От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 26

• 13 175
  • 137
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! От години не съм поръчвала от Великобритания,  за колко време пристигат в България? Ggbg отново не вдигат при звънене, исках от тях да получа информация за 1495 курс Sweat

# 106
  • София
Здравейте! От години не съм поръчвала от Великобритания,  за колко време пристигат в България? Ggbg отново не вдигат при звънене, исках от тях да получа информация за 1495 курс Sweat

Какво ви трябва? 1495 пътува, тази седмица би трябвало да го раздават.

За прословутия 1423, ми казаха миналата седмица, че най-късно другата седмица щял да пристигне.

# 107

Какво ви трябва? 1495 пътува, тази седмица би трябвало да го раздават.

За прословутия 1423, ми казаха миналата седмица, че най-късно другата седмица щял да пристигне.

Ехааа наистина ли 1423,другата седмица?

# 108
т.е. на техен език да се разбира - 1495 ще мине да вземе 1423 и когато дойдат Simple Smile

# 109
  • София
Току що ми взеха пратката от 1495, явно е пристигнал.

Ехааа наистина ли 1423,другата седмица?

Така ми казаха, да видим...

# 110
Как процедирате ако трябва да върнете стока закупена от ebay.co.uk  и пристигнала с фирма превозвач?

# 111
Как процедирате ако трябва да върнете стока закупена от ebay.co.uk  и пристигнала с фирма превозвач?

за съжаление с моят много скромен опит това е казус от тип "Параграф 22", т.е. Невъзможно, защото като отвориш искане в иБей ЮК за връщане ти се генерира етикет за връщане, който е със срок на годност 5-7 дена, с тоя етикет лепнат на пакета може да го пуснеш там навсякъде да се връща. обаче, примерно, както може да прочетеш на сайта на GGBG:

"Курсовете от България към Великобритания и Германия не са регулярни. Следете датите на потегляне на предстоящите курсове в тази графа."

т.е. единствените, дето поне аз знам, т.е. GGBG, дето имат курсове от България да го транспортират до Великобритания и да го пуснат там на място с въпросният генериран етикет - няма начин да го закарат за под 5-7 дена, че да го пуснат навреме. Аз лично само веднъж съм успявал, щото курса на GGBG към Великобритания  буквално тръгваше на другият ден, след като ми беше генериран етикета от иБей - чист късмет, но в общият случай - е просто невъзможно - изтечели ти годността на етикета иБей ЮК - вече не ги интересува.

ако нещо се е променило, т.е. ако има опция да избереш да не ти генерират те Етикет и че ти ще го върнеш с доставчик по твой избор - то тогава може да успееш като го пратиш по Български пощи, Препоръчано, щото тогава може да им дадеш МеждуНародно Проследим номер, щото Препоръчаните пакети на Български пощи са проследими в цял свят, щото те са от една обща пощенска система на световната пощенска  организация - така аз съм връщал, но не към ЮК, а към Германия - обаче, нещото от Германия ми беше също пратено до българия с Немските Държавни пощи.

# 112
  • Варна
Не знам дали въпросът ми е за тази тема, но някой връщал ли е на dare2be? Колко струва и с кой куриер?

# 113
  • Berlin
Не съм сигурна дали питането ми е за тук, но знаете ли как стои освобождаването на пратки от Англия от Български пощи? Поръчах нещо, пратиха го с Royal Mail и сега ми дава, че е на митница при Бг пощи.🤔 Ще се обадят ли, бележка ли ще пратят или ще го освободят директно, ако има някакви документи към пратката? То е и подарък, който аз съм платила и изпратила към България…

# 114
и сега ми дава, че е на митница при Бг пощи.🤔

знаеш ли, дали ти има мобилният телефон на етикета на пакетчето (или по-точно Български мобилен номер на получателя, щото ако те разбирам добре, може би, ти само си го купила, но не си реалният получател в България)? ако да - обикновено ти пускат СМС с информацията, включително имейл адрес на който да предоставиш всички необходими документи и като го освободят, ти идва в местият Клон на Български Пощи, плаща се ако помня правилно 12 лева за митническо представителство и още квото се дължи като ДДС (и мита и акцизи, ако има такива).

ако си в София (т.е. получателят на пакета е в София), Митницата на Пощите е на ул. Веслец 84 (ако не го знаеш - това е пряка между Централната Автогара , т.е. до Централна гара и Лъвов мост, но по-близо до Автогарата) и ако не получаваш нито СМС, нито Известие (т.е. Цесия) в пощенската си кутия в разумен срок, което по мое мнение е не по-късно от до 3-4 дена (след датата, на която проследяването показва, че е на Митница), щото след 20 дена автоматично се връща, а май след 5 дена почваше да тече и такса за Магазинаж за съхранение в митническият склад (може дори след 3-тия ден да беше), то е най-добре да си направиш разходка до ул. Веслец 84. за получател извън София - не знам, но мога само да предполагам, че е още по-сложно и дори изключително сложно, щото България в последните 10тилетия се превърна в Град-Държавата "София" и това е видно дори по натоварването на Метрото ни в пиковите часове, което аз поне такова нещо не съм виждал и в 25-милионни градове като Пекин и Шанхай - буквално истински ад.

иначе, Българските Митници - Подаръци - НЕ признават - трябва да имаш Доказателство за Реално платената стойност, независимо кво пише на пакета, т.е. платежното нареждане от Банката и т.н. - ако е ПейПал и от ПейПал и от Банковата ти карта извлечение, показващо това ПейПал плащане и т.н. както разбира се и докумените от сайта от който е поръчано - изобщо колко повече документи имаш - толко по-лесно и бързо ще си го вземеш без да те върнат по няколко пъти, а всеки път е чакане и на опашки - с други такива "нещастни" души, на които пратката им е задържана и държавата иска да събера колкото се може повече пари, особено в последните гладни години на икономически упадък на ЭС.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 13:44 от 0xdeadbeef

# 115
Не съм сигурна дали питането ми е за тук, но знаете ли как стои освобождаването на пратки от Англия от Български пощи? Поръчах нещо, пратиха го с Royal Mail и сега ми дава, че е на митница при Бг пощи.🤔 Ще се обадят ли, бележка ли ще пратят или ще го освободят директно, ако има някакви документи към пратката? То е и подарък, който аз съм платила и изпратила към България…
Тук пише какво се изисква https://www.bgpost.bg/prices/customs В твоят случай гледай "Стоки с нетърговски характер от физическо до физическо лице"
Декларация стойност
Декларация съгласие

# 116
Тук пише какво се изисква https://www.bgpost.bg/prices/customs В твоят случай гледай "Стоки с нетърговски характер от физическо до физическо лице"
Декларация стойност
Декларация съгласие

хубави връзки, опресниха ми паметта малко, щото тия 16.80 лева такса дето ги пише, май бяха като разбивка: 12 лева за митническо представителство (дето на мен ми се въртеше в главата) плюс 4.80 лева за Цесията или нещо такова. иначе, да това са документите в общи линии плюс написаното с техни думи:

Цитат
* Възможно е в определени случаи да Ви бъдат изискани документи. В този случай ще бъдете уведомен, че пратката Ви е задържана за митническо оформяне.

**Поръчка от сайта, фактура или търговски документ, съпоставими с номера за проследяване на пратката, съдържащи описание, стойност на стоката, транспортни такси и застраховка, ако има такава и общ тотал.

*** Документ доказващ Вашето плащане (извлечение от банкова сметка, Pay Pal или др.)

обаче, поне на мен след като ги принтирам, попълня и сканирам (заради изискването за собственоръчен подпис на тях), в СМС ми бяха пратили имейл адрес на който да ги върна.

иначе, аз не знам, що мислиш, че въпросното нещо е "от физическо до физическо лице", ако е купувано от Търговец/Фирма във Великобритания, но при всички положения, всеки пакет може да бъде спрян на митница независимо всякакви други обстоятелства като подател, обявена стойност и т.н.

както и да е - успех на питащият мисля, че по-изчерпателно няма как да се отговори от написаното от
"ЧревоУгодник" и това, което аз споделих от скромният си опит.

# 117
Знаете ли нянакъв ефективен начин за връзка с ГГБГ?
Имам пратка дето се води пристигнала по тракинг още от по-миналата седмица но не е отразена по никакъв начин в тяхната система. Курса оттогава пристигна вече но пратката още я няма.
Не отговарят нито на имейли, нито на Фесбук нито на телефон. Изключително несериозно и безотговорно поведение....
А аз евентуално имам срок в който да се свържа с търговеца. Най-лесно ми е отсега да тръгна да се карам и да искам да ми изпратят нов артикул, ама ако вземе да излезе отнякъде пратката се злепоставям мене си....

# 118
  • Sofia
На мен на телефонния им номер, а и на FB страницата им, винаги са ми отговаряли, така че не мога да ти помогна със съвет, щом при теб не става чрез тези канали.

Друг вариант е просто да отидеш до склада им в София, ако си от тук.

# 119
Ако по тракинга е пристигнала и не е отразена, това означава, че не са я разпознали по ID. Ще я въведат в системата до седмица, след като пристигне пратката в България. През това време може и изобщо да не отговорят. Тъпо е, дразнещо е, но така си работят. Всичко, което правят тук при ръчната обработка, могат да го правят и там, за да не държат клиентите си в невидение, но ходи им обяснявай за логика.

Нямате основание за повторно изпращане. Търговецът няма никаква вина за това, че използваме посредници.  Той си е изпълнил задължението да достави до адреса. С караници и искания за повторно пращане най-много да се постигне блокиране на адреса на посредника за бъдещи поръчки от този търговец.

Общи условия

Активация на акаунт