Топ трендовете в грижата за коса през 2025 – с Arlen.bg на крачка пред останалите

• 10 037
  • 376
  •   1
Отговори
# 240
От трендове не се влия много. Прая редовно домашни маски на косата. Гледам на всеки две седмици да правя маски, освен това ползвам продукти подходящи за моята коса. Бих пробвала иновативна четка за коса, която да я изправи без особени щети. Често добавям към къната си бадемово, арганово масло и/или зехтин.

# 241
Косата ми трудно се подава на стилизиране и винаги съм рошава Искам гладка и лъскава коса, като в рекламите. Ще изпробвам продуктите за "стъклена коса", със сигурност.

# 242
Предпочитам натуралната козметика и грижата насочена в реконструкция на косата ,отколкото замазване на положението Simple Smile По - важно е да възвърнем здравето на косата !

# 243
  • В Космоса
Понеже съм с къдрава коса, винаги съм се интересувала от продукти предназначени за такава. Освен това съм руса, а в комбинация с къдрици лъскавостта е трудно достижима.

# 244
Използвам безсулфатни шампоани, има много нови продукти, но няма как да пробвам всичко. Впечатлява ме запечатването на цъфтящи връхчета.

# 245
Бонд и плекс сериите са тренд, според мен. Утвърдените марки се надпреварват да изкарват такива серии на пазара. И аз имам няколко такива продукта за борба с изтощената от боядисване коса. 👩🦳

# 246
Кой е трендът в грижата за коса, който най-много привлича вниманието ви напоследък?
Какви нови продукти или иновации сте открили, които наистина ви впечатляват? Има ли конкретна грижа или техника, която ви е накарала да промените навиците си?

Не бих казала, че се "водя" от трендовете. Старая се да използвам хидратиращи шампоани и маски. Винаги използвам серум или олио за краищата на косата ми. Термозащитата е задължителна при ползването на сешоар или преса за коса. Добавих в грижата за косата си ползването на ексфолиант за скалп преди измиване.

# 247
  • София
Наскоро най-много ме впечатли трендът за "skinification" на косата – използване на съставки от грижата за кожата (като ниацинамид, хиалуронова киселина и пептиди) в продукти за скалпа. Иновации като серуми за скалп и безсулфатни, микробиом-балансиращи шампоани наистина променят грижата за коса. Това ме накара да включа скалп серум в рутината си.

# 248
Последните месеци забелязвам, че тенденцията към по-естествен и устойчив подход към грижата за косата наистина привлича вниманието ми. Все повече се обръща внимание на продукти с натурални съставки, без силикони и сулфати, както и на практики, които минимизират увреждането на косата.
Сред новите продукти, които ме впечатлиха, са натуралните маски за коса с масла като кокос, както и серуми с екстракти от билки, които обещават да подхранят и укрепят косата от корените до връхчетата.
В резултат на тези тенденции, започнах да използвам по-щадящи техники, като по-рядко използване на сешоар и по-естествено изсушаване. Също така, започнах да прилагам маски веднъж седмично и да избирам продукти с натурални съставки, което значително подобри състоянието на косата ми и я направи по-здрава и бляскава.

# 249
Започнах да използвам масажна четка при всяко миене на скалпа.
Открих продукти с гликолова киселина, които наистина придават мекота и бляскавост на косата и НАИСТИНА не я слепват. Аз съм с много тънка и дълга коса и всичко я слепваше.
След откриването на горния продукт, който е без отмиване, балсамът за коса ми стана ненужен.
Каня се да започна да ползвам и продукт за ексфолиране на скалпа.

# 250
Кой е трендът в грижата за коса, който най-много привлича вниманието ви напоследък?
През последните години се наложи трендът за грижа за здравето на скалпа и визията на здравата, добре поддържана, минимално стилизирана ( естествено изглеждаща) коса.
Какви нови продукти или иновации сте открили, които наистина ви впечатляват?
Напоследък има много нови, високотехнологични и иновативни продукти за които научавам от професионалистите, на които съм поверила отчасти грижата за моята коса. Харесвам кремове за коса без отмиване, които решават проблема с фриз ефекта. Определено ме заинтригувахте със спрея за стъклена коса, вероятно ще му дам шанс.
 Има ли конкретна грижа или техника, която ви е накарала да промените навиците си? В забързаното ежедневие трудно налагам промени в рутинните грижи, при смяната на сезоните включвам нови продукти, които са подходящи за съответните климатични условия.

# 251
Раздавам го малко "алхимик" и съм в тренда с алтернативната употреба с цел по-малко консуматорство, непрекъснато си бъркам масла за коса, балсами, бутери за тяло, маски или варя нещо - вода от розмарин ми е последната "отвара". Използвам изцяло естествени съставки, разбира се, и купувам, но общо взето малко са нещата, които не бих могла да си направя вкъщи.

# 252
Освен тези нови продукти, започнах да използвам термозащитен спрей, който не само защитава от топлинна обработка, но и придава леко изправяне на косата. Много ми харесва, защото без да използвам преса, косата ми изглежда гладка и лъскава. Това е чудесно за дните, когато не искаш да ползваш много уреди, но все пак искаш да изглеждаш добре.

# 253
В последно време най-много ме впечатлява тенденцията към естествена грижа за косата – минимализъм и акцент върху здравето на скалпа. Открих скалп серум с пептиди и съм очарована – косата ми стана по-гъста и жизнена! Също така започнах да практикувам “hair cycling” – сменям продукти според нуждите на косата, а не ползвам едни и същи постоянно. Резултатите наистина ме изненадаха приятно!

# 254
  • Банско
Трендът, които привлича вниманието ми е този с олиото от розмарин. Нови продукти, които открих са течната коприна, олиата за коса, масаж за скалпа. Конкретна грижа има да, това е масаж на скалп + маски поне два пъти в седмицата.

Общи условия

Активация на акаунт