Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 45 475
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Аз не виждам проблем, който желае да си поиска ХЗТ и да се наслаждава на 30-50-100 години младежки живот.
Инозитолът бил опасен, витамин Д също, но изкуствени хормони, внесени отвън - супер. Ми добре - разни хора, разни мнения, а и всеки трябва да се грижи за своя си организъм, няма 2 еднакви.
Колкото до изтъкнатото мнение, че на 80 все тая дали ще хванеш рак - казвам - дано не ви стига. На моя колежка майка й е на тия години в момента и лечението й е кошмар. По-млад организъм мисля, че го понася доста по-леко.
Освен ако не смятате, че 80 годишните можем да ги изхвърлим в кофата, ако се разболеят.

# 421
  • София
Аз си взех инозитол 100 таблетки. Отивам да си го пия!
Тоя цикъл не е като цикъл - само цапа леко. По-добре де, не искам кървища пак.

# 422
  • Sofia
Здравейте

Не съм прочела още всичко, но искам да се включа по темата с потенето от първите страници. За съжаление и аз имам този проблем и след всичко изпробвано, единственото което помага е този Vichy рол-он:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010023459
(ползвам и варианта 72h, редувам ги).

Ползвала съм Биотрейд, природни и т.н версии, но само Виши наистина ми помогна, от една година не оставам без него. Няколко дни натрупване и има ефект.

НО, ефектът не е 100%, не очаквайте това при повече стрес, затова на работа нося винаги от тези подплънки:

А през зимата минавам на подплaтени тениски:

Работата ми е стресова понякога, комбинацията дезодорант и подплънка ме спасява от неприятни петна и притеснение дали си личи, че съм се изпотила, което сигурно всички знаете, те кара още повече да се потиш Simple Smile

Продължавам да ви чета, че и аз съм в отбора на пред-менопауза с неприятни сърдечни аритмии, които за момента са овладени с магнезий и бетаблокер.

ПП. Купувам тениските и подплънките от немския амазон, има много опции, чета коментари и избирам по-качествените. Заслужават си всеки лев, както и дезодоранта на Виши, който не е евтин.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 16:15 от NBM

# 423
Аз до преди две години винаги бях първа група. Като излезе втора, много се сдухах от няма нищо. Grinning
+1, миналото лято за пръв път излязох втора. Писах на доктора дали трябва да се притеснявам, той въобще не ме отрази да ми отговори Simple Smile (а по принцип е много точен и възпитан човек)

# 424
Втора група описва и възрастови изменения в клетките, не само пред и онкологични промени.Просто цитонамазката описва всяко изменение в клетките, затова е и на степени.Микрофлората също влияе, като кара клетките да се изменят.Няма нищо притеснително ако лекарят не е коментирал.

# 425
Само от този дезодорант усещам някакъв ефект. Виши не съм пробвала

# 426
  • София
Аз като се напръскам подмишниците и отпред, то ми избива на гърба.

# 427
Аз като се напръскам подмишниците и отпред, то ми избива на гърба.
Хаха...извинявай, посмях се: grinning:. Аз цял живот съм се потила доста доволно, направо съм си като лейка, след тичане, особено в топли дни. Дори през зимата под дрехите съм си винаги мокра, а носът ми замръзнал. Добре поне, че не мирише, ама то си е от къпането явно Joy. Може би затова не знам дали имам или нямам топли вълни, просто винаги съм имала.
Ракови клетки се образуват непрекъснато, просто здравият организъм ги ежесекундно, преди да е станало късно. Та нищо чудно, според мен и групите да варират според момента.

# 428
Защо е опасен инозитолът?

# 429
Аз не виждам проблем, който желае да си поиска ХЗТ и да се наслаждава на 30-50-100 години младежки живот.
Инозитолът бил опасен, витамин Д също, но изкуствени хормони, внесени отвън - супер. Ми добре - разни хора, разни мнения, а и всеки трябва да се грижи за своя си организъм, няма 2 еднакви.
Колкото до изтъкнатото мнение, че на 80 все тая дали ще хванеш рак - казвам - дано не ви стига. На моя колежка майка й е на тия години в момента и лечението й е кошмар. По-млад организъм мисля, че го понася доста по-леко.
Освен ако не смятате, че 80 годишните можем да ги изхвърлим в кофата, ако се разболеят.

Защо е това настървение? Разбира се, че всичко опира до личен избор. Аз лично не смятам, че добавките може да бъдат чак опасни, а по-скоро, че са напълно безполезни, само реклама и пари на вятъра, както впрочем и хомеопатията. Ефектът при тях е по-скоро плацебо. Но ето, и ти имаш пълно право да си харчиш парите за каквото си решиш. Smirk

Предполагам, че майката на колежката ти не е взимала ХЗТ? Ракът е страшен на всяка възраст и не се понася добре от никого.  Тук ставаше въпрос за този, свързан с ХЗТ. И никой не е казвал, че трябва да изхвърляме болните и старите. За мен мисълта на Параход беше ясна и дори за миг не видях втори план като теб - на 80 години вероятността за рак ( т. нар. "старчески рак") и всякакви други тежки заболявания така или иначе е огромна.

# 430
  • София
Хиляда пъти променях плановете си за море, защото и моят цикъл държи да ме придружи там. И мисля, че пак ще успее да ме прецака Confused
Относно ХЗТ - искайте мнението и на мамолози, когато ви я предпишат.

# 431
Относно ХЗТ - искайте мнението и на мамолози, когато ви я предпишат.
Преди 5-6 години посетих мамолог, по определен проблем. Прегледа ме, каза, че има два вида лекари- такива, които са против ХЗТ и такива, които я подкрепят. Той е от вторите и ще да ми предпише хормонален крем. Искам да кажа, че дори и да се направи преглед при мамолог, има голяма вероятност мнението му да е въз основа на това дали подкрепя или не този вид терапия.

# 432
  • София
От две години вече си пия добавка със соя, калций, В витамини и салвия. Не е нещо уау , но смятам, че доста помага за намаляване на неприятните симптоми на пременопаузата.
Инозитолът много ми помага за нервите. Едно ми е такова... нормално.

# 433
От две години вече си пия добавка със соя, калций, В витамини и салвия. Не е нещо уау , но смятам, че доста помага за намаляване на неприятните симптоми на пременопаузата.
Инозитолът много ми помага за нервите. Едно ми е такова... нормално.
Може ли да пуснеш как изглежда тази добавка?
А колкото да инозитолът тук от форума го чух за първи път, но тези дни ще го взема и аз, защото все съм тревожно без причина. Та ще го пробвам.

# 434
Инозитола за успокоение на нервите ли е? 🤔

Общи условия

Активация на акаунт