СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 593
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Но това, че някой приоритизира в една сфера, не ознава, че друга за някой друг е ненужна, понеже "не се изкарват пари с това".
Потребителите пишат от свое име и от своят опит и за себе си

# 541
Дами,

Може ли да ми препоръчате сборник с тестове по БГ, но да е труден. Синът ми решава вкъщи почти без грешка, а на пробните резултатите не са толкова добри.

# 542
Български език и литература за отличен на Просвета може би е една идея по-трудно от Регалия например.
Може да разпечатате реални НВО-та от минали години, вече повечето материал би трябвало да е взет.

# 543
И аз много се дразня на даването на приоритет на БЕЛ и математика. За паралелките, които ще пишем на първите две места, се взимат оценките по БЕЛ и по биология. И така е редно, профил природни науки да имат интерес към тези предмети.
Ученето не е само за самите знания. Развиват се различни части на мозъка, усвояват се различни умения, създават се много връзки, изгражда се богата обща култура. Но всеки сам си преценя.

# 544
Съгласна съм всички предмети да учи еднакво качествено, но изпитите ѝ да са извън учебната година, за да има достатъчно време да се подготви качествено И за тях. Ама денонощието е само 24 часа, не е повече. А за доброто представяне на НВО се изисква доста упорита работа ежедневно. Но докато прави презентации по изобразително изкуство или оцветява карти по география, няма как да решава задачи, нали?!

Преди първо завършвахме училище и имахме известен период от време, в който можеше да настъпиш газта и да влезнеш в необходимото темпо. Сега се чудят успех в училище ли да гонят, за изпити ли да се подготвят?!

# 545
Някой питаше за статистиката по мат към момента на междучасие : (предполагам че средното е 51,5т)

# 546
В нашето училище се учи по всичко, ама по всички предмети, оценки не се подаряват. Пълните отличници са много малко и моята изобщо няма и изгледи да е сред тях, даже и теоретично не и е възможно да учи по всичко така, както изискват от тях.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 19:21 от Априлски душ

# 547
  • София
В нашето училище се учи по всичко, ама по всички предмети, оценки не се подаряват. Пълните отличници са много малко и моята изобщо няма и изгледи да е сред тях, даже и теоретично не и е възможно да учи по всичко така, както изискват от тях.

И при нас е така. Каката се справи, но брат и  прегрява. От както превъртяха часовника е много вял,   връща се от училище към 16:00 /има след часовете консултации и шах - всичко друго отпадна тази година/ и заспива.  Вечерта - кое по-напред?  В събота домашните по български и математика за школата - НВО, в неделя - школа и учене за понеделник. А все пак са деца - рита му се топка, обича да чете, обича разходките в планината ...  Цялото семейство е направо наказано.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 00:42 от xxxxxx

# 548
  • София
Ако някой разпознава тези задачи от къде са, от някое НВО, или сборник?
Скрит текст:

# 549
Прилича ми като да е от НВО, но не мога да преценя от коя година.

# 550
milka22, задачите са от НВО-то през 2019.

# 551
По btv в Тази сутрин имаше разговор за ИИ; на който му е интересно и може да си го върне - от 8:40.

# 552
  • София
Благодаря!
milka22, задачите са от НВО-то през 2019.

# 553
  • София
Здравейте, има ли ги вече някъде паралелките, които ще има тази година? Аз нали си вдех справочника , но там май са само от мин година...

# 554

Общи условия

Активация на акаунт