Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 180
  • 733
  •   2
Отговори
# 660
  • Mars Hotel
Повечето фирми, за които аз знам, включително нашата, дават ваучерите извън договорената заплата. Т.е. заплатата ми се води Х лева, но получавам всеки месец Х+200. Бенефит е и още как.

# 661
Ако сте почнали работа през Х година, и изведнъж въвеждат ваучерите, вие го приемате за бенефит. Но ако аз сега кандидатствам за същата позиция във вашата фирма и бюджета е 1000 лв, мисля че ще ми предложат 800+200лв. Вече не го виждам като бенефит. Кой раБрал, разбрал.

# 662
  • Melmak
Ох, разбрахме. Коментира се, че ваучерите са бенефит като поискаш 2000 лв чисто и ти кажат, добре, имаме и бенефит пакет, който включва мултиспорт, дз и 200 лв ваучери отгоре.

# 663
Тия ваучери по-добре да ги дават на пари или да може да се купува всичко с тях- цигари не може, алкохол не може, не ги вземат по пазари и квартални магазини, там където ги вземат не ми харесва стоката.

# 664
  • Melmak
Вече и цигари може, и алкохол може, и от хипермаркета ако щеш тиган може.

# 665
  • Somewhere far away
На теория не може , но на практика ... нещата са други. Grinning
И да, купувала съм си вино с ваучери.

# 666
В нашия Кауфланд не може.

# 667
  • Mars Hotel
Цигари не купуваме, алкохол - рядко. Мога да си купя всичко друго с ваучерите. Превеждат ми ги отделно от заплатата, десетина дни преди нея и винаги ме изненадват приятно, точно когато вече не ми се харчи и искам да спестя останалото по сметката. Екстра ми идват. Grin

# 668
Абсолютно навсякъде, откъдето ми се обадиха, ми предложиха исканата заплата, намалена с ваучерите, и ваучери. Казвам 2, предлагат 1900+100. Същото чувам и от познати. За познатите не знам, но аз със сигурност казвам, че заплатата, която цитирам, е чиста, без бонуси, ваучери и други екстри.
ММ вече си търси нова работа. Заплатата му е доста висока в момента и няма никакви бенефити. Търси по-висока заплата и също казва, че желаната сума е чисто, и пак се мъчат да му пробутат този номер с ваучерите. Изглежда като много кокошкарска демонстрация на превъзходство.
Пък като почнат да обясняват и детайлно как дават 1500 заплата, 100 ваучери, има ДЗО, който е 65 лв, но ти не го плащаш, ама да си го считаш част от заплатата, пък мултиспорт ти поемат 20-30-40 и да ги сметнеш и тях част от заплатата.... голяма цигания.

# 669
Абсолютно навсякъде, откъдето ми се обадиха, ми предложиха исканата заплата, намалена с ваучерите, и ваучери. Казвам 2, предлагат 1900+100. Същото чувам и от познати. За познатите не знам, но аз със сигурност казвам, че заплатата, която цитирам, е чиста, без бонуси, ваучери и други екстри.
Това се опитвам да обясня, ама не, бенефит било. Ако изобщо съществува такова, както го описа hechicera, евала.

# 670
  • Melmak
При мм е такова, ваучерите са върху желаната заплата, отгоре. Иначе аз ваучери нямам. Не знам защо фирмата категорично отказва такова нещо. Голяма, известна фирма е, имаме дз, имаме мултиспорт на много ниска цена, пари за транспорт, но ваучери - не! На мм му превеждат ваучерите в една карта и всичко купуваме с нея в хипермаркета. Цигари само не знам, защото не сме пушачи.

# 671
  • There I was on a July morning
Ваучерите за храна навсякъде си ги прибавят към заплатата, те дори са по-изгодни, тъй като се необлагаеми. Но има една подробност - когато си болничен, такива не се начисляват.
За другите бенефити - като допълнително здравно осигуряване и карта Мултиспорт е малко спорна ползата, тъй като не всички ги ползват или се случва рядко. Аз от допълнителното здравно осигуряване, веднъж си направих очила, за които ми поеха част от сумата и рядко съм си възстановяла похарчени суми за лекарства и прегледи. Картата за градски транспорт е добър бенефит, но пак имаше период в който ходех пеша на работа и не съм я употребявала кой знае колко.
И други социални придобивки сме имали, които като се прибавят към заплатата имат известна тежест, но най-важна е основната сума. Ако предлагат ниска заплата + социални придобивки, не е много привлекателна оферта.

# 672
  • Melmak
Ох, недейте с това “навсякъде”. Не е навсякъде, щом има фирми, които не го правят. Ваучерите за храна дали се дават според отсъствие зависи от вътрешния правилник. В Атос работех преди, взимахме ваучери без значение от отсъствие, и майките в майчинство взимаха. Мм е в друга фирма, беше болничен с месеци и ваучерите ги имаше.

Като договаряте условия за работа, уточнявайте, че очаквате х пари и ако има ваучери да са отгоре на това.

# 673
  • Mars Hotel
Това се опитвам да обясня, ама не, бенефит било. Ако изобщо съществува такова, както го описа hechicera, евала.
Аз пък казвам, че в нашата фирма е така и не е единствената. През годините са сменяли сумата на ваучерите абсолютно независимо от заплатите, бюджетира се също съвсем отделно. Майките в майчинство също си взимат ваучерите.

# 674
При мм е такова, ваучерите са върху желаната заплата, отгоре.

И при нас са отгоре. Единственото което го калкулират в заплатата е прослуженото време. Ваучери, мултиспорт, допълнително здравно - всички тези са отделно. При ММ даже можеш да избираш между мултиспорт и еквивалента му в пари, като това пак е отделно от заплатата.

Общи условия

Активация на акаунт