Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 964
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Да, наясно съм, права сте, но как без трудов договор и осигуровки, това не е нормално.
Законът предвижда и други варианти освен трудов договор - например като самоосигуряващо се лице или с фирма на твое име. Често се предпочитат тези варианти когато основното възнаграждение не е фиксирана сума.

Явно има разминаване между това което търсиш и позициите, които гледаш. Ако искаш стабилна работа с фиксирана заплата недей да гледаш позиции за брокери или търговски представители. До тук изброи все позиции работещи на комисионна и нещата, които те възмущават всъщност са нормални за тях.

# 91
Само да кажа, че от мой познат знам, че при тия прахосмукачки трябва да продадеш 3х6500, за дс вземеш 500 лева. Grinning

Моят съвет е малко повече проучване и четене с разбиране на обявите. Говориш за добре познати фирми, има достатъчно информация онлайн.

# 92
Били ли сте на място, където колегите в обедната почивка си мълчат, подминават се, всеки си пие кафето сам, ако се заговорят нещо ще е за времето навън или за работата.

# 93
Да, повечето места, на които съм бил, са така. Не виждам нищо странно, особено ако хората са там отскоро. Разбира се, повечето обядват в обедната почивка. 🙂

# 94
Не всички са си близки на работа, кое му е странното да си говорят само общи приказки или по работа? Стига да не са откровено груби като се опита някой да заговори друг, не виждам какъв е проблемът. А ако и работата е свързана с общуване с много хора, аз лично бих се радвала в почивката да не приказвам много, не и всеки път.

# 95
  • Melmak
Има такива места, подобна стерилна среда и на мен не ми е по вкуса, но не всички са близки.

# 96
Между двете крайности - стерилна среда или пък всички да са си много гъсти и да си приказват нонстоп, има доста междинни положения. Но ако трябва да си избирам между не особено социализиране извън общите приказки и между хора които си врат носа и не зачитат лично пространство и си търсят клюки... ще си остана на общите приказки с удоволствие.

# 97
Rainbow не бяха боклук. Като цяло за времето си бяха много скъпи, края на 90-те. Баща ми даже в долари я плати. До ден днешен работи и чисти много по-добре от обикновена прахосмукачка.

Рейнбоу са си много хубави даже, знам го от хора с алергии, които с тях си осигуряват нормален живот.
Вероятно и сега са скъпи, не съм посмяла да питам.

Обявите за работа трябва да се приемат като обявите за имоти - с доза очистително, както се казва.
И да им хванеш цаката коя формулировка какво означава Grinning

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 00:34 от Cafe

# 98
Здравейте,

Подадох едномесечно предизвестие за напускане и вече е подписано и електронно. Бях помолена обаче дали мога да отложа напускането с една седмица, въпросът ми е възможно ли е крайната дата на предизвестието да бъде променена на този етап?

# 99
Възможно е, но ще трябва да подадеш ново заявление с новата дата на прекратяване на ТП.

# 100
Здравейте.
Аз имам чуденка и виждам,че всички сте доста навътре в нещата с международните фирми и за това реших да питам.
Моя приятелка преди месец започна работа в такава  на стартова позиция без опит/джуниър/ като обработка на данни.Заплатата и чисто е 1400 лв.
Мислех си ,че тези фирми дават по-добри заплати.Приятелката ми не знае дали това е масово като заплащане за стартова позиция по фирмите или просто тя е попаднала на такава с ниско заплащане?
Дали знаете как е и за другите позиции финанси ,чр и т.н за стартови позиции без опит?
Няма бонуси,около 4 % на година индексират ,няма други повишения има само ваучер за храна за 120лв.

# 101
  • Mars Hotel
Не се учудвам - junior позиция без опит. Ниско е, но не е нечувано при такива позиции. Съветът ми е да стисне зъби за няколко месеца до година при възможност, разбира се, за да вземе каквото може като умения и знания за сферата, в която оперира компанията, а след това да се оглежда за по-добра оферта.

# 102
Моя приятелка преди месец започна работа в такава  на стартова позиция без опит/джуниър/ като обработка на данни.Заплатата и чисто е 1400 лв.

За кой град става въпрос?

# 103
За София става на въпрос.

# 104
Възможно е да си намери и по-добра заплата, но без опит ще е трудно. Да изкара малко и да натрупа стаж, после да мисли за смяна.

Общи условия

Активация на акаунт