Кой уред вкъщи ви улесни живота най-много?

• 7 409
  • 192
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И ние нямахме съдомиялна допреди основния ремонт, който правихме. Чак ни се чудя на акъла, а сме двама, които готвим у дома. Пък с едни гости 45 сантиметра съдомиялна се пълни одма.

# 106
  • До хладилника, който обичам
Да, може да изглежда като даденост, но като ги е нямал преди човек уредите, носят голяма радост.
За велико удивление на всичките ми познати, от много години съм с малка съдомиялна за 4 комплекта и смятам, че напълно ни стига, не съм имала лично голяма (но съм пробвала при майка ми). Да, не мога да мия тенджери и тави, ако има вече сложени чинии, но някак не ми пречи. Пускаме я веднъж, доста рядко два пъти дневно.
Суша навън при всяка възможност, защото дрехите миришат по-хубаво (не живея близо до мега оживени улици с много коли обаче), но зимата сушилнята ми е първа приятелка.
Още един уред, който много харесвам, е комбиниран пасатор - с тел за разбиване, пасатор и купа с нож за рязане и кълцане. Преди сума години ни подариха такъв за сватбата и служи вярно дълги години. Като умря, взех същия, нов модел.

# 107
Бу, ще може ли да ми изпратите снимка на такъв уред- пасатора който казвате, че ме заинтригувахте

# 108
Такъв пасатор 3в1 и аз много го уважавам. Лидл имат такъв от време на време и мога да потвърдя че носят много на тормоз. На първия ми аз му счупих купата, на втория ми не помня мама или сестра ми сложили купата върху парти грила "да не им пречи" и вече и тя е в боклука. И се замислям за трети пак такъв, ами пасаторите си работят екстра, хем единият е на над 10 години вече. Имам отделен чопър но взех ръчен последно, липсва си ми електрическият за смилане.

# 109
  • София
Аз имам такъв уред, наследство от майка ми. Дочупих го де-в момента е жив само пасаторът и напоследък нещо стърже. Но много години си разбивах с телта,миналата есен сдаде багажа този накрайник и си купих миксер. На Филипс е, майка ми го ползваше като бях тийн и после ми го даде, а съм завършила преди 19 години.

Зиата суша и на простора, но само някои неща, които не искам да рискувам да съсипя в сушилнята. Аз съм доста подробна на тема пране-пера всичко по инструкции, имам няколко вида препарати и пускам постоянно отделни перални. Мъжът ми има спортна екипировка, за която ще ме убие ако я изпера с обикновен прах или пусна в сушилня. Откакто големият тренира футбол, а аз ходя на тренировки и си накупих разни клинове, тениски...събира си се и ги пера със специален прах за спортни дрехи. Не си пускам някои панталони, дрехи с големи щампи, нещас дантелки. Обикновено анцузи, суитчъри и блузи(които не са от училищните униформи), гащи, детски чорапи пускам в сушилнята.
Терасите ни не са остъклени, а има все още доста съседи, които може би имат камини и дрехите миришат особено повечето пъти. Лятото е ок.
За съдомиялната-нашата е от по-тесните, но си събира доста. Пускам по 2, даже и три пъти а ден. Сестра миима голяма и не забелязвам чак толкова повече да събира или поне аз не изпитвам затруднения с размера.

# 110
Е, тя тая тел не е взаимнозаменяема с миксер, но пък за малко смес или за неща кото сметана или по-редки/леки смеси си е екстра.
Те не са и за продължително непрекъснато разбиване тези уреди, неслучайно е направено да трябва да държиш бутона натиснат а не да го превключиш само.

# 111
Аз пък съм обратното на Дези значи - всичко пера заедно (без чаршафи и хавлии) и после всичко минава през сушилнята. Нищо повредено нямам за сега, освен че понякога сушилнята яде края на връзките, ако забравя да ги завържа. А имам ужасно много тениски със щампи.

# 112
Някаква идея какво е специфичното на прах за спортни дрехи?

# 113
Не поврежда разните дишащи мембрани. Вероятно е с по- изчистен състав. Например омекотителите и препаратите за пране на вълна повреждат мембраните.

# 114
  • София
Имат мембрани и обикновените прахове се натрупват, заради което в един момент дрехата започва много да смърди, колкото и да я переш. Моят мъж има и обикновени спортни тениски, за тях няма много да го боли, но има екипировка за състезания, някой път му пера колана, който си слага на гърдите, за да му мери пулс и някакви подобни неща. Ръкавици, едни текстилни аксесоари за тренажора(има смарт тренажор, който имитира колело). И като цяло е добре да се запазят възможно най-дълго, защото са скъпи като се купуват като консуматив.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 23:26 от Дези.

# 115
Первол имат за спортни дрехи.☺️

# 116
  • София
Е, тя тая тел не е взаимнозаменяема с миксер, но пък за малко смес или за неща кото сметана или по-редки/леки смеси си е екстра.
Те не са и за продължително непрекъснато разбиване тези уреди, неслучайно е направено да трябва да държиш бутона натиснат а не да го превключиш само.

Ние имаме на Philips - наистина много полезна джаджа. Не бих я нарекла незаменима, но определено много, много полезна.

# 117
Полезна е, аз също си я харесвам много. Но аз не пека торти и кексове така че не ме бърка че не е равностойно на истоински миксер с две бъркалки, дето не загрява толкова лесно.
Тормозени са много в моите ръце, носят.

# 118
  • До хладилника, който обичам
Бу, ще може ли да ми изпратите снимка на такъв уред- пасатора който казвате, че ме заинтригувахте

Разбира се. Има различни видове, но моя преден беше Браун, и пак такъв си взех. Вече има излезли по-нови модели, а и други марки правят подобни комбинирани уреди. Моя, мисля, е MultiQuick 6 или 7, не пазя кутия, изглежда като картинката и има тези приставки, но голямата купа има два ножа, които още не знам кой за какво е, защото не чета упътвания, и ползвам на проба-грешка; понеже основно за смутита я ползват децата, не е голям проблем. Пасаторът е на степени според силата на натискане на бутона, предполагам, че и другите на Браун са такива, но не съм си взимала самостоятелен като уред пасатор отдавна. Малката купа е за ядки, подправки, лук и т.н.

И като казах лук и т.н., случайно взех тази механична резачка и мъжът ми е влюбен в нея. Специфично в тази на Sabatier - след това пробвахме няколко други, но не режат така добре или бързо се повреждат. Тази е подложена на почти ежедневен тормоз и се държи здравата.

# 119
Аз се сдобих с този от Lidl и е супер за цената си. Често го пускат в магазините.

Общи условия

Активация на акаунт