Кой уред вкъщи ви улесни живота най-много?

• 7 405
  • 192
  •   1
Отговори
# 165
Това трябва да го проектират във всяка кухня според мен. Не знам кой ги измисля такива че като застанеш до плота да правищ нещо, повечето светлина в стаята е зад теб и си я закриваш.

# 166
  • UK
Не разбрах как така не ги сгъвате чаршафи с ластик, как ги прибирате в гардероба ако не са сгънати.
 Моите са само с ластик, преди много години в една тема тук някой пусна клипче, на една рускиня как сгъва чаршафи с ластик и от тогава я ползвам тази техника. Аз пъха долния чаршаф, юрганския и едната в калъфка във втората какъфка. Така винаги изваждам на веднъж комплекта за леглото.

Абсорбатора ми е със сензор и се включва автоматично, когато от тенджера на котлона започна да излиза пара.

# 167
  • София /Абсурдистан
По темата - мултикукърите Инстант пот, роботите - за под и за миене на прозорци, кухненски робот и разбира се, пералня и сушилня. Имам помощница, която идва веднъж седмично и чисти основно, аз после само поддържам.
Чаршаф с ластик повече няма да купя никога.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 17:01 от The Iron Lady

# 168
Сгъвам ги но толкова надве-натри че повечето хора не биха го нарекли сгъване това. Нищо общо с прилежно сгънат чаршаф без гънки и прочие. Иначе ясно че не го хвърлям в шкафа съвсем разгънат Grinning
Аз се въртя и обръщам много в съня си, иначе и аз не бих слагала с ластик. Но другите... Като се събудя, под мен има смачкана купчинка чаршаф дето нищо не върши освен че ми убива. Ако не е там, значи половината е на пода Grinning Има хора които спят без да шават, тях сигурно не ги бърка.

# 169
И аз изритвам нормалните чаршафи, откакто открих ластичните не съм ползвала друг. Питала съм се по хотелите как ги закрепват, там нямат мърдане, а не са ластични.

# 170
В хотелите матраците често са по 30 и нагоре см. Според мен ако е достатъчно голям чаршафът, така щото да се подпъхне добре, после самата тежест на матрака го държи на място.
Но може и да греша де.

# 171
И такъв събирам Joy Огромен чаршаф наистина, взех си един да пробвам, в любим цвят и с голям ентусиазъм. Подпъхва се стабилно под матрака от всички страни. Като се събудя, е надърпан и надиплен под мен до степен да ми убиват по-големите гънки. Иначе да, върху матрака си е а не на топка, но това не е достатъчно и се върнах към ластиците. А този го нарочих за покривка за леглого за денем, че цветът наистина много ме радва.

# 172
  • София
Сещам се за нещо, което ми улеснява живота - яйцеварката. Мога без нея, не е незаменима, не е нещо колосално, обаче вкъщи обичаме варени яйца, особено приятелят ми, и усещам, че с нея ни е далеч по-бързичко и прецизно.

# 173
Сещам се за нещо, което ми улеснява живота - яйцеварката. Мога без нея, не е незаменима, не е нещо колосално, обаче вкъщи обичаме варени яйца, особено приятелят ми, и усещам, че с нея ни е далеч по-бързичко и прецизно.
Любимка ми е и на мен, не заема толкова място че да си струва да карам без нея. Често си я ползвам.

# 174
Скрит текст:
Искам да измислят уред, на който да му подам ризата, и да ми я върне изгладена. Това ще е наистина гениално решение.

Измислен е, как да не е измислен – домашна помощница (слугиня, прислужница, майка, съпруга, баба и т.н. според житейската ситуация) му казват. LaughingLaughing

Ние имаме ето този уред за гладене, който се справя много сръчно - https://zora.bg/product/sth706080
Иначе има такъв уред - https://www.youtube.com/watch?v=DtCjo6Z_uG0

Точно този Филипс си харесах и тествах дори, само много тъпо, че не може да стои изправен, има много пе- евтини и модели с по- добър дизайн, но не ми се рискува

# 175
  • София /Абсурдистан
И аз имам такъв уред, ползва го мм предимно. Забравих да включа и ютия с парогенератор, вършат чудесна работа.

# 176
  • някъде другаде
Пералнята и сушилнята. Еър фрайара и мултикукъра.
Ползвам само чаршафи с ластик за себе си , макар че и тях успявам да събера.

# 177
Мислех, че дъщеря ми е единствената, която успява да събере чаршаф с ластик. До тук в темата са две 😆

# 178
Ами, може и да е някакво ОКР,  обаче ми доставя удоволствие  да го изпъна като тая кака Joy
https://www.facebook.com/share/v/16fWu6LYbW/
Даже не ползвам леглото- във въздуха  го сгъваем.

# 179
  • UK
И аз от години го сгъвам така,  чак се чудя какво толкоз не може да му сгънете на чаршафа.
 Парогенератора забравих да спомена аз. Незнам какво съм чакала толкова години. Ризите на ММ ги пращам на химическо от години, на децата униформите започнах да ги гладя от както смених сушилнята, с предишната нямах проблем обаче новата ми е кошмар. Сега започнах да се усещам, че по някога за удоволствие пропускам да занеса неговите ризи на химическо за да си ги изгладя аз с Филипса.

Общи условия

Активация на акаунт