Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 203
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 09:34 от a.vasileva

# 76
Най-подлото е, че в обявата пише едни неща 1500+, а като отидеш ... 1000 лева, кой е днешно време с тези цени, инфлация може да изкара месеца с това, ами ако имаш деца, какво ще им кажеш: "Извинявай, мамо, но не успях да продам нито една прахосмукачка и няма да ходиш на зелено училище" ... Примерно ...

# 77
Абе хора, вие не разбрахте ли, че не сте там като кандидати за работа, а като потенциални клиенти?

# 78
  • Melmak
Дори да махнем прахосмукачки и подобен тип търговия, сейлс винаги са на по-ниска ставка и голям бонус въз основа на продажби. Дори да не продаваш прахосмукачки, а далеч по-сериозни продукти. Винаги е било така, дори да не си на мрз, а малко отгоре се разчита да правиш продажби и да заработваш %, а не да разчиташ на твърдото. Не знам даже защо ви изненадва това.

# 79
Абе хора, вие не разбрахте ли, че не сте там като кандидати за работа, а като потенциални клиенти?

ооо... да, безработните ей сега си накупиха прахосмукачки за 6800...

# 80
Най-подлото е, че в обявата пише едни неща 1500+, а като отидеш ... 1000 лева, кой е днешно време с тези цени, инфлация може да изкара месеца с това, ами ако имаш деца, какво ще им кажеш: "Извинявай, мамо, но не успях да продам нито една прахосмукачка и няма да ходиш на зелено училище" ... Примерно ...

Просто търсете по-сериозен тип работа. Ако е свързана с продажби, поне да е във физически магазин. Проверявайте фирмите преди да отидете на интервю, ще си спестите доста такива разочарования.

# 81

Всъщност има нещо вярно, безработна приятелка на майка ми се занимаваше с Рейнбоу преди 20 г., като това продължи докато успя да купи такава за себе си - вероятно при някакви преференциални условия.

# 82
А преди това интервю имаше още едно в застрахователна компания "Булстрад", като кандидатствах за позиция "Мениджър". Много престижно звучи и отново написано 1500+ нагоре. На интервюто ми се каза, че се работи НЕ на трудов, Не на граждански договор, а на някакъв друг, който даже не разбрах и трябвало сама да си плащам осигуровките. Казвам "Добре, ами и стаж не ми се води така без трудов?" Отговора беше, че съм млада и стаж ще си трупам, но пък ако съм правела застраховки за над 5000 лева, съм щяла да си изкарвам достатъчно и какво били 400 лева осигуровки ... И какъв е смисъла всеки ден да работиш по 8 часа, да си в постоянни срещи с потенциални клиенти и накрая - стаж нямаш, осигуровките сам си го плащаш ... Иначе на сайта им пише, че имат една камара награди за най-добър работодател и още много отличия, само дето хората, които ги оценяват едва ли са наясно с условията на труд, които предлагат. То и затова обявите им са постоянно актуални. Да се отчая човек от тези "работодатели". Вярвам, че има и коректни такива, дано скоро и аз имам късмета като повечето от вас да попадна на такъв.

# 83

Всъщност има нещо вярно, безработна приятелка на майка ми се занимаваше с Рейнбоу преди 20 г., като това продължи докато успя да купи такава за себе си - вероятно при някакви преференциални условия.
Има бързи кредити, сума хора в умопомрачение си купиха неща, от които нямат никаква нужда.
За повечето търговци е нормално да са на процент, да. Но все пак когато човек започва работа трябва да е наясно доколко продуктът му ще е продаваем и какви са очакваните продажби. В по-бедните райони не са много хората, които ще дадат 7 бона за прахосмукачка, а в по-богатите - хората са достатъчно и формирани за по-бюджетни решения.

# 84
rubyo, нали се сещаш, че когато е "много хубава" обявата, няма да е нещо без уловка. Особено ако е казано - без стаж, млади хора и т.н. условия, които отварят място за много хора.
Застрахователните агенти винаги са били на % , няма как да очакваш нещо уау. Това, че са обявили позицията с някакво си име "мениджър", нищо не означава.

# 85
Да, наясно съм, права сте, но как без трудов договор и осигуровки, това не е нормално.

# 86
Е, как?!? На граждански договор примерно. Има си начини всичко да е законно без да си служител на фирмата. За застрахователен агент точно така се процедира. Мисля, че се казваше договор за посредничество. При наличие на интернет и търсачки, може да прочетеш повече по въпроса.

# 87
  • Melmak
Повечето шано обяви си личат, че са такива още като ги прочетеш. Ако не си видял в началото, като ти се обадят, тогава ти става ясно.

Помня на едно абсурдно интервю ме караха да си нося разпечатано св. 😁😁😁 Принтер ли нямат? В офис беше работата, да не се чудите.

# 88
Да, наясно съм, права сте, но как без трудов договор и осигуровки, това не е нормално.

Аз съм работила така. Изкарвам си БУЛСТАТ, ставам самоосигуряваща се, издавам фактура за свършената работа и ми плащат по фактурата. После от получената сума си плащам осигуровките, което включва и осигуровка за пенсия и така ми тече стаж.

# 89
  • София
Рубио,
Имаш ТВЪРДЕ нереалистични очаквания по видимо написани клишета.

Дали ще го кръстят мениджър, сътрудник или каквото ти искаш - това е работа на % и е нормално да няма трудов договор. Аз го работех като студентка и си изкарвах доста добри пари, особено по време на кампаниите за Гражданска отговорност. Това не е фронт офис или както там се казва. Идеята е ти сама да си търсиш клиенти и сама да си организираш деня.

Всъщност ти каква работа търсиш? Какви квалификации имаш? Ако искаш, споредели, бихме могли да те насочим. Питам, защото беше прахосмукачка, после застрахователен агент, а аз между двете не виждам много общо.

Ето ти примерен план:
- скицирай си квалификациите, които имаш и които са търсени и те отличават от масата - ниво на владеене на чужд език, ниво на владеене на офис пакет, изкарани обучения, сертификати и т.н.
- с какво искаш да се занимаваш и търси позиции, фокусирани в това
- за кой град става въпрос - това също има специфики.
- временна или постоянна позиция търсиш
- какво заплащане очакваш и дали то е постижимо с твоите квалификации.

Не приемай това като заяждане, опитвам се да вкарам малко структуриране и планиране в постигането на поставените цели.

Общи условия

Активация на акаунт