СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 614
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Може, може, наистина всеки си има различна стратегия. Аз самата, като съм решавала тестовете, съм открила за себе си, че най-добре се концентрирам върху непознат текст, докато не съм уморена. Там има и уловчици и тънки смислови нюанси, за които важи същото - виждат се по-лесно на свежа кратуна. При тезата общо взето знам какво знам, там до голяма степен има и рутина, и заучени неща... Вече задачата за редакция наистина е все тая кога ще се направи.
Дори за текста за разбиране има стратегия първо да четеш въпросите, а после текста Simple Smile На мен ми прозвуча малко странно като го обсъждахме с детето, но има логика. Ако първо прочетеш въпросите, ти се набиват в съзнанието някои неща, които после четейки текста виждаш веднага Simple Smile Може би ще накарам детето на пробния по БЕЛ, който предстои да опита тоя начин.

# 421
  • София
Хм, въобще не се бях замисляла за такава стратегия, но да, определено мисля, че ще има по-добър резултат.

# 422
Може, може, наистина всеки си има различна стратегия. Аз самата, като съм решавала тестовете, съм открила за себе си, че най-добре се концентрирам върху непознат текст, докато не съм уморена. Там има и уловчици и тънки смислови нюанси, за които важи същото - виждат се по-лесно на свежа кратуна. При тезата общо взето знам какво знам, там до голяма степен има и рутина, и заучени неща... Вече задачата за редакция наистина е все тая кога ще се направи.
Дори за текста за разбиране има стратегия първо да четеш въпросите, а после текста Simple Smile На мен ми прозвуча малко странно като го обсъждахме с детето, но има логика. Ако първо прочетеш въпросите, ти се набиват в съзнанието някои неща, които после четейки текста виждаш веднага Simple Smile Може би ще накарам детето на пробния по БЕЛ, който предстои да опита тоя начин.
Вярно, че има нещо такова. Аз обикновено чета текста, после въпросите и после пак текста. Но сега, като каза, може би наистина да се почне първо от въпросите е най-добре.

# 423
Директно се възползвах от предложението и връчих миналогодишното НВО с такъв инструктаж Simple Smile
Редовно прави грешки на първите най-лесни въпроси по БЕЛ.

# 424
  • София
Директно се възползвах от предложението и връчих миналогодишното НВО с такъв инструктаж Simple Smile
Редовно прави грешки на първите най-лесни въпроси по БЕЛ.
Аз хубаво дадох предложението, ама все ме е страх да не ги объркаме...

# 425
Аз така учих немски едно време, четях края на изречението, за да видя глагола или делимата представка и после се връщах в началото.

# 426
  • София
Аз така учих немски едно време, четях края на изречението, за да видя глагола или делимата представка и после се връщах в началото.
Това е особеност на немския език ли?

# 427
  • София
Вчера дъщеря ми беше на ПИ на Междучасие по МАТ. Знаете ли дали и как можем да се сдобием с решенията на отворените задачи?

С резултата ще получите указания.

# 428
Има един майтап, че на немски не можеш да се скараш като хората, защото за да разбереш какво ти говорят, трябва да чуеш докрай изречението. Глаголът, носещ инфото е накрая на изречението...

Относно метода за четене с разбиране и моето момче чете първо въпросите и после текста - но това не му пречи да допуска грешки:(

# 429
Това е особеност на немския език ли?
Ами да, глаголът е накрая, а изречението може да е три страници. Не знам как се оправят германците при четене с разбиране, затова изглеждат напрегнати. понякога и отрицанието е накрая и не знаеш да ли ти казват или не, докато не чуеш всичко

# 430
Не точно глаголът, а делимата представка. Например ауфмахен е отварям, а цумахен - затварям. Тя отваря хлебарницата всяка сутрин в 8 часа - Зи махт ди бекерай йеден морген ум ахт уур ауф. Абсолютно същото изречение ако накрая е цу вместо ауф, ще значи, че я затваря. Докато не чуеш последната сричка, няма как да разбереш смисъла. Ужасен език🤣

# 431
Мда, сега е доста полезно съдържанието, да.

# 432
Дванадесет години го уча този език и не влиза и не влиза. Стигнах до там да го разбирам като слушам и чета, но отворя ли си устата и излиза идеална амалгама между английски и немски или немски с английски словоред, без падежи, с родове на случаен принцип. Добре, че немците знаят английски, защото първият път като си поръчах кафе те не разбраха кафе ли искам или кафене, едното е кафее, а другото е кафе. Като се разбрахме, че не искам кафене ми казаха, че не могат да ми сервират, защото нямали захар, ей, докато обясня че го пия без захар мина време, но накрая все пак се разбрахме.

Ейй, човек да не се отклони малко

# 433
И с родовете е веселба - панталон е от женски род (die Hose), а пола - от мъжки🤣 (der Rock)

# 434
  • София
От 2АЕГ ми отговориха, че планират провеждане на Ден на отворените врати на 16май. Ще пуснат информация на сайта скоро.

Общи условия

Активация на акаунт