Как да подготвим леглото на бебето: полезни съвети за безопасен сън с Chicco

• 4 486
  • 140
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Определено - кошара до спалнята. По този начин и детето е до нас, а и майката спи по-спокойно, особенно ако раждането е със секцио. Когато кошарата е до леглото през мрежата бебето се наблюдава без да е необходимо ставане.

# 61
Осигуряването на безопасна и сигурна среда за сън е от изключително значение за вашето бебе. Макар споделянето на легло с родителите да изглежда удобно, тази практика крие рискове – като случайно задушаване или покриване на бебето с възглавници, одеяла или други предмети, които могат да се окажат в леглото.

Безопасно ли е съвместното спане?

Преди всичко е важно да направим едно ключово разграничение: съществува безопасно съвместно спане и съществува рисково съвместно спане. Спането близо до бебето може да има много предимства – от по-лесно кърмене до по-силна емоционална връзка. Но има едно основно правило, което винаги трябва да се спазва: близо – да, но в отделни легла.

Бебето може спокойно да бъде до леглото на родителите – за кърмене, гушкане и успокояване – но след това винаги трябва да бъде върнато в своето собствено легълце. Споделянето на едно и също легло крие сериозни рискове, като случайно задушаване или покриване с одеяла, възглавници и други предмети. Поради това, то не се препоръчва, тъй като не осигурява необходимите условия за напълно безопасен сън на новороденото.

Съвместен сън - до каква възраст?
Няма строго определен или универсален срок за съвместния сън, тъй като всяко семейство е различно и обстоятелствата са индивидуални. Някои родители избират да спят близо до своето бебе само през първите месеци, докато други продължават тази практика за по-дълъг период от време. Важно е да се отбележи, че съвместният сън се препоръчва най-вече през първите 6 месеца от живота на бебето, когато е особено важно да сте близо до него, за да отговаряте бързо на нуждите му и да му осигурите спокойствие и сигурност.

Най-добрият подход е редовно да преосмисляте ситуацията, като се съобразявате както с нуждите на бебето, така и с благосъстоянието на цялото семейство.

Ние от Chicco създаваме нашите кошарки в тясно сътрудничество с медицински специалисти, експерти по детски сън и, разбира се, с родителите – за да предложим решения, които съчетават безопасност, комфорт и практичност в най-важните първи месеци от живота.

# 62
  • до най-прекрасния мъж
Нашето семейство избра съвместен сън с бебето ни, а впоследствие и с вече порасналото ни дете. Дъщеря ни е на 3.4 г и все още спи в креватче, долепено до нашата спалня. Аз намирам само ползи от това детето да спи близо до мама, но същевременно безопасно в свое легло. Смятам, че близостта до мен направи периодите на израстване, придобиване на нови умения, растеж на зъбки, адаптация в градинката, та дори и просто за четене на книжки и гушкане вечер преди сън много по-плавни, леки и приятни за детето.
За съжаление скоро детето ще израсте легълцето си и ще трябва да я преместим в собствена стая на голямо легло. Ще ми липсват моментите на съвместен сън.

# 63
Със сигурност за мен като бъдещ родител най-важно би било бебето да се чувства комфортно. Мисля, че най-удобен вариант за спане на бебето би било легло тип next to me, за да ми е удобно през нощта при кърменето.

# 64
Първите месеци сина ни спеше до мен на спалнята в гнездо. Случвало се е преди това да заспиваме един до друг сгушени, но винаги ме е било страх. Така бях близо до него и можех веднага да реагирам ако се разплаче и същевременно ми беше по-лесно като не трябва да ставам често с шевовете от секциото. Проблема беше че се събуждаше понякога като се обръщах или ставах, което с кошара некст ту ми няма да е проблем.

# 65
  • София
Да, смятам че през първите месеци от живота си бебетата имат нужда от своите родители и тяхната близост. Трябва да усещат сигурност и грижа от тяхна страна!

# 66
Избрах съвместен сън в началото и след ,което това ми беше огромен проблем. Неможах да го отделя дълго време от нашето легло. С второто ми дете ще бъда настоятелна да спи в кошарата си!

# 67
Да, ние избрахме съвместен сън, но само в началото, през първите месеци. Плюсовете са- близост на детето с родителите и повече спокойствие.

# 68
Не съм ползвала такава кошара , но бих.
Според мен би била много удобна.Няма да ставам през нощта за да нагледам детето.

# 69
Напълно съвместен съм в едно легло с бебе не бих избрала, но в кошара тип нект ту ми определено е улеснение за успокояването и храненето нощем.

# 70
Определено. Най-големият плюс е удобството при кърмене - едното дете не спеше много и дълго спеше до мен.
И с двете деца лягах, щом се събудят ги взимам и по някое време опитвах да ги върна в кошарата.

# 71
  • някъде другаде
Използвах долепени легла , така децата ми бяха близо и не се налагаше да ставам през ноща

# 72
Със сигурност бих искала легло тип next to me сега с бъдещето ни бебче 🤰🏻,защото с първото ни дете съжалих,че не купихме. Една бъдеща майка на новородено постоянно се събужда ,става да кърми🤱🏻👩🏻‍🍼, да сменя памперси👶🏻 и т.н., а така този тип легло улеснява кърменето без да ставаш и да си прекъсваш съня. Със сигурност искам.

# 73
  • София
До 6 месец ползвахме кошара тип next to me - чудесно удобство, особено нощем. Улеснява кърменето, а и почивката е по-пълноценна - бях по-спокойна като знам, че бебето е близо до мен и го виждам и чувам постоянно.

# 74
Бих избрала съвместен сън,за да сме спокойни всички. Близостта в началото е много важна.

Общи условия

Активация на акаунт