СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 635
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Бикини са мъжки род. Луда работа

# 436
За пиенето обаче има логика - твърдите напитки са м.р. - der Vodka, der whisky, der Schnaps, безалкохолните са ж.р. - die Zitronada, die Cola, a водата като неутрална е среден род, и бирата е среден род, защото те бирата за вода я имат - das Wasser, das Bier... който ще избира НЕГ, да ги знае тези неща, не да тресе детето дето не знай къде 🤣🤣🤣

# 437
Ох, олекна ми някак...
Вече няма какво да зоря детето да се напъва да изкарва добри резултати на НВО-то за прием в немската гимназия. Ще ѝ предоставя достъп до темата и готово - обучение по немски на високо ниво ще има детето. Joy

Фийлен данк, гайс! Joy

# 438
Да де, ама и френският и той е един ужас. Питала съм хора, които говорят френски и немски, кой език им е бил по-труден и дълго мислят преди да отговорят. Прав е министърът, защо трябва да мъчим горките деца с езици, даваш им един молитвеник и една броеница и животът става лесен и прост.

# 439
  • ту тук, ту там
Последното изречение ме подсети: 😬
Скрит текст:

# 440
Еднакво са трудни френски и немски. Учил съм ги и двата. Във френския какви трудни неща има не е истина, макар че имат 2 рода, а не 3, и нямат падежи, ама има други ужасни неща. Не мисля да причинявам на детето нито НЕГ, нито ФЕГ,🤣🤣 дори и за прости изречения перфектните времена не са само с have,  както в английския, ами и в двата за някои глаголи са със "съм" - на немски с хабен и зайн, на френски - с авоар и етр. Бе не е за приказване...

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 19:46 от Татко Мецан

# 441
Ох, ние ако кацнем във френската, ще отворя шампанско. Моята е добра по математика, ще се научи поне да брои на френски, ако не друго.

# 442
Леле, недей с броенето. На френски 74 се казва " 60 и 14", а 80 е "четири по двайсет", катрван. 91 се казва "четири по двайсет и единайсет" - катрван онз...мани бегай...
в това отношение немците са по-добре, само обръщат числата - вместо 23 казват "три и двайсет", Драй унд цванциг...хвани едните, удари другите...

# 443
И като почнахте да спрягате езиковите... чудя се от известно време защо темата на испанската е така умряла...

# 444
Щото хората са си ок, нямат нужда да разтягат безобразни локуми по форуми.

# 445
Щото испанският език е удоволствие, за разлика от френски и немски

# 446
Щото хората са си ок, нямат нужда да разтягат безобразни локуми по форуми.

Благодаря за полезния отговор.
Кофти се получава обаче за другите езикови - там явно хората не са си ок.

# 447
Може би имаше предвид нас, че разтягаме локуми, от които на никой не му пука. Аз вече се засрамих

# 448
Разбира се, че нас има предвид.

# 449
Не, каквото съм имала предвид, го казах.
Като човек с досег до испанската, макар и не в момента, изобщо не се сещам какво бих писала там докато бях активен “потребител”. Просто нещата си вървяха, нямаше нужда от писане. Каквото не е било съвсем наред, се е решавало на място.
Иначе вие си пишете

Общи условия

Активация на акаунт