри и повдигане на темата с класната - да минава и заминава, че ми писнаха вече тези училищни хрумки!

# 17
И аз намерих само проект. Интересно ми беше да видя има ли нови паралелки нейде из училищата. Иначе ползвам миналогодишния към момента.
Уф, тия учители с претенциите като започнат сега точно да преиграват...

# 18
  • София
И аз го видях новия справочник за 25лв. Мисля, че има няколко стари матури отзад. За хора без домашен принтер може и да е ок. На мен ми идва в повече.

# 19
То хубаво има справочник, а гласуваха ли план-приема? Аз намирам само проекта все още.
Не. В справочника е с воден знак "План-проект".

"Окончателните данни с план-приема ще ви бъдат предоставени безплатно под формата на притурка към изданието от книжарницата, откъдето сте закупили справочника, или ще ви бъде изпратена безплатно по посочен от вас офис на Спиди, когато излезе - през месец май"

# 20
Този справочник за мен е излишен. Всичко го има в интернет, стига да се разрови човек. Миналогодишните резултати от НВО, мин/макс бал за прием, училищата, подредени по бал и подробна информация за тях - история, паралелки, учебни програми. Полезно би било как точно се работи със системата за подреждане на желания при приема, но едва ли е китайско писмо....

Така е да, има удобни таблици, но аз съм старата генерация и чета от хартиен носител.

# 21
  • София
Е верно ли трябва да си пазиш и касовата бележка, че да получиш притурка?
За какво бързат да го издават така?

# 22
  • София
Това ли е справочникът, възможно ли е да променят нещо още? Или мога да си го поръчам вече?

# 23
После ще пуснат съобщение, че няма нужда от притурка, защото данните са същите Simple Smile
Бързат да изпреварят другите издатели явно.

# 24
Аз също предпочитам хартиен носител, като излезе май месец ще си го разпечатам или тогава ще си купя книжката. Тя и без това е пълна с разни безсмислени реклами за разни училища

# 25
Е, който си предпочита книжен вариант, да си купи. Никой никого не спира....

# 26
Здравейте! Дано с това стихотворение да успокоя душите на някои мами и дечица!❤️❤️❤️BowtieScreamSmirkWinkStuck Out TongueSmilePensive

Спокойствето нека ни обгръща,
училището в щастие да превръща.
Но това, че НВО-то наближава,
въобще не трябва да ни притеснява.
Всичко това ще е временно,
скоро детето ще е бременно.
Шегичка след шегичка аз пускам
и майките в "BG MAMMA" ги разпускам.
Че даже и родителите притеснени,
от парите за уроци - РАЗОРЕНИ!
Резултатът на матурите не е фактор,
добър човек си дори да караш трактор.
Мами сладки, не напрягайте детето,
нарежете си мезето и зарадвайте сърцето.
Тревожността само ни спъва,
с нея успехът ни потъва.
За глупости не се тревожете,
на красивия момент се насладете.
На ученето трябва да се посветим,
но през почивката не трябва да прелетим.
Че моренцето ни преластява.
Пътят ни нека направлява.

# 27
Хубаво стихотворение, ама ще имаме ли сили, време и пари за почивка::Bowtie

# 28
  • София
Благодаря за темата!
И аз такова чувство имам.
Имам чувството, че хем време не остана, хем края не му се вижда.
Да минава, че да мирясаме всички -  родителки и деца Simple Smile

Какви са тия тъпотии, малки фирми.. явно с цел да оправдаят изучаването на лихви по математика.

# 29
Хубаво стихотворение, ама ще имаме ли сили, време и пари за почивка::Bowtie
Хаха! Много вярно, но почивката не е за хабене на сили, а за спестяване на такива. Всичките ни усилия през годината ще ни помогнат да си прекараме добре. Колкото повече, толкова повече. Колкото повече работа, толкова повече почивка. Работим сега, за да си починем утре!🌺

Не може само напрежение,
запазете място за малко развлечение!🏖

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 14:29 от Malka Slavyanka

Общи условия

Активация на акаунт