Как да подготвим леглото на бебето: полезни съвети за безопасен сън с Chicco

• 4 486
  • 140
  •   1
Отговори
# 90
Определено бих се спряла на кошарка Next2me след няколко месеца и благодаря за темата и информацията! След 9 месеца прекарани заедно, мисълта детенцето ни да спи далеч от мен ме тревожи и стресира. Определено и нейният сън ще е по-дълбок и спокоен, когато усеща, че мама  е до нея и си я гали, усеща мириса й, и моят сън също. Същевременно не бих рискувала да спим в едно легло, това ни е първо бебче и страхът да не допусна грешка от неопитност е много голям. Ще следя с интерес информацията в темата, Определено е много ценна особено за нас, родителите за пръв път 🤗🩷🙏

# 91
  • Банско
Вече от месец малкото бебче е с нас, засега спи в малък бебешки кош. Мислехме да вземем точно такова легло next to me, но се колебаехме дали да не е дървено. Предимство ще е найстина бебчето да спи до мен, но още не сме се решили. Имаме и батко спящ с нас, така че всички ще сме заедно. Моят съвет към бъдещи родители е да бъдат колкото се може по- близо с децата си, защото времето лети и те порастват неусетно.

# 92
Да, бих избрала като метод за спане. Кърменето е по-лесно. Винаги знаеш как е бебето ти.

# 93
  • София
Здравейте! Аз го кърмих по поискване, което означава, че трябва постоянно да съм на разположение и през нощта. Беше на креватче, до спалнята ми. Доста спеше в началото, това е главно за самозащита, тъй като всичките му нови впечатления се обработват по време на сън. Повечето новородени са сънливи през първите една до две седмици и имат много силна нужда от почивка. Пренаталният модел на сън, т.е. кратки будни фази с два до четири часа сън, често се поддържа известно време. Индивидуалните нужди от сън варират при различните бебета. По правило новородените се нуждаят от 14 до 18 часа сън на ден в началото.

# 94
Да, бих избрала съвместен сън. Със сигурност ще е по-спокойно, безопасно и удобно и няма да съм на тръни да не легна върху бебето.

# 95
С първото дете двете легла бяха долепени, но го слагах да спи в кошара, с второто бих се спряла на Next2me от гледна точка на удобството, кърменето нощно време без да ставам и опцията да виждам детето докато спи до мен и т.н.

# 96
Засега кошарата е на 40-50 см от спалнята. Ще видим като се появи бебето дали няма да си я дръпна до мен. Simple Smile

# 97
Да, бих избралa съвместен сън. Много са важни близостта до бебето, удобството, спокойствието, особено през първите месеци.

# 98
  • Русе
И двете деца бяха в кошара до нас през първите месеци, така е спокойно и за родителите и за бебето и за нас е било естествен избор.

# 99
Да, бих избрала съвместния сън. Мисля, че така ще ми е по-спокойно.

# 100
Нямам такава кошара, но само съм чувала и чела, че е много удобна, а и ползите от спането в близост до детето са както за бебето, така и за майката. Всичко е по-удобно и много по-наблизо ☺️

# 101
Децата ни си имаха кошара, но предпочитах да спим заедно. Кърменето беше изключително лесно, приспиването също. Спането заедно ни помогна да преминем през тежките периоди на боледуване, както и никнене на зъбки. Изборът беше съвсем естествен и спокоен за двете страни.

# 102
Определено споделянето спане е предпочитано от мен за двете ми деца .
Много по - удобно е , по - мило и по- спокойни за всички .
Освен това кърменето е максимално улеснено.

# 103
Определено съвместния сън е най-доброто решение за семейството ни. По-лесно е за родителите както и за детето💖

# 104
Определено съвместния сън според мен е най - добрият вариант. Не само за кърмене, но и за изграждане на връзка с малкия човек.

Общи условия

Активация на акаунт