Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 168
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
  • София
При нас ваучери си се дават и като си болничен, май само по време на майчинство не превеждат ваучерите. С тях всичко се купува, включително и цигари от супермаркета съм взимала, не съм имала драма нито сега, когато са по карта, нито когато бяха хартиени. Аз съм доволна от ваучерите, винаги ги харча до последно Grinning

# 676
Предпочитам картови, електронни и подобни разплащания, но с електронните ваучери ме нерви, че трябва непременно да кажа колко да дръпнат, не може  да си изтегли наличното и да писне, че трябва доплащане. А аз не съм сигурна колко имам и трябва да отварям приложението, пък то е бавно, все едно искам да ми отвори Война и мир, а не да покаже едно число.
Сега се усетих, че одеве ви излъгах, но не мога още да свикна. ММ има един бенефит, точно ваучерите. От 2 или 3 месеца му ги дават и неговите наистина са отгоре на заплатата.

# 677
  • София
И това не ми се е случвало - единствено, ако нямам достатъчна сума в картата доплащам или по-скоро не се осъществява транзакция. Ние поне сме с плукси, не знам дали е така при другите електронни ваучери.

# 678
Точно, че не се осъществява. Имам много ясен спомен, че в някакъв период, дори да не стига за цялата стойност на покупките, терминалът дърпаше все пак наличното без допълнителни стъпки. А сега не е така. С Томбоу и Идънред сме у нас.

# 679
Хечи, я кажи от първо лице как е в Атос, че им гледам една обява и се чудя дали да пускам CV.

# 680
  • София
Хайде без обобщения как навсякъде ваучерите били част от заплатата. И в предишната, и в сегашната ми работа са били винаги допълнително към заплатата, която съм искала,. Това ги прави бенефит и още как. Достатъчно хора вече дадохме примери за това, очевидно е доста често срещан случай.

# 681
  • Melmak
Хечи, я кажи от първо лице как е в Атос, че им гледам една обява и се чудя дали да пускам CV.

Аз бях там 2020-2021, преди компанията да се разцепи, сега една част стана Евиден. Като цяло, за мен е една от най-добрите фирми, в които съм работила. Имаше доста бенефити и отношението към служителите беше много адекватно. Никакви проблеми за болнични, майчинство, дори майките доста се насърчаваха, гледаше се на старите кадри като на лоялни хора. Рядко съм виждала наистина такова отношение, имаше по 30 дни отпуск, ваучери (отгоре на договорената заплата), допълнителното здравно беше доста добро, хоум офис и преди пандемията са имали, въобще е фирма, с която се разделих с много добри чувства.
Единственото, което помня със смесени чувства беше ужасно женския колектив. От там идваха проблемите, поне в моя екип. Ние бяхме женски тим и работехме с друг женски тим много пряко. И се заяждаха едни с други.. не разбирах какво толкова делят. Свикнала съм да работя повече с мъже и малко в повече ми идваше тая драма.
Имаше годишни индексации на заплатите, дори при нови служители ако са показали добри резултати. Аз проблеми не съм имала с началството, нито с колеги.

Беше малко по-трудно с отпуските в началото и края на месеца, но където и да работиш (свързано с финанси/счетоводство) май е така. Иначе даваха отпуски, не позволяваха да се прехвърлят дни, трябваше в рамките на годината да се изхарчат, което е идеално в моите разбирания.
Не съм работила по време на отпуски.

Това е мнение, сформирано преди компанията да се разцепи. Сега не знам как е, защото позагубих връзка с колежките.

# 682
Ваучерите за храна навсякъде си ги прибавят към заплатата, те дори са по-изгодни, тъй като се необлагаеми. Но има една подробност - когато си болничен, такива не се начисляват.

Не обобщавайте. Моите ваучери са отгоре. На интервюто се договорим за една заплата, а бях изненадана, когато получих ваучерите, защото май не ги и споменаха на интервюто. Та за мен са отгоре на заплатата ми. В момента съм в майчинство вече една година и получавам ваучери. 45 дни преди раждането и още не знам колко след раждането бяха, се водех болничен и също получавах ваучери. Подновиха ми и ДЗО, както и получавам бонус за Коледа и Великден + продуктите ни, които ни раздават безплатно. А и имах подарък за детето за Коледа. С една дума - не отписват майките, както правят в повечето фирми.

# 683
  • София
Кандидатствам в една от големите банки за позиция Маркетинг специалист, имам 6-7 години опит в търговска компания, образование по специалността и езици. Чудя се каква заплата би била релевантна за банка, чувала съм, че дават по-малко от фирмите. Става въпрос за София.

# 684
Банките са зле откъм заплати, освен ако не сте на мениджърска позиция за кредити или инвестиции.

# 685
Да, банките определено не са конкурентни на големите айти фирми за ниските и средни позиции по специалности, като пари и условия.

# 686
И аз се присъединявам към горните мнения, традиционните банки не са конкурентни във финтех индустрията.

# 687
  • София
Благодаря за бързите отговори! Аз идвам от FMCG сектора, така че съм свикнала със заплата под тази в IT/FinTech. Все пак имате ли идея каква заплата да посоча на интервюто в банката за Маркетинг специалист?

# 688
В айти мид маркетолозите почват в рейндж 3к-4к, според фирмата и способностите на кандидата да се договаря. Банка би дала между 2,5-3к стартово, според мен, но не познавам лично такива кадри за първа ръка инфо.

# 689
  • София
В айти мид маркетолозите почват в рейндж 3к-4к, според фирмата и способностите на кандидата да се договаря. Банка би дала между 2,5-3к стартово, според мен, но не познавам лично такива кадри за първа ръка инфо.
Ох, това е доста ниско според мен и не ме мотивира... Аз си мисля, че в банките темпото е по-бавно и нивото на стрес е по-ниско, това донякъде би оправдало по-ниските заплати.

Общи условия

Активация на акаунт