Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 273
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
За EGT имам лоши впечатления от познати, които са на ниски позиции. Имам и такива на високи - те са ок, но не сме коментирали заплащане и т.н. Лично, обаче, съм чувала от мениджър ехидно подмятане за хоумофиса и как не се работело. Вероятно, защото не той готви, чисти и пере у тях, а децата не са негова грижа.

Факт е, че се злопутребява и за това ги премахнаха в повечето фирми..... Такъв народ сме си за съжаление.
Знаете ли че в Дания ако си болен за няколко дни или нещо с детето, дори не е нужно да носиш болничен? АКо това беше тук................

# 571
Не ги идеализирайте толкова чужденците. Навсякъде има скатавки, поне при тях е уредено при кратко боледуване да си стоиш в къщи, а не да висиш за болничен, или да ходиш болен, за да не го ползваш.

# 572
Седнете да работите с някои чужденци и внезапно ще ви се сторим много работни, че и схватливи. Grinning Лично аз не бих работила повече във фирма, в която няма хоум офис.

# 573
.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 06:21 от maq-mi

# 574
На мен колежка ми е звъняла в 21 по работа, а иначе е качвала файлове и още по-късно. По принцип работното ù време е до 17. Това се случва минимум два дни седмично. Хващала съм я, че е работила и през уикенда. Не е от некомпетентност или некадърност, просто работата ù е адски много. ХО веднъж в седмицата е даже прекалено минимална компенсация за това, че се сцепва от работа.

# 575
Лично, обаче, съм чувала от мениджър ехидно подмятане за хоумофиса и как не се работело. Вероятно, защото не той готви, чисти и пере у тях, а децата не са негова грижа.
Тоест за теб смисъла на хоум офиса е да си изпереш, изчистиш и играеш с децата докато се водиш на работа?

# 576
Ами ако не губиш 2 часа за път имаш време за тези неща.
Плюс обедната почивка.

# 577
Лично, обаче, съм чувала от мениджър ехидно подмятане за хоумофиса и как не се работело. Вероятно, защото не той готви, чисти и пере у тях, а децата не са негова грижа.
Тоест за теб смисъла на хоум офиса е да си изпереш, изчистиш и играеш с децата докато се водиш на работа?

T.e. абсолютно не.
Нищо, абсолютно нищо в изказването ми не навежда на извода, който направи.
Изказването ти, обаче, завива в една посока, която е леко обидна.

Смисълът на ХО  е да не се губи време в пътуване (в моя случай - 2 часа), да мога да ползвам обедната си почивка за неща, свързани с домакинството или ангажименти покрай децата. 
Когато децата са малки и несамостоятелни, времето е изключително ценен ресурс.

И стига с това "по време на хоум офис се домакинства". Вероятно някои позиции позволяват и това, но скатаващите се съм сигурна, че ще се скатават и в офиса. А ако работещият може да постигнат добър баланс между работа и личен живот - какво по-хубаво от това.

# 578
  • София
Не виждам проблем докато съм ХО да пусна пералня за две минути и после да простра за още десет. Ще каже човек, че в офиса всички на 100 процента работят през цялото време, без да си говорят/клюкарят помежду си или да се помотаят из офиса.

# 579
  • Сф
Имам въпрос. При съкращаване на цял отдел, има ли някаква уловка защо работодателят предпочита по взаимно съгласие, а не съкращаване на щата? Работодателят е предложил солидно обезщетение, но настояват да е по взаимно съгласие.
Сещам се, че при съкращение имаш право на пълна борса. Но освен това, има ли друга разлика за служителя?

# 580
За служителя разликата е, че не може да обжалва като е по взаимно съгласие. За работодателя е, че нищо не го спира да си назначи веднага цял нов отдел на същите длъжности.

T.e. абсолютно не.
Нищо, абсолютно нищо в изказването ми не навежда на извода, който направи.
Изказването ти, обаче, завива в една посока, която е леко обидна.

Смисълът на ХО  е да не се губи време в пътуване (в моя случай - 2 часа), да мога да ползвам обедната си почивка за неща, свързани с домакинството или ангажименти покрай децата. 
Когато децата са малки и несамостоятелни, времето е изключително ценен ресурс.

И стига с това "по време на хоум офис се домакинства". Вероятно някои позиции позволяват и това, но скатаващите се съм сигурна, че ще се скатават и в офиса. А ако работещият може да постигнат добър баланс между работа и личен живот - какво по-хубаво от това.
Ами всъщност мнението, че ако мениджър не одобрява хоум офиса то значи не върши домакинска работа и не си гледа децата точно на този извод навежда. А това че пишеш как е ОК да се върши домакинска работа по време на хоум офис, ама ако друг го повтори било обидно съвсем затвърждава.

И да не си имала това в предвид, като повече хора искащи хоум офис се аргументират с децата и домакинството естествено се поражда негативно мнение от мениджмънта.
И да, в офис също се скатава, но вкъщи е средно поне 10 пъти повече. И като се добави към хоум офиса работа от планина, море, концерт съвсем става мазало.
Има възможност заплащането да е на база свършена работа, а не "отработен" ден, нонв България масово не се приема от работниците. Даже се твърди, че дискриминация на хората със семейство, деца и т.н.

# 581
И мениджъри, и шефове, и обикновени плебеи пускаме перални, готвим, работим и още не сме фалирали фирмата Grinning В общи линии, единственото важно е работата да е свършена.

# 582
Естествено, че деца и домакинство са фактор!
Само че говорим за по-добро управление на извънработното време, а не - за времето, в часовете за работа.

Имам личен въпрос - имаш ли деца? Или болни близки, които да зависят от теб?

# 583
Стана ясно за какво говориш и с тези инсинуации и първокланик ще ти прозре през думите.

# 584
Не, ти се опитваш да внушиш, че някой не иска да си върши работата.

Общи условия

Активация на акаунт