Как да подготвим леглото на бебето: полезни съвети за безопасен сън с Chicco

• 4 481
  • 140
  •   1
Отговори
# 30
За първото - не, не избрахме този вариант. Не избрахме никой. Бяхме подготвени за двете ситуации и изчакахме да видим как ще се чувства бебето. В нашия конкретен случай детето спеше абсолютно спокойно и необезпокоявано на няколко метра от нас в обща стая. Не съм имала никакви проблеми при нощни хранения и преобуване.
С бъдещото обаче нещата ще са малко сложни откъм пространство поне в началото и със сигурност ще обмислим варианта с next to me.

# 31
Първото ми дете спеше в отделно легло, което беше трудно за мен и травмиращо за него. С второто пробвах един месеца така отделно и след това го взех при нас и нещата се наредиха както трябва. Третото от самото начало спеше при нас, заедно с батко си и не съжалявам нито миг за тези моменти на близост.

Първото ми дете е вече майка и я посъветвах легълцето на бебето да е залепено до тяхното, за да й е по-лесно и да е по-спокойна.

# 32
Да, аз бих избрала съвместен сън за детето си особено през първите месеци, тъй като е изключително удобно и родителят може да има както визуален, така и тактилен контрол. За мен това е голямо предимство, тъй като осигурява безопасен и спокоен сън както на детето, така и на родителите.

# 33
В първите ни дни - не, но като разбрах, че спя много леко вече и всяко мърдане на бебето усещам - нямаше нещо по-хубаво от това. То е на една педя от мен, когато се събуди просто го кърмя, мога да го наблюдавам, не ставам. Всичко е по-лесно и приятно така. След годинката го преместихме в дървената кошара и махнахме предната дъска - стана си некст ту ми. С второто със сигурност ще купя некст ту ми легло, защото би било много по-удобно за мен и ММ, а и малкото човече да свиква от рано да си спинка в самостоятелно легло.

# 34
За бъдещото ми детенце бих искала да взема кошара, която да долепя до леглото си. Мисля, че е най-практичен вариант. Другия вариант е детето на спалнята, бащата в кошарата хахах Simple Smile

# 35
С първото ми детенце имах подобна кошара, но без падаща преграда, което е неудобство. Със сигурност с next to mе ще е впъти по-удобно. За второ със сигурност ще предпочета такава.

# 36
Да, аз съм избрала съвместен сън с моето дете в първите няколко месеца, докато е съвсем малко, защото така е по-удобно и по-безопасно. С таткото си поделяхме дежурствата - единият е дежурен тази нощ, а другият спи със слушалки на ушите. Около годинката синът ни започна да спи сам в самостоятелна стая, в която има камера и бебефон.

# 37
Винаги бих препоръчала да се спи с бебето. Почти не съм имала безсънни нощи. Кърмех и когато се разплаче, му давах в полусън да суче и пак заспивахме. Никога не бих оставила бебето си в друго легло, а пък в друга стая - немислимо.

# 38
  • София
Избрах кошара долепена до нашето легло, пак бих избрала така.

# 39
  • Sofia
Next to me са много удобни кошари и бих избрала модела до 4 години понеже повечето модели са до 6 месеца. Кошарите са компактни и удобни за бебенцата.

# 40
Имала съм отделна кошара и не ми е било много удобно. Ставане по няколко пъти през нощта. Бих пробвал кошара долепени до леглото. Мисля, че ще е много по удобно.

# 41
Споделете с нас – избрахте ли (или бихте ли избрали) съвместен сън с вашето бебе през първите месеци?

Разбира се! За мен, като майка, дори е задължително. Не може до вчера бебето да ти е било в корема 9мес, а като го родиш, да го оставиш в съседната стая! То си иска близостта, закрилата, усещането...

Какви бяха най-големите ползи или предизвикателства за вас?

Най-голямата полза е емоционалната МИ стабилност, както и тази на бебето ни; след това идва удобството при кърмене и спокойствието, че го чуваме и виждаме.

# 42
Живот и здраве, очаквам първото си бебе през юни. Спряла съм се на next2me легло поради препоръки от познати и непознати. Харесва ми модела на Чико до 4г, само остава да убедя таткото. Sweat Smile

# 43
  • Пловдив
Определено е удобно в първите месеци кошарката да е близо

# 44
И двете ми деца първата година спяха в нашата стая, но в техните си легълца. След това се оказа, че спят по-добре в друга стая, пак в същите кошарки.

Общи условия

Активация на акаунт