Как да подготвим леглото на бебето: полезни съвети за безопасен сън с Chicco

• 4 481
  • 140
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Кошарата на моя син беше долепена до спалнята ни от моята страна. Ползата е определено кърменето, а и като се събудиш да го видиш как сладко си спинка, е не винаги Wink

# 16
  • София
Да, бих избрал съвместен сън, заради спокойствието, но и двата варианта са добри. Зависи как го чувстваш.

# 17
Споделете с нас – избрахте ли (или бихте ли избрали) съвместен сън с вашето бебе през първите месеци? Какви бяха най-големите ползи или предизвикателства за вас? Очакваме вашите истории, мнения и съвети към бъдещи родители!
Не сме избрали, но понеже първото дете спеше винаги до нас и не сме ползвали толкова дървената кошарка която имахме, мисля че с вашата би било много удобно.

# 18
Да споделя и моя опит – имаме момиченце и с нетърпение очакваме второто си бебче в края на юни. При първото дете решихме да използваме класическа дървена кошара. Честно казано, сега, поглеждайки назад, бих казала, че не беше най-добрият избор за първите месеци – особено при кърмене на поискване, което при нас продължи чак до година и половина. Нощем ставах постоянно и понякога се чувствах страшно уморена.
 Този път сме се насочили към кошара тип “next to me”, която се закрепя до леглото. Мисля, че това ще улесни много кърменето, а и ще ми даде спокойствие да усещам бебето близо до себе си, без да се притеснявам за безопасността му.

За мен най-голямата полза от съвместния сън или близостта през нощта е това, че и майката, и бебето са по-спокойни, а връзката между тях се засилва още повече. Предизвикателствата са свързани най-вече с организацията – да е безопасно, да има удобно място за всички и да успея да се наспя поне малко.

# 19
Първото дете спеше в нашата стая, но в неговата си кошара

# 20
Избрах да спи близо до нас в отделно креватче. Беше ми спокойно от към кърмене и от това, че ако има нужда от нещо съм на една ръка разстояние.

# 21
  • Варна
И ние обмисляме съвместен сън с надеждата да успеем да се кърмим и гледаме по-лесно. В очакване съм да видя дали ще се получи този номер. По-спокойно ми е бебето да е близо до мен, а не да ставам при всеки звук да го проверявам.

# 22
Да, разбира се, бебенцето ми е близо до мен. Не само е по-удобно за мен, когато се размрънка, но и детето е по-спокойно.

# 23
Бих избрала съвместен сън. Мисля, че този начин ще е по-удобен и ще се чувствам по-спокойна.

# 24
С голямото си дете избрах съвместен сън, който продължи почти до 3тата годинка. Огромен плюс за мен беше next to me кошарата, която братовчед ми ми даде назаем, когато кърмех или детето беше болно. С второто някой ден пак бих искала да спи до мен в такъв тип кошара.

# 25
С първото не използвах тази кошара,но смятам сега с второто,което вече е на път да използвам точно такава,за да се чувствам по-сигурна за бебето.
Много я хвалят,излъчва сигурност за мама и бебе кошарата Next to me. Simple Smile

# 26
Бих избрала съвместен сън. Щсе чувствам по-спокойна. Детето също ще може да усеща моята близост.

# 27
Избрахме съвместен сън и сме много доволни, детето е на една ръка разстояние и сме спокойни, много ме улесняваше и докато кърмех първите месеци.

# 28
Да, с двете деца избрахме съвместен сън. Нуждата да не ставам всяка вечер и да ги успокоявам беше огромен плюс. 👶

# 29
За мен съвместния сън е най- доброто за бебето и родителите. За двете ни деца избрахме този начин, сега и третото ще отгледаме така. Плюсовете са най- вече близостта между мама и бебе и създаденото чувство за сигурност. Няма по- безценни от тези моменти.

Общи условия

Активация на акаунт