Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 720
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Аз къде написах, че се борят и губят само пиещите лекарства. Написах, че това е строго личен избор.
И както не можеш с лека ръка да напишеш, че предизвикват рак, така не можеш да напишеш, и че НЕ предизвикват. Разбира се, че 100 други фактора не са без значение.
Това е. Всеки сам си преценЯ.

# 631
Никакви хормони няма да ползвам ей така, всичко това е химия, достатъчно съм си увредила организма с хормони заради инвитрото, но това си заслужаваше. Водя сравнително здравословен живот, единствено пия течен колаген и съм много доволна, косата и ноктите растат като на 20 годишна, а съм с гел лак непрекъснато. Не че отричам ХЗТ на 100%, но за мен по-малко е повече.

# 632
Може ли да споделиш кой точно колаген пиеш?

# 633
Може ли да споделиш кой точно колаген пиеш?
CoRepair Beauty nа Fortex за 20 дни дози течен колаген.

# 634
  • Бургас
В този продукт има Биотин, от него избуяват косата и ноктите, не от колагена

# 635
В този продукт има Биотин, от него избуяват косата и ноктите, не от колагена
Важен е крайният резултат, нали?

# 636
Да,но е подвеждащо.А биотина по принцип е евтин ,а така излиза доста неизгоден.

# 637
  • вкъщи
Кога се започва хзт? При промени в цикъла ли най - вече? Аз скоро питах гинеколожката си наближава ли менопауза, каза не, имаш чудесни и достатъчно фоликули. Но определено усещам промяна в организма си и ги отдавам на възрастта...

# 638
Alice_blue, полезно е, че сподели, че Надежда имат такъв пакет. препоръчаха ти ХЗТ на хапчета или естроген лепенки? Не виждам хормони в пакета им, изследваха ли ти хормони?
лелка , при едно посещение при случайна гинеколожка, след като видя на колко съм години, ме попита дали са започнали вече прескачания, закъснения. Каза, че някъде там може да се започне с хзт и че така може да се поддържа цикъл доста по-дълго. И че когато жената е в менопауза, вече е малко късно.
Аз не съм сигурна за себе си и дали съм подходяща, но смятам, че трябва да и има опции и избор.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 23:20 от marigold_

# 639
Аз също се замислям за спирала. До сега не съм ползвала. На 42 години съм. Но вече имам доста симптоми, които не мога да търпя. Тревожността е ужасна при мен и безсънието. Все съм неспокойна без причина. Много време трябваше да мине преди да се усетя, че е от хормоните. Какво ли не опитах. Накрая личната ми изписа лекарство за 3 месеца и се овладяха нещата. Но още малко и трябва да го спирам и се притеснявам тази тревожност да не се върне. Пробвах с йога, медитация, положително мислене билкови лекарства един куп и нищо. Сама ленено масло ми подейства малко.

# 640
Лененото масло до колкото си спомням е естроген. На твоята възраст би трябвало да си имаш достатъчно от него.

# 641
Лененото масло до колкото си спомням е естроген. На твоята възраст би трябвало да си имаш достатъчно от него.
Няма естрогени в лененото олио, за разлика от семената. Допитвала съм се производителя, чийто клиент съм от 7-8 год. (не споменавам име, тъй като съм в чужбина)

# 642
Няма естрогени в лененото олио, за разлика от семената. Допитвала съм се производителя, чийто клиент съм от 7-8 год. (не споменавам име, тъй като съм в чужбина)
И аз голямо проучване правя дали в лененото масло има естрогени, но се оказва в крайна сметка, че няма. В семената, да.
И аз спрях вечерната Иглика и лененото, защото натюропат ми предписа да ги редувам- от 1ви до 14ти ден ленено масло, от 14 до започване на цикъла, вечерна Иглика. След като изчетох почти всички теми, разбрах защо почнаха още по-големи неприятности с цикъла.

# 643
Това е нещо съвсем ново за мен. Благодаря за споделената информация. Нямах никаква идея, че естроген има само в семената, но не и в олиото от същите тези семена.

# 644
Олио от каквито и да е семена не бих приемала, не заради естрогени. А заради оксидиралата омега 6 в тях, която става супер възпалителна в тоя вид.

Общи условия

Активация на акаунт