Бързи онлайн консултации с акушер-гинеколог: Попитайте д-р Рафет Хафузов

• 16 148
  • 234
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Наближава да навърша 32 години, нямам партньор и мисля, че няма да създам скоро семейство. Започвам да се притеснявам дали някога ще имам дете. От около две години цикълът ми стана по-кратък с два дни и вече не е толкова обилен. Какви препоръки имате за мен, дали да замразя яйцеклетки? Може ли да ми обясните дали е болезнена процедура и колко струва горе-долу? Имам и един глупав въпрос - замразяването на яйцеклетки ще намали ли техния брой в организма и съответно, така не ми ли намаля шанса да забременея естествено, ако клетките са по-малко в яйчниците?
Имам предразсъдък към забременяването с донорска яйцеклетка и се страхувам да не "опра" дотам някой ден.
Благодаря!

Здравейте!

Няма как да Ви дам толкова подробен и информативен отговор тук. Накратко - да, може да замразите яйцеклетки като превантивна мярка. Веднъж замразени, те си остават на същата възраст, на която са замразени, дори и Вашата възраст да напредва. Стимулацията за замразяването не изразходва вашия резерв, а използва това, което Ви е заложено за съответния менструален цикъл. Самата процедура не е болезнена.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 11:04 от Рaдост

# 136
Здравейте.Цикълът ми дойде с 10 дни по рано от дататa (продължи 3 дни) и имах и болки като пред менструални,но и цикълът ми беше по оскъден(и попринцип не е обилен) но този път по скоро нещо като зацапване.Попринцип ми е точен цикъла на 27-28дни.На какво може да се дължи това?И съм с проблемно забременяване,но скоро не съм пила никакви хапчета.Моля за съвет дали да си взема час за преглед или да изчакам датата по календар

Здравейте!

Цикълът е нещо, което може да се променя с времето. Ако това се е случило само веднъж, няма база за притеснение. Бих препоръчал да проследите какви ще са следващите 1-2 МЦ и ако пак е така, да посетите специалист.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 11:05 от Рaдост

# 137
Здравейте, д-р Хафузов
Цикъла трябваше да ми дойде на 15ти вчера аз направих тест на 2ри  и ми излезнаха две чертички, на следващия ден го повторих и също беше положителен .Ходих на лекар и ми пусна кръвни изследвания, които бяха 1330.12 след 3 дни пак ми пусна кръвни вече бяха 2884.67,  но нищо не се видя на ехографа.На 14ти  бяха 4548.37 много малко се беше покачило за седмица. На ехографа все още не се вижда нищо ,а лекарката ми каза че лигавицата е удебелена както преди цикъл и най вероятно ,ще си дойде цикъла. Та въпросът ми е дали е рано да се види плоден сак и дали изобщо има бременност?

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 13:06 от Anonymous2

# 138
Здравейте, д-р Хафузов имам един въпрос,на 27 юни беше последния ми цикъл но беше странен 1 ден кървене 2 ден леко зацапване,а през следващите 2 дни имах кафяво течение. Направих си тест за бременност но беше отрицателен. След около два дни имах остри болки в яйчниците затова и реших да отида на лекар. Лекарката ми направи тест и отново излезе отрицателен но пък ми каза че може би съм бременна,а сега пък имам болки в кръста от 2 дни. Моля дайте някакъв съвет объркана съм

# 139
Здравейте, с една седмица закъснение съм, с положитилен тест за бременност и положителен кръвен тест, втора бременност ми е, с първата имах прокървяване в 6-та г.с, назначена терапия с утрогестан и но шпа, на 15.07 пуснах кръвен тест за ЧХГ и прогестерон като резултатите бяха ЧХГ-277, прогестерон - 17,2 ng. Днес пуснах отново, като ЧХГ - 1076, но това което ме притесни е спада на прогестерона, който беше 15,6. Прегледът ми е в понеделник, но до тогава се чудех дали да не започна утрогестан на своя глава с най-ниската доза, просто ми е страх да не се повтори същото като при първата ми бременност.

# 140
Здравейте, на 35 г съм.Миналата година имах задържани фоликули, които се пукаха по късно.През декември,март започна цикъла да ми идва на 18ти ден  еднократно.Сега от юни имам 2 такива цикъла.На ултразвук се видя удебеляване на стената и ми предложиха абразио.Сега ще посетя друг лекар.Бихте ли ме посъвитвали задължително ли е то, какви хормони трябва да изследвам , с лекарства може ли да се оправи проблема.Имам и истмоцеле заради което имам задържане на кървене.

# 141
След преболедувана анорексия 5 години сестра ми няма цикъл. На 32 години е . Иска деца. Възможно ли е ?

# 142
Здравейте, д-р Хафузов! Детето е диагностицирано с критична пулмонална стеноза в 28-ма гестационна седмица. Възможно ли е прекратяване на бременността с такава диагноза и на такъв етап от бременността?

# 143
Здравейте, д-р Хафузов имам един въпрос,на 27 юни беше последния ми цикъл но беше странен 1 ден кървене 2 ден леко зацапване,а през следващите 2 дни имах кафяво течение. Направих си тест за бременност но беше отрицателен. След около два дни имах остри болки в яйчниците затова и реших да отида на лекар. Лекарката ми направи тест и отново излезе отрицателен но пък ми каза че може би съм бременна,а сега пък имам болки в кръста от 2 дни. Моля дайте някакъв съвет объркана съм

Здравейте!

Най-точно е да изследвате стойностите на бета-ЧХГ в динамика. По този начин ще получите най-добра представа относно притесненията ви.

# 144
Здравейте, с една седмица закъснение съм, с положитилен тест за бременност и положителен кръвен тест, втора бременност ми е, с първата имах прокървяване в 6-та г.с, назначена терапия с утрогестан и но шпа, на 15.07 пуснах кръвен тест за ЧХГ и прогестерон като резултатите бяха ЧХГ-277, прогестерон - 17,2 ng. Днес пуснах отново, като ЧХГ - 1076, но това което ме притесни е спада на прогестерона, който беше 15,6. Прегледът ми е в понеделник, но до тогава се чудех дали да не започна утрогестан на своя глава с най-ниската доза, просто ми е страх да не се повтори същото като при първата ми бременност.

Здравейте!

Можете спокойно да започнете приема на Утрогестан.

# 145
След преболедувана анорексия 5 години сестра ми няма цикъл. На 32 години е . Иска деца. Възможно ли е ?

Здравейте!

Трябва да посетите репродуктивен специалист, за да бъдете прегледана и да ви се назначат хормонални изследвания.

# 146
Здравейте, д-р Хафузов! Детето е диагностицирано с критична пулмонална стеноза в 28-ма гестационна седмица. Възможно ли е прекратяване на бременността с такава диагноза и на такъв етап от бременността?

Здравейте!

На този въпрос най-пълноценен отговор и с нужните насоки ще ви даде фетален морфолог.

# 147
Здравейте отново доктор Хафузов.
От няколко месеца ПМС е силно изразен около десет дни преди цикъл.  Желание за повече храна, задържане на вода и тегло, подуване на гърди и корем, и никакво желание за полов контакт. Въпроса ми е нормално ли е от толкова рано да започват симптомите? Благодаря ви!

# 148
Здравейте д-р Хафузов! Откриха ми фоликуларна киста на яйчника 6 см.,но лекарят каза,че имам и жълто тяло и да изчакам няколко дни да видим дали ще дойде цикъл. Възможно ли е,понеже аз мисля,че фоликуларна киста се образува,когато не се спука фоликул,а при жълтото тяло не е ли обратно? От спукан фоликул? Доста ме боли яйчника и страшно ми се гади. Някакви други изследвания необходимо ли е да си пусна в този случай или другата седмица да отида пак на преглед?

# 149
  • Варна
Здравейте Д-р Хафузов,
На 49 години и 9 месеца съм...
Принципно менопаузата не е нещо изненадващо...
Изненадващо то за мен е че не съм очаквала да се случи без преходен период, нещата в тази посока отиват...
ОТ ноември-декември месец нямам менструация...
По предписание на лекар пих 5 дни по 2 Примолут Нор за предизвикване на някакво течение!/цикъл за да може да се изследва яйчников резерв от 3 до 5 ден...
Обаче нямаше никакво дори и слабо...
Какво означава това и проблем ли е.....
Липсата на хормони по проблемна ли е от нормалните стойности за тази възраст за да не действа Примолут Нор....?
И статуса на матката от ехограф "линеарен ендометриум" проблемен ли е....

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 13:35 от VassiLea

Общи условия

Активация на акаунт