💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 344
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Съжалявам, не претендирах да съм права и НЕ насърчавам никого да си отбива детето💕 просто ми хрумна като въпрос. А все пак не изчерпва ли тялото на майката от витамини и тн?

# 691
# 692
Съжалявам, не претендирах да съм права и НЕ насърчавам никого да си отбива детето💕 просто ми хрумна като въпрос. А все пак не изчерпва ли тялото на майката от витамини и тн?
Разбира се, че изчерпва. Едно време като са кърмили децата до първи клас и по няколко от децата си едновременно, да не са живяли по-дълго и да не са били по-здрави случайно... продължителността на живота в момента е главно заради медицината и най-вече наличието на ваксините.
Нихилизмът с който се отнасяме към самите нас, "питайте другите, че ние не знаем" е смешен, защото другите, в повечето случаи от нас са видяли.
Та, да имаме малко повече уважение към нас си. На който не му харесва, да отива при чужденците, дето не знаят от кой пол са.
Лина, подкрепям въпросът, мнението и критичното ти мислене. Последното го и уважавам. Защото не може цял живот "някой" да ни казва какво и как е правилно. То е и до усет, да усещане, не на последно място и до възможност. Освен това, харесвам Ася Демирева, но не може бебето да определи до кога ще суче, защото, ето как изглежда това:
"От утре ще спра да суча, че се изморих 2 години и половина да се будя нощем, да цокам, че да се чувства майка ми най-великата и единствена по рода си, самоотвержена кърмачка".
Плюс това, кърмачка, си тогава, когато бебето е изцяло и само на кърма. След захравнането вече бебето не е сукалче, а захранено бебе (особени пък и със заместени хранения), така че не зная как ще е кърмачка майка му.
Лека и спокойна вечер на сиЦки! 🫡

# 693
Иначе да, за пълноценно здраве и, за да се избегнат дефицити, на майката са нужни суплементи в комбинация с балансирано хранене. С,D,K,A, Б12, желязо,калций са сред най-често изчерпващите се.

# 694

Не съм веща по темата, но ми изникна в главата - може ли най-оптималното за бебето (2г кърмене) да не е най-доброто за тялото на майката? Мамолога си гледа неговото - жената в случая.
Мн е хубавото да имаш дете, факт е обаче, че за тялото ти това си е една малка трагедия😆 то липса на витамини, стрес, недоспиване. Хич не мисля, че моето тяло си вика - еее жалко, че спряхме тая работа с кърменето😆
Абсолютно права! 🌹 Имайки дете, не спираш да съществуваш и да си важна.  😊
Всичко е въпрос на възгледи и светоусещане и ИЗБОРИ, които правим за себе си и децата ни.
Няма смисъл да налагаме собствените си избори на другите хора. Казвам го, не защото някой го е направил, а за да не тръгват лагерите кой е за и против дългото кърмене.
Аз лично усетих поста на forestкато нещо, което някой и налага да направи за нея и нейното дете без тя да го усеща точно в този момент. Затова и написах няколко неща от които да види, че ако не е на вълна отбиване в момента, няма причина да се чувства виновна. Което мамче пък е решила да го направи сега, също няма причина да се чувства виновна, защото това касае нея и детето и донякъде мъжа й,  и -никой друг.
Та, идеята ми е, че мамолог, педиатър или който и да е не е човекът, който да се разпорежда с тялото на майката и да й казва какво ТРЯБВА да прави. Кърменето е процес на взаимодействие между мама и бебе и прекратяването е пак по решение на мама и/или бебе Simple Smile
Редактирам с допълнение, във връзка с последния ти отговор, КремонаВсъщност, бебето може да реши да спре да суче от днес за утре. Рядко срещано, но факт. И ако де върнеш в коментара ми, пише ХУБАВО е отбиването да е от страна на бебето, т е, когато то е готово, но хубаво е, НЕ го прави задължително Simple Smile Естественото отбиване е между 2 и 3 за момичета и 3 и 4 за момчета, но има бебета, които на 8м се отказват сами. Има и такива, които искат и на 5. Хората сме различни, бебетата, също. И какво значи нормално е да не се буди през нощта? Нормално е и да проходят на 9м, и на 1.5г. Нека не абсолютизираме. Не сме всички копи/пейст

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 21:29 от aleksieva.dani

# 695
Със сигурност трябва да се мисли за вс случай отделно, не вс да е по калъп. Хубаво е и всеки сам да го “усети” за себе си и за детето си, кое е неговия път.
Аз 5 месеца вс ден помпах и давах от бутилка, защото имах пусти 220мл на ДЕН, но мн се бях заинатила детето поне малко и да е кърмено. Консултирах се с куп специалисти, но така и не се получиха нещата ( майка ми е била в същото положение с мен и сестра ми) . Ами хора, това си беше изнасилване над тялото и душата ми и ако имам второ дете няма 5месеца да се цедя за едни пусти 220мл на ден. Ама пусто мислех, че “вс капка е ценна” и въпреки че пиех добавки още не мога да се отърва от дефицити. Но и това ще мине.
Идеята ми е, ако нещо не става, не е нужно да е на *всяка* цена, че става обратен ефект.

# 696
Аз също се цедях и това беше най-мъчителния ми период. Просто като не засуче и се мъчиш да го нахраниш, не става, правиш мляко, цедиш и докато се обърнеш, идва пак новото хранене. Сигурно кърменето е приятно, ако всичко тръгне добре. При някои е истинско мъчение. Не знам дали има някаква зависимост, но майка ми също се е цедила. Тя тогава е имала някаква ръчна помпа и също е било много трудно. Сега поне има електрически, хендс фрий и какво ли не. Ако имам второ дете, пак бих опитала, обаче ще си взема някаква хубава помпа за кърма. Мисля, че тази, която имах, не успяваше също добре да изцеди.
Хем ми е мъчно за този период, че не се получи, но пък и малко живнах от към режим, защото целия ден беше хранене, цедене, сменяне на памперс.

# 697
  • София
Благодаря за дискусията, момичета! Оценявам всяко едно мнение по въпроса с отбиването ☺ ще си направя допълнителен рисърч, също така ще се допитам и до себе си и ще преценя как да действам. 🌷

Вчера малкият направи цели 16 крачки сам и се концентрирам в тази хубава новина ❤

# 698
Всяка майка преценява сама за себе ти дали ще кърми и до кога. Аз си бях казала, че ще се опитам, а ако стане - повече от 6 месеца няма да кърмя. Е, родих, опитах - не стана. Беше истински тормоз, подобно на описания от Ваня. Ами с кеф спрях да се занимавам. Бебето е приело коластра и малко кърма с имуноглобулини и това ми стига, за да знам, че пак нещо съм направила. И си го казвам в прав текст - ако знаех, че ще бъде такава неприятна за мен история, изобщо нямаше и да кърмя от начало. И не ме е срам от това. Така че, мамита, вие взимате най-добрите решения за вас и децата ви.

Ехаа, Форест, цели 16 крачки? Супер! Моята вчера за първи път се пусна, направи 2 и се "разби" в мен. Никак не е стабилна, но е упорита.

# 699
Подкрепям всяка от вас, която трезво и гордо заявява, че не е самата "перфектност"
 Перфектните неща са в Рая. Вече не веднъж казах, че по мое мнение, трябва да жената сама за себе си да реши. Без да й се натрапва. Както го чувства жената, майката, съпругата. Тук е същото.  Никъде, нищо не е трябва, трябва, така трябва. Нито в единият случай, нито в другият.
П. С. Чат джи пи ти, не е достоверен източник. Там "отговорите" са, каквито ги зададеш. Това е изкуствен "интелект", но не е за естествени цели и не е заместител на разнообразното общуване ....🤭 😎
Форест, страхотно е, че мъничето вече прави толкова много крачки! Доказателство, че си прекрасна майка! ❤️

# 700
Баткото го отбих на 11м, ядеше нощем до 2г. И 3м. С малката кърмата ми спря след операция когато беше на почти 8м. Още яде нощем.

# 701
Днес бяхме на първа прическа, че много дълга му беше станала косата. Бебешонко вече си е малко мъжле 🤩🩵

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 22:39 от LucyFord

# 702
Завиждаме за косата 🤣 Много е сладък и вече започва да прилича на детенце, а не на бебешорче 🥰

# 703
Их, че сладъъък 😍
И ние май трябва да пробваме някой да я подстриже малко.

Ние утре потегляме от морето към Сф след славни 12 дни и сиг общо 6 часа прекарани на плаж😅
Бележка към себе си - да си мъкнеш airfryer е добра идея, но е хубаво да си носиш и адекватни ножове с теб.
За следв море просто ще поръчам за вс ден по 1 порция от Пюрео за 1г деца от ебаг, защото в тая жега децата не ядат особено много. И колкото и да готвиш не го яде😆

Очаквах че ще иска да седи на плаж, а тя там само мрънкаше иначе мина мн добре. Края на лятот пак☀

# 704
Абе вашите деца ми изглеждат по-големи, или просто моето все още ми изглежда бебче 🤣.
Пу-пу да са живи и здрави.
Мадамата не е мръднала особено от предния месец, беше 9.650, сега беше 9.700. Ама не иска да яде. С 300 зора я карам поне малко да хапва. Стола ми за хранене го намразих. Само се изправя като й писне да стои в него. На тоя етап никакъв смисъл няма да й поръчвам кухня, като ще я хвърлям половината. Давам й пюрета 12+ и чат-пат й правя. Другите хранения лесна работа. Напоследък увеличи дневния сън и намали нощния. Мислех си дали да не я будя през деня, но ще трябва да ляга после рано за нощния и пак ще е същата работа с ранното ставане.

Общи условия

Активация на акаунт