Как да подготвим леглото на бебето: полезни съвети за безопасен сън с Chicco

• 4 481
  • 140
  •   1
Отговори
# 45
Аз избрах съвместен сън с моето бебче и съм много щастлива. Също е и много удобно.

# 46
Бих избрала съвместен сън, дори сме го практикували, макар и с доза страх. Просто съвместното спане трябва да бъде наистина обезопасено, а с кошара next to me хем е безопасно за бебето, хем е почти в леглото на майката, ако се долепи до спалнята.

# 47
С първото ми дете спяхме заедно-да,беше удобно и лесно и бързо обслужвах нуждите му.Въпреки това не спях спокойно-все се притеснявах да не го затисна,ако заспя дълбоко.Поради тази причина с второто ми дете избрах легло тип "next to me",с което имах същото удобство за нуждите на детето,но и достатъчно място и спокойствие за мен и качествения ми сън/до колкото е възможно,разбира се/.

# 48
И двете си деца отгледах по този начин  (с кошара, долепена до спалнята) детето си има собствено място и е достатъчно близо.

# 49
  • Другата България
До две години детето ми спеше с долепено легло до нашето.
Близостта за мен е от първостепенна важност, не само заради безопасност.

# 50
Първото дете не, но второто спеше до мен, на спалнята. Всичко беше в пъти по- спокойно, както за детето, така и за мен.

# 51
И за двете ми деца избрах съвместен сън .
Така и мама и бебето се чувстват много по-спокойни и сънят е по - пълноценен.

# 52
Първото дете спа в кошарата си до един момент, после спа в нашето легло и малко трудно успяхме да в преместим в нейното.
Малката е още на няма и месец, също в кошара, но ми е малко трудоемко ставането и обмислям да се местя, за да спим заедно... Или таткото ще "командировам"
Първото беше на адаптирано мляко, второто - кърмено на поискване.

# 53
При нас съвместния сън продължи около 6м и смятам, че детето трябва да в възможно най-близо до майката, за да е по-спокойно и да усеща грижата. В допълнение - да е на една ръка разстояние е изключително удобно.

# 54
Даа, да и пак да!!! Голямото си дете отгледах така. Спяхме над 6-7м с кошара долепена до спалнята и смъкната преграда. След това продължи да спи до нас, но вече обезопасен, защото беше голям разбойник. 🤣 Голямо удобство е, особено в нощите с безброй събуждания и кърмения. Със 100 ръце препоръчвам и ще взема и със второто си дете, този път обмислям да е и мини с колелца, за по-лесно местене в хола през деня (така бебето ще е на сигурно и безопасно място, високо от  бързите ръчички на палавият батко 😀).

# 55
  • В царството на мечтите
И двете ми деца гледах на легло в близос до спалнята. По лесно е според мен за хранене. Детето ако нещо се върти прекалено. Сега мисля и трето дете да си гледам по този начин.

# 56
С първото ми дете( на 2г и 2 месеца) още спим заедно. Тя се чувства добре, спокойна, а и ние също. Не съм ползвала кошара Next to me, защото ми се струваше тогава излишна инвестиция, но с течение на времето осъзнах колко добре би била за мен и бебето, а и отзивите от други майки бяха доста добри. Честно казано малко съжалих, че не инвестирах в нея. Със следващото дете обаче ще поправя тази грешка Blush

# 57
С първото ми дете избрахме съвместен сън в гнездо между двамата. Ползите бяха, че много по-лесно го кърмих и успокоявах като се събуди. Минус е че още не можем да го отделим напълно. Но не съжалявам, за мен ползите са повече. Сега за второто съм се насочила към кошара next to me, пък времето ще покаже.

# 58
Да, и двете ми деца бяха близо до мен през първите месеци. Това е удобство за майката, най-вече когато трябва да вземе детето, за да го накърми.

# 59
С първото дете - Не и си беше голяма грешка, постоянно ставане и разкарване до кошарата. Сега с второто го предпочитам, но в момента спи в количката 🙄 защото явно му е много по-удобна от кошарата. Та не е много съвместно 😃

Общи условия

Активация на акаунт