Как да подготвим леглото на бебето: полезни съвети за безопасен сън с Chicco

• 4 534
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
Първото дете спеше в нашата стая, но в неговата си кошара, с второто живот и здраве бих се спряла на Next2me, удобството за майката е несравнимо.

# 76
Бебето спеше при мен първите години. Нямаше ставане от моя страна, разбуждане. И това да прегръщаш детето през цялата нощ е незаменимо. Едно легло Next to me би позволило бащата да не спи на дивана обаче.

# 77
  • Sofia
Кошарата беше в нашата спалня от моята страна, за да ми е под ръка бебо. Често го оставях обаче да спи между нас и така си му беше по-спокойно. Трудното беше, че така свикна и до 5-6 годишна възраст все искаше при нас да спи и ни изненадваше посред нощите, като се присламчваше при нас от неговата стая.

# 78
С двете ми деца беше различно. Голямата спеше до нас до три годишна възраст, а малката от самото раждане в кошара Chicco Next2 me. Предимството е, че бебето е достатъчно близо за кърмене, завиване, прегръщане, но и достатъчно самостоятелно, за да не се притесняваме да не го бутнем, натиснем и да запазим близостта помежду си. Препоръчвам я и бих искала да я подаря на близка бъдеща майка

# 79
Бебето ни спи при нас. За съжаление рядко заспива в кошарата. 90% спи в количката. Надявам се скоро да се промени тази ситуация.

# 80
След като вече има две деца и на 28.04.2025 родих 3тото си дете.. Определено избирам споделения сън в първия месец, защото освен, че е по-лесно за мен и удобно за бебета връзката е много силна и в началото стреса се намалява за всички вкъщи, но най - вече за мен и бебето.

# 81
Как да подготвим леглото на бебето?

Времето за сън е основна необходимост, толкова важна, колкото яденето и пиенето. Важно е всяко дете да може да си почине спокойно, за да задоволи тази нужда: в ранните етапи новороденото спи до 15 часа на ден. За да осигурите максимално благополучие, е важно да обърнете голямо внимание на това как подготвяте средата, в която почива вашето мъниче, и особено кошарата, така че да бъде удобна, но и безопасна.

Първото нещо, за което мислите, когато подготвяте обстановката, в която ще спи вашето мъниче, определено е кошарата. Детско креватче или кошара е по-добре? Какъв тип креватче да изберете? Дали креватче или легло, това е избор, който зависи от конкретните предпочитания на родителите и наличното пространство в стаята на мама и татко.

Нека си припомним, че науката препоръчва новороденото да спи в една стая с родителите поне през първите шест месеца от живота си. Какъвто и тип продукт да изберете, важното нещо, което трябва да имате предвид е, че той е сертифициран съгласно действащите разпоредби за качество и безопасност.

Кошарата Next2Me Forever на Chicco е разработена и сертифицирана да отговори на най-високите стандарти за безопасност и сигурност на бебето и неговите родители.

•   Уникално решение от раждането до 4 години с 3 различни функции: кошара за съвместно спане, традиционна кошара и легло на пода.
•   Съвместен сън дори след 6 месеца: Chicco Next2Me Forever позволява да се насладим на предимствата на съвместния сън по-дълго от традиционното креватче.
•   Подово креватче, вдъхновено от Монтесори: от 18/24 месеца е възможно да се премахнат краката и да се отвори напълно една от страните, за да оставим детето свободно да влиза и излиза.

Функционалността ѝ дава максимална гъвкавост на използване - вие сте свободни да решите дали и кога да преминете от една конфигурация към друга, без времеви ограничения, така че да отговорите на нуждите на детето и своите. Защото Chicco стои до родителите в най-вълнуващия и специален момент за всеки – първите стъпки в родителството. И защото освен бебето , родителите също са важни – техния комфорт, спокойствие и възможност за почивка, особено на майката, имат голямо значение за добрия тонус, стимулиране на лактацията, но и за спокойствието на бебето.

# 82
Дъщеря ми спеше в спалнята, заедно с нас, но в отделно креватче. Удобно за наглеждане на детето по всяко време на денонощието, особено до навършване на  една годинка. Макар, че нашата принцеса откара така бая време - до 6 години:smile:

# 83
Избрах кошара 3 в 1 за удобство и улеснение, но това не се оказа точно така както си мислехме. Със сигурност ако в момента избирам подходящо легло то би било Next to me за улеснение и спокойствие.

# 84
С двете ми малки деца спяхме с подобно легло, много е удобно, особено, ако майката кърми бебето. За мен близостта на майката и бебето е много важна. Чудесно решение е и тази кошара!

# 85
  • София
И двете ми дъщери спяха в същата стая, но в техните си легълца. Така и те, и аз бяхме по-спокойни.

# 86
  • Там...
И двете ми деца оставям да избират къде искат да спят.

# 87
Споделете с нас – избрахте ли (или бихте ли избрали) съвместен сън с вашето бебе през първите месеци? Какви бяха най-големите ползи или предизвикателства за вас? Очакваме вашите истории, мнения и съвети към бъдещи родители!

Избрах съвместен сън с моето бебе, защото го кърмих и така беше по-удобно. Спяхме с бебето на едно легло, въпреки, че така не е препоръчително. Малко съжалявам, че не купих такава кошара next to me, защото така е по-безопасно за бебето.

# 88
Да, решихме да споделяме сън с нашето бебе през първите месеци. За нас това беше много ценен опит, който ни помогна да се чувстваме по-близки и сигурни. Най-голямата полза беше, че бебето винаги беше близо до нас, което улесняваше кърменето и успокояваше както него, така и нас. От друга страна, предизвикателствата включваха необходимостта да бъдем много внимателни за безопасността . Важно е да се следват препоръките за безопасен сън и да се поддържа спокойна и безопасна обстановка.
Моят съвет към бъдещите родители е да слушат инстинктите си, да се информират добре и да създадат комфортна среда за сън. Вярвам, че всяко семейство е различно, и е важно да намерите това, което работи най-добре за вас и вашето бебе. Успех и спокойствие по пътя на родителството.

# 89
Споделения сън за нас беше най - доброто решение.Всички са по- спокойни ,а кърменето е изключително лесно

Общи условия

Активация на акаунт