Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 369
  • 386
  •   1
Отговори
# 315
В нашата градина са без лигавници. Още в яслата фервуари-март им ги махат. Тогава някъде апопват и по настоятелно да ги учат да се събличат и обличат сами. Само за сравнение баткото, който беше в чиста ясла го научиха да се съблича и облича още на втория месец, но той беше и на 2г и половина тогава. Даже и голямото дето е 4гр все още се случва да се прибере олята с манджа, не покапана, а направо олята като се разсее. Аз пера с вениш в голяма количество и все още с Тео бебе. Имам дрехи с лекета, но са от салатата с зехтин вкъщи, а не от храната в градината.

# 316
Ради, за какъв период 8ми антибиотик?
Секрет взимат ли? Изледвайте се всички вкъщи, може да се заразява от вас. Имахме такъв случай в семейството като бях дете.

Лизи, болеше ме и беше зачервено гърлото. И да, мина ми след едно мазане.

# 317
Пламена и тя има напредък с обличането,но да не ви казвам онзи ден я взех блузата предната част беше отзад,чорапите бяха с едни сърчица,като ги сложила отвътре,но все пак се облича някак си 🤣🤣

# 318
  • Велико Търново
Ради, един приятел имаше много често повтаряща се ангина и се оказа бактерия.

В градината на Вики слагат лигавници много рядко, само на децата които много се цапат. Но ако се оцапа я преобличат, един път Сано ми я върнаха с мръсна блуза.

Тя пък като беше по- малка си обуваше обувките както трябва, сега постоянно ги обува на грешния крак и ме пита "мамо, така ли?" ....

# 319
Момичета след много обикаляне днес намерих назалната противогрипна ваксина. Сложихме  я на Плами,но за батко и не мога да намеря. Във вашите градове как вървят продажбите? Тук е кошмарно🥲

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 15:09 от Милото

# 320
Инжективни ваксини вече има в аптеките в София, но назални все още не.

# 321
  • Велико Търново
Никакви не намирам и вече се отчайвам, че не смея и нашите още да си поставим.. Когато имаше в една аптека назални не взех, че търсех инжекция и сега греда.

Милото, ти ли я пръсна, Плами стоя ли? 😊 Че при нас пръскането в носа е малко трудно 😁

# 322
Супер лесно се поставя,като можех и сама,но имах притеснение,понеже все пак е ваксина. Обясних и,че лекарката ще и сложи капки. То е един апликатор като инжекция и има ограничител,тоест първото впръскване в едната ноздра се постави и трябва да се махне ограничителя за да се постави вторато впръскване в другата ноздра. Не е мърдала нещо. То стана мигновено ,но понеже и слагам за първи път и са и нужни две доза. След 4 седмици ще сложим още една. Та имах две дози купени от две различни аптеки след обикаляне на града. Едната съм я сложила в хладилника.Няма други дози,нито назални,нито инжекционни. Исках и аз да си сложа,то за децата няма.

# 323
От юни до септември са му 7 ,разминахме се с 8я.
Случи се така защото имаше такива ,които не му действаха и сменяхме с друг. Имаше и уринарна инефекция лятото и така ...лежа 2 пъти в болница
Сега се оказа афта ,а не налеп +чревен вирус.
Пуснахме гърлен и мононуклеоза ,които са отрицателни ,не разбирам тогава от къде тея ангини и червено гърло,афти и т.н .
Педиатърката е твърдо против да му се махат сливиците,защото имах и такива съвети от други лекари.
Чакам я да се чуем да решим как да го ударжим здрав за поне 2 -3 месеца . Осъзнавам,че имунитета му е сринат ,но какво ли не давам за да го вдигна ,обаче той е все болен ,как да стане ...

Да се похваля за месец и половина свалих 5-6 кг .
От 64 сега съм 58 🥳,обаче искам да стигна до 55  или колкото се налага за да не изглеждам бременна 😂
След раждането корема ми не е това ,което беше

# 324
Ради даваш ли пробиотик? И витамин Д? Преди няколко години средното ми направи няколко боледувания за 2-3 месеца и лекарката каза да давам пробиотик и зимата витамин Д. Онази зима е боледувала 1 път.

# 325
Болибон,пробиотик в момента давам биогайа,вит Д не съм давала ,защото не са ми го предписали . Като цяло давам само каквото ми предпише педи.
Преди давах биобаланс и пандата ,утре ще говорим какво да добавим за да се стабилизира .
Наред с това от месец давам имунобор актив ,марсианци и още едни таблетки  обаче не помня името смучат се ,но нищо от това не помогна към момента

# 326
Болибон,пробиотик в момента давам биогайа,вит Д не съм давала ,защото не са ми го предписали . Като цяло давам само каквото ми предпише педи.
Преди давах биобаланс и пандата ,утре ще говорим какво да добавим за да се стабилизира .
Наред с това от месец давам имунобор актив ,марсианци и още едни таблетки  обаче не помня името смучат се ,но нищо от това не помогна към момента
Аз вит Д без изследване не бих дала,понеже е токсичен ако се предозира човек с него. В България масово сме с дефицит,но все пак не бих рискувала. Вчера пуснах витамини при Плами и са добре.

# 327
Милото, от къде взеха кръв за витамините?
На нен ми отказват в лаборатория да им взимат венозна кръв.
А не искат и от пръстите да взимат за витамини, не били реални...

# 328
Милото, от къде взеха кръв за витамините?
На нен ми отказват в лаборатория да им взимат венозна кръв.
А не искат и от пръстите да взимат за витамини, не били реални...

Аз до сега и пускам няколко пъти вече витамини и е венозна. В лаборатория и вземат,но беше кошмарно!
И все пак успях да намеря ваксини и за нас🙂

# 329
Вит. D с кръв от пръстчето сме изследвали при Рая. няколко пъти. Никой не е казал, че е проблем. Включително и ортопедът, който назначи изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт