💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 423
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Аз взех балони на пръчки, ще сложа като букети около тортата. Вече 3-4 пъти съм си правила сама арка и и мен вече ме втриса. Нямам нерви.

# 481
Вижте на какво попаднах днес : давам и линк, сиг ще я пробвам https://www.instagram.com/p/DKETVXHoKee/?igsh=Y3poaWc2eXlmb3M0

Аз мисля да взема 5-6 балона на стойка от двете страни и тва да е украсата. И някскви саксийни цветя . Темата смятам да е “ жълто пате” защото като чуе песента за патето става  голям кОпон 😅 и ще наслагам жълти патета по масата 😅

# 482
И аз се интересувам от торта, подходяща и бебето да опита. Нещо лесно и бързо за приготвяне.

# 483
Аз няма да правя такава торта 🤣 Иначе бяхме на детски рожден ден, където имаше торта за децата - домашно направена, а за снимките беше истинска и нездравословна с фигурки на Пес Патрул 😃 Детската торта не беше специално украсена, просто по-елементарна. То за свещичките си имаше друга, а тази като я разрежеш, много знаят децата каква е 🤣 За това изобщо не е нужно да има вид, ако ще има две торти. Предвид, че ще е и кръщене нашето, изобщо не ми се занимава да правя детска торта. Може би за следващия рожден ден.

# 484
Имам рецепта за блат за торта.
Обсолютно обикновен и простичък. Ако искате намалете захарта, ако не искате не слагайте, а просто прекалете с боровинките и пак ще е сладичко. 🤭
Ето я и нея:
6 яйца
6 с.л. брашно
6 с.л. захар
Брашното и захарта трябва да са около 170 глама.
Яйцата и захарта се разбиват до бяла пухкава смес, утроила обема си, а брашното се пресява и прибавя след това. Разбърква се леко, без миксер, а с бъркалка от долу, на горе.
Пека на 160°С, в предварително загрята фурна, за около 35- 40 минутки. Пробвайте с слечка за зъби преди да извадите от фурната.
Ако искате сложете ванилийка.
 Или в блата вместо брашно сложете смлени бадеми (бадемово брашно), като ги смилате пък, им подавете няколко фурми, ако няма да слагате захар.
Та, на тази рецепта за блат всякакъв крем и плод може да се сложи.
Аз съм привърженик на по-простичките, по-привични и обичайни начини на приготвяне на нещата. Не ми допада, на търся разни сложни за изговаряне наименовиания в био магазини, особено пък за един крем или торта, примерно 😂 просто съм си такава. Не ги отричам. Обаче няма начин да седна да се превземам вкъщи. Може би, когато децата пораснат, ще стана криейтив мениджър на  инстаграм за рецепти и ще ме четете и там 🤣🤣🤣
Шегувам се!!

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 18:38 от КремонаЛиза

# 485
За няколко дни сякаш бебето ни стана детенце. Започва много повече да разбира и да се закача. Любимо упражнение и е да става и да пада по дупе и да се смее.
Махнахме биберона и вкарахме играчка за гушкане в леглото. Започна да спи само по един път в някои дни, съвсем скоро ще забравим за двете спанета 🥹
Мисля скоро да я отбивам напълно, сутрин след като суче продължава да реве за храна и вода. По-скоро на мен ще ми липсва, отколкото на нея 😁
Остават по-малко от 2 седмици до годинката. Времето литна!

# 486
Ах, че хубаво, Фрезия! Моля те, сподели как махнахте биберона и въведохте играчката. Аз щях да се оплаквам, че от началото на месеца моята е станала ужасно трудна за приспиване, особено вечер. Много лошо съм я научила да я приспивам на ръце, заедно с биберон. Има ритуал: гледаме меки книжки, има и играчки за гушкане, обаче не я ли гушна, да я залюлея и да й попея, много мъчно заспива. Уж много й се спи, търка очи, търка се във възглавници, обаче рядко заспива без взимане на ръце. Напоследък пък си е харесала и косата ми, та и с нея си играе при приспиването. Ще ми се постепенно да я отучвам. Все още е на 2 дремки, много рядко 1.

Дали пак ще има намаления за първи юни?

# 487
И при нас вечерите са трудниза приспиване от известно време. Вчера увеличих интервала на будуване и заспа по-бързо. Какъв е при вас вечер ИБ? Сутрин е много зле при нас. Два часа и мърка да заспива. И заспива бързо.

# 488
Онзи ден спа на обяд 2.5 часа и стана в 14ч. Реших да пробвам да е с една дрямка в този ден… лелее каква грешка! Мн нервна беше, заспа в 21ч едва и то на ръце. После стана в 6… трагедия😅 рано ѝ е още.

Около 4 часа +- 15мин издържа.

Махането на биба нз как ще стане. Мисълта направо ме побиват тръпки. Вчера не беше акала и мн мрънкаше и бяхме с биба и през деня😩

# 489
Ах, че хубаво, Фрезия! Моля те, сподели как махнахте биберона и въведохте играчката. Аз щях да се оплаквам, че от началото на месеца моята е станала ужасно трудна за приспиване, особено вечер. Много лошо съм я научила да я приспивам на ръце, заедно с биберон. Има ритуал: гледаме меки книжки, има и играчки за гушкане, обаче не я ли гушна, да я залюлея и да й попея, много мъчно заспива. Уж много й се спи, търка очи, търка се във възглавници, обаче рядко заспива без взимане на ръце. Напоследък пък си е харесала и косата ми, та и с нея си играе при приспиването. Ще ми се постепенно да я отучвам. Все още е на 2 дремки, много рядко 1.

Дали пак ще има намаления за първи юни?

Използвах момента, че сутрин трябваше да издържа 4часа будна, зада отидем да си вземем кухнята и да се приберем да спи вкъщи, тъй като навън спи кратко. Тя си се изморяваше, в количката се успокояваше и буквално от вратата я бухвах в кошарата и заспиваше за 1-2 минути с тупкане по дупето, шъткане и бял шум. Следобед навън в количката я возя докато заспи.
Вечер с малко повече тупкане, шъткане и задължително да е добре изморена и успокоена.
Вече 10 дни минаха, с единия сън спи 2:30 и нощем още 10 часа, тоест сумарно спи повече време.
Като цяло ако режимът е добър без ох става работата. С каката изчаках до 1г4м, съответно тя вече говореше, ходеше.. Питаше къде е биби, ходеше и я намираше 😂 Известно време се кандардисвахме, обяснявахме се, доста по-плавно подходихме и пак рева и протеста бяха повече.

Ваня, като е с две спанета последният интервал идва 4:30-4:45.
Сумарно ми будуваше 12:30-12:40часа,
4:00/4:00/4:30, с 2 часа дневен сън. Денят става безкраен. Но твоята май беше по-спяща.

# 490
Да. По-спяща е и като нямаше проблем (не винаги, де) с вечерното заспиване, не я закачах. Обаче сега стана много трудно от известно време и явно не се изморява. достатъчно. Иначе вчера вечерта будува около 4:40/50 часа и заспа лесно. Та на тоя етап някъде там й е нормата.
Иначе от една дрямка сме далече, тя толкова трудно мина на две и толкова се терзаех, та не ми се мисли за следващото минаване.
Честно казано вече ми става много изморително. Постоянно гледам часа, колко е спала, кога да легне, кога да стане, колко ще будува, ще заспи ли вечер като съм вече на края на силите си. Тия режими просто ме изнервят.

# 491
Който има сайбекс или количка с такива махащите се гуми, правите ли месечно почистване? Махаш гумите, избърсваш прахоляка с влажна кърпа, пръскаш суха смязка (тефлонова) и поставяш. Отнема около минутка и половина и пак е суперско! Не трябва да се задържа там мръсотия и прахоляк, за да не се затлачи. Особено с това ту вали, ту мали, духа, муха, блаааа -егати времето 🤪

Моето кукле днес опита да яде роза, която изобщо не съм видяла че е започнала да цъфти 😂 но вече зная!

# 492
Ваня, съгласна съм с теб. От др страна, ако спи един път  е кажи-речи задължително да спи вкъщи. Аз обичам да си се шляя из града и това би ми тежало са се прибираме и то за не малко време.
Хем ми писнА да броя интервали, хем и другото нз колко ще ми е удобно

# 493
И при нас вечерното приспиване напоследък е много дълго и мъчително. Преди заспиваше на 4:15-30 интервал, вече започнах да увеличавам до 4:45 понякога отива даже на 5 часа, което ми се струва много, но тя просто не иска да заспи.  Мисля, че донякъде проблема е, че дневния сън е доста и я будя от последна дрямка понякога в  17:30-40. Сутрин става към 8-8:30 със събуждане от моя страна. Ще пробвам малко промяна в графика и да видим какво ще стане 😀

# 494
Fairytale, ставане след 17ч обикн се води лоша идея😅 защото посл интервал е най-дълъг и може и до 22ч да откара.

“Златния стандарт” за тяхната възраст е ставане в 7 и лягане около 20-20:30ч.
Онзи ден усетих как понеже я оставих да спи до късно сутринта ( демек след 7:40) целия ден замина и заспя мн късно. Но аз самата си лягам рано и предпочитам тя да заспи в 20:30 и да станем рано, за да имам време вечерта без нея да си пия виното. Др хора предпочитат да спят до късно, така че вс според ежедневието си. Аз си лягам в 22ч😅 и ако ще ми се мотка и тя до тогава някак си не ми се ще😅

Общи условия

Активация на акаунт