Кой уред вкъщи ви улесни живота най-много?

• 7 401
  • 192
  •   1
Отговори
# 150
Искам да измислят уред, на който да му подам ризата, и да ми я върне изгладена. Това ще е наистина гениално решение.

Измислен е, как да не е измислен – домашна помощница (слугиня, прислужница, майка, съпруга, баба и т.н. според житейската ситуация) му казват. LaughingLaughing

# 151
Ха ха ха, да си потърся съпруга е единствената възможност, не знам мъжът ми дали ще е съгласен Joy

# 152
  • До хладилника, който обичам
Всичко е въпрос на перспектива. С годините се оттеглих от гладенето до степен мъжът ми да почне да глади повече от мен (негови си неща, като ще излиза някъде) и като видя да разпъва дъската, го моля да ми приглади и на мен, ако имам нужда Grinning

# 153
Искам да измислят уред, на който да му подам ризата, и да ми я върне изгладена. Това ще е наистина гениално решение.

Измислен е, как да не е измислен – домашна помощница (слугиня, прислужница, майка, съпруга, баба и т.н. според житейската ситуация) му казват. LaughingLaughing

Това е примитивен метод.  Wink

В бъдеще - пъхаш ризата в уреда - излиза нова риза.  Как - дизинтегрира я на съставните й молекули, премахва излишните и сглобява необходимите отново.

# 154
Ох, намерих темата от теста на ютията, отпреди почти 14! години. Какви славни времена бяха, голямо хахо-хихи падаше във фрума. Но по-важното е, че ютията е още жива, на 14 годин, може би защото рядко гладим Laughing

# 155
  • София
Скрит текст:

Ние имаме ето този уред за гладене, който се справя много сръчно - https://zora.bg/product/sth706080
Иначе има такъв уред - https://www.youtube.com/watch?v=DtCjo6Z_uG0

# 156
Бу, ще може ли да ми изпратите снимка на такъв уред- пасатора който казвате, че ме заинтригувахте

Разбира се. Има различни видове, но моя преден беше Браун, и пак такъв си взех. Вече има излезли по-нови модели, а и други марки правят подобни комбинирани уреди. Моя, мисля, е MultiQuick 6 или 7, не пазя кутия, изглежда като картинката и има тези приставки, но голямата купа има два ножа, които още не знам кой за какво е, защото не чета упътвания, и ползвам на проба-грешка; понеже основно за смутита я ползват децата, не е голям проблем. Пасаторът е на степени според силата на натискане на бутона, предполагам, че и другите на Браун са такива, но не съм си взимала самостоятелен като уред пасатор отдавна. Малката купа е за ядки, подправки, лук и т.н.

И като казах лук и т.н., случайно взех тази механична резачка и мъжът ми е влюбен в нея. Специфично в тази на Sabatier - след това пробвахме няколко други, но не режат така добре или бързо се повреждат. Тази е подложена на почти ежедневен тормоз и се държи здравата.

Каква е тази марка механична резачка и откъде я купихте?
Бу "плюс навремето майка ми ме научи да сгъвам дрехите след пране по ръбовете без гънки и да ги оставям да починат 5-10 минути преди простиране/сушене, което много помага." - може ли видео как се сгъват дрехите по ръбовете? Искам нагледно да го видя и да се науча и аз да ги сгъвам така. Благодаря предварително.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 14:03 от Анонимен_7

# 157
Не е точно уред, но много ми улеснява живота - лед осветление под горните кухненски шкафове, което се включва и изключва само с махване на ръката близо до един сензор.

# 158
Каква е тази марка механична резачка и откъде я купихте?
Бу "плюс навремето майка ми ме научи да сгъвам дрехите след пране по ръбовете без гънки и да ги оставям да починат 5-10 минути преди простиране/сушене, което много помага." - може ли видео как се сгъват дрехите по ръбовете? Искам нагледно да го видя и да се науча и аз да ги сгъвам така. Благодаря предварително.
Sabatier е марката, от Англия, тук живея. Сигурно го има онлайн някъде, и надали е единствена добра резачка, просто на нас ни допадна много тази.

За дрехите - видео чак не знам. Но мога да опитам да обясня. След пране се тръскат старателно - панталони и дънки хващам за колана горе и тръскам, за да се изпънат гънките по крачолите; после сгъвам (предницата навътре) и това намества по шева извитото отзад на дупето; крачолите лягат един върху друг; сгъвам наполовина и още половина, т.е. четвърт. Тениски, блузи, пуловери хващам за шевовете на раменете (които нямат шевове там, или са с изместени шевове, хващам за линията, която ще падне по средата на рамото, като се носят) и също тръскам да се разгънат; ако има някъде обърнат ръкав и т.н., оправям. Сгъвам с гърба навътре (предницата навън), сгъвам ръкавите веднъж към едната половина, сгъвам още веднъж наполовина, като ръкавите остават навътре. Чаршафи (горни) стръсквам, като ги държа за единия ръб по дължина, след което сгъвам наполовина и пак, и пак, като всеки път гледам ръбовете да лягат еднакво. Чаршаф с ластик е загубена кауза, не ги сгъвам, само на тела за простиране ги оправям после да са проснати през средата и равномерно. Всичко редя на купчина, оставям да почине. Като простирам, също гледам да защипвам по начин, който минимално да ги бръчка. Мога да снимам следващ път, като имам пране, как ги защипвам, но подозирам че аз и половин република България така простираме, не е нищо необичайно. Гледам всичко да е равномерно и с минимум гънки, и общо взето това е.

# 159
Ооо, чаршаф с ластик като чуя за сгъване и решавам че на човека му е прекалено скучно...
Тия чаршафи ако е трябвало да могат да се сгъват, майка им е щяла да ги научи още като са били малки чаршафчета! Joy
Има и луди дето ги и гладят даже, но това ако някой ме накара, ще избягам с писъци...
Но аз и поначало съм скарана с ютията и също се старая много при простирането, така че да не остават гънки или следи от щипките и да си изкарвам работа за после Grinning Подбирам си щипки които не оставят рязка следа от ръбове - има някакви дето е едно силиконово като подложка точно там а не твърди ръбчета, някои неща съхнат на закачалка, само и само точно този уред да не ми потрябва Grinning Точно тези щипки много бързо заминават като ги пече слънце, но не ми е жал да си купувам нови по-често.

# 160
Не че нещо,ама ....чаршаф с ластик, е най- лесното нещо за сгъване. Същата техника, като слагането  на калъф на одеяло.

# 161
Гладила съм чаршаф с ластик няколко пъти. По-малко място заема и е по-спретнат, амааааа хайде няма нужда. Чак пък толкова не ми е важно.

Щипките ми са велики, голяма драма ми е да си намеря нови, че спряха вноса. Tontarelli  марка, преди си ги купувах от едни домашни потреби в центъра на Пловдив, после в Англия намерих, и като спряха да ги продават в познатите ми магазини, голям проблем. Разгеле намерих в един английски супермаркет и си накупих. Траят по 4-5 години на слънце целогодишно, преди да почнат да се разпадат, и не знам какво им е различното, но почти никога не оставят следи по дрехите, а държат много здраво.

# 162
Не че нещо,ама ....чаршаф с ластик, е най- лесното нещо за сгъване. Същата техника, като слагането  на калъф на одеяло.
Аз и това мразя да върша и ако има кой друг, никога няма да съм аз Joy Та и с чашафа - доброволно не бих. Сгъвала съм в единични случаи когато е трябвало да опаковам при местене, че наистина е малко по-компактно, не е въпросът да не знам как. Ама няма пък Grinning 5 минути след като си легна, няма да личи дали е стоял сгънат преди това. Пък и не го и гледам докато спя, все пак.

# 163
Единствената причина да сгъвам чаршафите с ластик е, че като отворя гардероба ми е приятно да виждам всичко подредено и сгънато. Ако не ги виждах, нямам проблем след сушене да ги смачкам на топка, ай' ще им се не знае и чаршафите с претенции Joy

# 164
  • София
Не е точно уред, но много ми улеснява живота - лед осветление под горните кухненски шкафове, което се включва и изключва само с махване на ръката близо до един сензор.

Хаха, и ние имаме, много е яко!

Общи условия

Активация на акаунт