Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 45 452
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
На колко години е девойката?
На моите и двете цикълът първите години е ужасен ужас - прескача с месеци. Голямата беше така, дойде й на 13 и прескачаше по 3-4 месеца, докато не започна полов живот, тогава изведнъж всичко се регулира. При малката сега пак е ад - на нея още по-късно й дойде, на 15 и си прескача. Никога не съм им давала да пият хормони. Когато дойде, тогава.
Arwen, моля за линк за витамин D и Омега, които купуваш.
Ето ги:
https://bg.iherb.com/pr/solgar-vitamin-d3-cholecalciferol-250-mc … 20-softgels/36215
https://bg.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-norwegian-extr … -oz-200-ml/122471
Ей, сега е на уникална цена Омегата!

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 10:06 от Arwen Amarantha

# 466
  • София
Arwen, на 17 стана. И на нея на 13 й дойде. Първо 4-5 месеца изобщо нямаше, после пък започна да идва на 15-17-21 дни и от преди година започна да си прескача така по 2-3 месеца. След първото прескачане пи дуфастон два поредни месеца по 10 дни (през октомври и ноември) и сега пак й каза да пие 5 дни за да дойде цикълът. Не води полов живот, но и докторката й каза, че това със секса и балансирането на хормоните е градска легенда. За сега няма как да проверим дали е вярно това:))).
Все пак вече 4 години има цикъл и си мислех, че трябва да се намести за това време. Докторката спомена, че наблюденията са й, че при деца, които от самото начало тръгват с нередовен цикъл нещата се нормализират към 18-19 години. Дано да е така, че я гледам, че се изнервя доста. Sad. Поне се отхвърли СПКЯ.

# 467
Ами градски, селски, факт е при голямата. И когато има периоди, в които са скарани с приятеля й (за съжаление се случва), цикълът й пак изчезва. При малката ще видим как е.

# 468
  • София
Цикълът изчезва и при стрес и негативни емоции при девойките. Ама при нас не е имало такива последните месеци. Твоята голямата на колко години е?

# 469
Здравейте
Направих и аз една година без цикъл - от кофтито симптоми единствено потено през нощта почти изчезна, всички други симптоми  продължават с "пълна сила" най-вече окосмяването по брадачката и скулите. Обаче имам чувството,че мозъкът ми е "блокирал"....
В тази връзка да попитам - чета, че доста от Вас пият Инозитол, за мен кой вид ще е най-полезен, евентуално да си го купя?

На гиноколог съм следващия месец, да видим сега след година без цикъл, какво ще каже и дали ще ми изпише нещо да пия!

# 470
Цикълът изчезва и при стрес и негативни емоции при девойките. Ама при нас не е имало такива последните месеци. Твоята голямата на колко години е?
На 25. Както казах, дойде й на 13 и в следващите години си прескачаше по 3-4 месеца.
И тогава, и сега (когато се случва понастоящем не е за повече от 1 месец вече) не мисля, че  е било от стрес, познавам си я.

# 471
Здравейте
Направих и аз една година без цикъл - от кофтито симптоми единствено потено през нощта почти изчезна, всички други симптоми  продължават с "пълна сила" най-вече окосмяването по брадачката и скулите. Обаче имам чувството,че мозъкът ми е "блокирал"....
В тази връзка да попитам - чета, че доста от Вас пият Инозитол, за мен кой вид ще е най-полезен, евентуално да си го купя?

На гиноколог съм следващия месец, да видим сега след година без цикъл, какво ще каже и дали ще ми изпише нещо да пия!

Инозитолът с ползи за мозъка е този, който е комбинация с холин.

А относно ИР - инозитол + фолиева киселина има ефектите на метформин.

Аз бях решила да пробвам берберин, но много ми раздразни стомах и черва и го спрях.

# 472
  • София...........
Здравейте, по повод идването на цикъла точно по време на море исках да попитам какво ви е мнението за изместването му с Примолут нор. Преди съм си позволявала да го използвам, но сега взеха да ми играят хормоните /на 44 години съм/ и се чудя много.
bubalina , Миналата година на 52 години и за двете морета ми се падаше да съм циклична и го пих и юли и октомври и ми свърши чудесна работа. Изкарах си спокойно моретата като го пиех до последния ден (не е добре по-дълго от 10 дни да се приема) и два-три дни след последното хапче ми идваше.

# 473
...
А относно ИР - инозитол + фолиева киселина има ефектите на метформин.

...

*stella, а в каква дозировка трябва да се комбинират продуктите за да има този ефект?

# 474
Здравейте, момичета! Чета редовно темата и ми е много полезна.
На 48 г.съм, с Хашимото съм и приемем тироксин всеки ден.Последните месеци цикълът ми нещо е нередовен- по-обилен, закъснява.  До сега ми е бил много точен. Днес реших да си пусна изследвания на 3-ти ден. Прави ми впечатление, че естрадиол е много висок. Има ли начин да се намали и какво мога да направя? Сигурно влизам  в менопауза.
Ето изследванията, ако може да погледнете ще съм много благодарна. 

# 475
Аз съм пила 2 пъти по 2 гр. на ден (такава е препоръката) + обичайната дневна доза от 400 фолиева киселина, метилирана форма.

# 476
Arwen, на 17 стана. И на нея на 13 й дойде. Първо 4-5 месеца изобщо нямаше, после пък започна да идва на 15-17-21 дни и от преди година започна да си прескача така по 2-3 месеца. След първото прескачане пи дуфастон два поредни месеца по 10 дни (през октомври и ноември) и сега пак й каза да пие 5 дни за да дойде цикълът. Не води полов живот, но и докторката й каза, че това със секса и балансирането на хормоните е градска легенда. За сега няма как да проверим дали е вярно това:))).
Все пак вече 4 години има цикъл и си мислех, че трябва да се намести за това време. Докторката спомена, че наблюденията са й, че при деца, които от самото начало тръгват с нередовен цикъл нещата се нормализират към 18-19 години. Дано да е така, че я гледам, че се изнервя доста. Sad. Поне се отхвърли СПКЯ.

Цикълът се забавя основно според мен от хормонално нарушение. Това с половият живот съм го чувала и преди, но не знам доколко е вярно. По тази логика монахините в манастирите трябва да нямат никакъв цикъл никога. Ама не съм и питала някоя да знам де 😀😀😀. Иначе на мен ми е спирал като бях момиче от драстично сваляне на кг., от диети също се обърква, както и от агресивно спортуване. Щом има 4 години цикъл не е нормално да няма с месеци все някаква причина има. Ествествено това е мое мнение, не ви давам съвети. Моята лекарка каза, че от храната това е масово явление при младите момичета.

# 477
Ама аз не казвам нищо за логика, на твърдото мнение съм, че 2 еднакви организми няма. Може би има общи тенденции, но всеки функционира по свой си начин. Моят цикъл от 12 годишна доскоро беше по-точен от часовник, независимо от полов живот или каквото и да било. Споделих какви са ми били наблюденията при дъщеря ми, ако е от полза за сведение на някого. Споделих и че АЗ не бих давала или пила хормони за нередовен цикъл, но всеки сам решава.
Хормонално нарушение не съм чувала да се лекува с хапчета. Регулира се по време на приема и после пак се връща в изходна позиция. С промяна на диета и стил на живот - да.
А колкото до половия живот - той пак променя малко или много хормоните, така че на мен ми звучи логично.

# 478
Ама аз не казвам нищо за логика, на твърдото мнение съм, че 2 еднакви организми няма. Може би има общи тенденции, но всеки функционира по свой си начин. Моят цикъл от 12 годишна доскоро беше по-точен от часовник, независимо от полов живот или каквото и да било. Споделих какви са ми били наблюденията при дъщеря ми, ако е от полза за сведение на някого. Споделих и че АЗ не бих давала или пила хормони за нередовен цикъл, но всеки сам решава.
Хормонално нарушение не съм чувала да се лекува с хапчета. Регулира се по време на приема и после пак се връща в изходна позиция. С промяна на диета и стил на живот - да.
А колкото до половия живот - той пак променя малко или много хормоните, така че на мен ми звучи логично.

Така е, щом го казват сигурно има доза истина. Той също е част от пълноценният живот, което е основното за добра работа на целият организъм.

# 479
Здравейте, по повод идването на цикъла точно по време на море исках да попитам какво ви е мнението за изместването му с Примолут нор. Преди съм си позволявала да го използвам, но сега взеха да ми играят хормоните /на 44 години съм/ и се чудя много.
азна 46,а трябва да го пия за морето, поне там да нямам цикъл,че ми омръзна

Общи условия

Активация на акаунт