🏠 Бригада ⚒ "Нов дом" 🛠 сезон 7, 🏠 тема 2

• 22 301
  • 389
  •   1
Отговори
# 360
Мария нещо спомена нещо такова: трябваше намеса от вън, и това бяхме ние, за да успеем да ги съберем...

# 361
Тъкмо си виках този епизод не предизвика никакви противоречиви коментари и се хванахте за класа и класната.  Joy

# 362
Защо? Даде се мнение, което и аз подкрепям!

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 21:33 от kriakla

# 363
Тъкмо си виках този епизод не предизвика никакви противоречиви коментари и се хванахте за класа и класната.  Joy
Защото са го изоставили. Сякаш не съществува, сякаш не е бил част от класа три години. Сега си пуснах началото - бил е на 17, есента, 11 клас. Приблизително година и половина преди бала.
И шофиралият приятел онази вечер - и той не се е обадил. Сигурно е гузен, сигурно няма очи да застане пред родителите, и все пак.
Ей това е страшното - да забравят, ме съществуваш, когато нещо стане с теб.

# 364
Защото са го изоставили. Сякаш не съществува, сякаш не е бил част от класа три години. Сега си пуснах началото - бил е на 17, есента, 11 клас. Приблизително година и половина преди бала.
И шофиралият приятел онази вечер - и той не се е обадил. Сигурно е гузен, сигурно няма очи да застане пред родителите, и все пак.
... и да се сетят за теб, когато им се отвори възможност да ги дават по телевизията Grinning

# 365
Не знаем доколко и той е търсил контакт с тях. Казаха, че децата са се организирали така, че и той да бъде с тях на бала, но той е решил, че няма да го понесе и не е отишъл. Нека не ги съдим прекалено строго, повечето от тях може да учат я в София, я по чужбина и да не са често в Пловдив. Изобщо животът на всеки тръгва в неговата си посока и задържането на някои контакти не е лесно.

# 366
Защото явно винаги се търси нещо негативно!
Нито знаем тези деца доколко близки са били с Георги,  нито пък дали той самият е искал контакт с тях в това състояние.

# 367
И аз се чудех кога ще се появят негативните изказвания и към кого ще са насочени...

# 368
Тъкмо си виках този епизод не предизвика никакви противоречиви коментари и се хванахте за класа и класната.  Joy
Почувствах се неудобно при т.нар. бал. Събрали едни момчета и момичета, които явно се чувстваха неудобно, Георги също. И ооо, Гоше, колко те обичаме! А се разбра, че не са се виждали от инцидента. Беше тъпо, ама какво да каже момчето пред камерата...
Не е съвсем то темата, но се сетих за една млада певица, която по същия начин осакати едно момиче и се покри. Сега пак е в светлината на прожекторите все едно нищо не е било. Дивна.

# 369
Не знаем доколко и той е търсил контакт с тях. Казаха, че децата са се организирали така, че и той да бъде с тях на бала, но той е решил, че няма да го понесе и не е отишъл. Нека не ги съдим прекалено строго, повечето от тях може да учат я в София, я по чужбина и да не са често в Пловдив. Изобщо животът на всеки тръгва в неговата си посока и задържането на някои контакти не е лесно.
Съгласна! Момчето изрази разочарование,за приятелят който е шофирал,че не се е обаждал.За съучениците си нищо не е казал.И никъде не казано,че класната не се е интересувала

# 370
Ами и тя каза, че за първи път го вижда след инцидента.
Както и да е. Направиха живота му малко по-удобен. Епизодът май раздвижи и дарителската кампания, дано да има шанс да се подобри и да постигне поне мечтаната независимост, т.е да се самообслужва.  Жестока съдба, дано занапред го чака нещо по-добро.

# 371
  • София
И аз се чудех кога ще се появят негативните изказвания и към кого ще са насочени...

Към човека, който без капка опит е карал с превишена скорост на дъждовно и мокро време, разбира се.

Нямам идея защо всички се държат, сякаш е заболял от злокачествено или осакатяващо хронично заболяване, или е бил пометен от пиян шофьор, без да има грам участие в случката.
Желая да се възстанови момчето, жалко е за млад човек. Ремонтираха им, улесниха родителите, които отсега нататък са роби на случката и ще трябва да гледат детето си инвалид, докато са живи. Много тъжна съдба им е отредена. Хубавото е, че се подкрепят и обичат, така изглеждаше.

Също така, поправете ме,  но те нямаха почти нищо. Освен пенсията, то оставаше к нея да не я дадат. Не се ли полагат на инвалидите с такава висока степен на. неподвижност по програми разни улеснения, количка.... България за пореден път извръща глава явно. Много тъжно.

Това е единственият сезон, който съм гледала, така че не мога да направя сравнение, но не съм впечатлена. Може би ще пропусна следващия, ще видим. А и темите са прекалено много ориентирани кой заслужава, кой не. Хората се вглеждат в някакви детайли, които дори аз не бих забелязала, сякаш търсят за каква дреболия да се хванат и разпъват страшно много коментарите. А пък като не изнася, извръщат глава от крещящи факти около участниците.
Във фейса изобщо нямам намерение да чета, там е някаква какафония след всеки епизод и няма много контрол, цялата духовна нищета на българина се излива.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 21:42 от The Catcher in the Rye

# 372
  • София
А той каква вина има? Може би е знаел, че другото момче ще кара с превишена скорост ли, или го е накарал?  Чак се чудиш от къде да сътвориш хейт.

# 373
Малко е прекалено това. Отчасти разбирам гледната точка, но ако ваш близък е седял до безразсъден шофьор (да не дава Господ!) дали ще сте ок всички да мислят като вас и никой да не дари за него/нея?

# 374
Нещо не те разбрах? Считаш, че това момче само защото е било в колата си е заслужило съдбата ли?! Е, много грозно! Да не дава Господ да ти дойде на главата!

Общи условия

Активация на акаунт