Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 761
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Откакто пия колаген на прах и спрях тотално всякакви гелове, печки и стъргане по ноктите, даже и обикновен лак не слагам - всякакви цепения и чупения приключиха при мен.

# 556
Гледам, че сте коментирали изчистването на естрогена от тялото. Да се хапват сурови моркови е отговорът. (Може на салатка, с белачката, ако ви хваща съклет от рендето.) Другото е да нямаме запек, защото чрез изпражненията се отделя излишният естроген.

# 557
  • Berlin
Ха, това и аз съм го чела някъде. Води се метаболитна салата - моркови, сол и май лимон или ябълков оцет. Трябва да погледна пак как точно беше.

# 558
Здравейте, понеже от миналата година и аз имам проблеми с цикъла и ми казаха, че съм в пременопауза и да го чакам евентуално .. попаднах на тази ротация със семената и на вторият месец ми дойде, не знам дали е от тях, но все пак ще опиша какво правех. Приемах ги задължително смлени (смилах си за няколко дена и в стъклени буркарчета в хладилника, гольма играчка), като през първата половина -до 14ти ден се взема по 1 с.л. тиквено и ленено семе - смлени и 1 грам Омега 3 на ден, а през втората половина(докато дойде цикъла) по  1с.л. сусамово и слънчогледово семе и 2600мг масло от вечерна иглика. Вземах ги разбъркани с кисело мляко или вода, наръсени върху салата също. Но след 3тия месец започна да ми се гади , явно не ми понасяше вече дразненето от семената. Пробвах да се замествам и с лъжица от съответните тахани - сусамов,от тиквено семе, слънчогледов . Интересно е, че говорих с позната на която и беше препоръчана ротацията от диетолог и на нея и беше започвало да и става лошо след известно време...

# 559
Аз със семена и ядки не бих се тъпкала така толкова дълго време. Те оксидират много лесно. Олиа от семена също не купуваме и не консумираме от много години.

# 560
След 96 дни липса на цикъл, два дни ми прицапа. Броите ли го за цикъл? За първи път ми се случва.

# 561
  • София
Не знам. Мен ми идва като река след прекъсване.
Да се оплача - не се чувствам добре психически. Всеки ден драматизирам яко, което не е характерно за мен, заспивам трудно, много ги сънувам нещата. Като пред цикъл съм, само дето продължава вече две седмици.

# 562
Не знам. Мен ми идва като река след прекъсване.
Да се оплача - не се чувствам добре психически. Всеки ден драматизирам яко, което не е характерно за мен, заспивам трудно, много ги сънувам нещата. Като пред цикъл съм, само дето продължава вече две седмици.
Аз се чувствам по същия начин, след 3-4 дни трябва да ми дойде вече доста скъсения цикъл, заради жегите ми е още по-некомфортно, събуждам се по няколко пъти през нощта. Пия мелатонин, но нещо не ми действа, намалих кафето до 1 на ден, но след 13ч се чувствам като дроб...

# 563
Аз и това лято като миналото съм без цикъл вече 70 дни. Преди това ми идваше "редовно" , на различни интервали,но все пак без прескачания. Тъпото в цялата тая история е, че през всичкото това време съм в постоянен ПМС като симптомите са различни всеки ден и се въртят -ту едно,ту друго....Това е повече от отвратително. Ако ще е все така като спре напълно, ще се метна от някъде. Да спира като ще спира,но се чувствам ужасно. То не бе мигрена,световъртеж, болки в ставите , абе ...чудо.  Засега поне изпотяване нямам. Някоя лека вълна идва ако претоваря с физическа дейност,ама се трае. Спрях игликата(пия я от няколко години), защото исках да видя дали наистина от нея напълнявам. Да,от нея е. Правих тоя тест 2 пъти🤣🤣🤣. Е,аз съм 57 кг, ставам 60 кг,ама не ми е много кеф така. На 50 години съм и от тук нататък мисля,че ще става все по зле😁, до момента,в който почна и да си пикая по крачолите.....Ужас

# 564
  • София
А, да, и мигрената. И почти постоянно съм подута. Пия един чай сега, та ми действа малко отводнително.
Като каза болки в ставите - миналата седмица ме боля ченето - ей така, от нищото започна.

# 565
А, да, и мигрената. И почти постоянно съм подута. Пия един чай сега, та ми действа малко отводнително.
Като каза болки в ставите - миналата седмица ме боля ченето - ей така, от нищото започна.

Какъв чай пиеш, че и аз задържам доста вода?

# 566
  • 1st floor
След 96 дни липса на цикъл, два дни ми прицапа. Броите ли го за цикъл? За първи път ми се случва.
При последния преглед питах лекаря - брои се!

# 567
И аз съм като вас, но още съм с редовен като часовник цикъл. Надута, с ужасен корем, мигрената, настроения. Не знам какво да правя и на къде да поема.

# 568
Болки в челюстта може да има от нерви. Така съм чела.

# 569
  • София
Болки в челюстта може да има от нерви. Така съм чела.
Мен винаги си ме болят зъбите и костите при нерви и стрес.

Общи условия

Активация на акаунт