💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 530
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, миналата неделя, когато ходих в Рая да си купя новата количка, ми казаха, че ако ми се чака до 10-11 Май, от 20-25% намаление мога да се възползвам. Аз обаче нямах желание да чакам. Да, не е малка разликата в сумата, ама да я чакам 2 седмици... не ми се понрави. Пък и пролетните дъждове още не са минали - да си я купя и да си я държа да си я гледам, докато праскат дъждове... 😂🤪😂🤪😂😂

От Хиполенд повече не бих купила никаква количка с дистанционно. Единият джип на синът ми е 238лв а е адският боклук. Мъжът ми е ремонтирал разпадащата му се конструкция. Нито държи батерията, нито може да се купи резервна... та, мога да ви покажа друг успешен опит, с наистина хубав проходим джип (там и колички има), с възможност да се купи резервна батерия и за под половината сума. От хиполенд сме купували вече 3 джипа, само за моите деца, за подаръци не говоря коли и т.н. - некачествени са им нещата. Пушки, барбита, мотори... един куп изпотрошени още от закупуването им. Пазаря ли от там, отварям за тест още на касата. За да не се разкарвам обратно да сменям боклуците им.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 21:04 от КремонаЛиза

# 166
Не е само в парченцата разликата в пюретата. По-малките месеци са с по-малко калории. Сега взех на ДМ плодовите каши в бурканчета, те са по 120кал на 190грама. Според мен е малко това. Особено предвид че моята няма как да го изяде всичкото, доста си е намалила порциите.

Интерсено твърдение. А с какво сравняваш, че ти се струва малко? Проверих около 20 зеленчукови и месни пюрета на гербер и ДМ и всички са между 50 и 70ккал на 100г.

# 167
Кърмата е 67кал на 100мл. Знам че твърдата храна трябва да е по-калорична, за да се наяжда с по-малък грамаж. Наистина повечето пюрета са по толкова, затова винаги ги проверявам.

# 168
Кърмата е 67кал на 100мл. Знам че твърдата храна трябва да е по-калорична, за да се наяжда с по-малък грамаж. Наистина повечето пюрета са по толкова, затова винаги ги проверявам.

Обаче, това би товарило панкреаса и черния дроб повече вероятно. Само предполагам де. Може би повечето калории ще дойдат с повечето храна след като проходят, а не с по- калорични храни.

# 169
Здравейте, момичета, как сте със порасналите слънчица Hug
Не съм се включвала доста месеци, но е защото опитвам да прекарвам максимално време с госпожицата и ми е мъчно с организацията.
Не знам дали сте коментирали, но бихте ли споделили слънцезащитата, която ползвате.
VaniaK продължаваш ли да ползваш екзомега за твоята кукла, как й е кожата Simple Smile

# 170
Да. Не съм спирала да използвам серията от Септември насам и няма никакви сухи или червени петна по кожата. Сега, защото е по-топло, минах на 2 капки. Зимата бях на 3. За лятото ще я мажа с една капка. Отделно взехме и овлажнител за въздух, защото вкъщи влажността е около 25, което е ниско. Сух въздух=суха кожа. И не я къпя всяка вечер (дупето да, тялото не).

# 171
Момичета, след  като в началото на седмицата моята госпожица беше болна (херпангина било), е много сънлива. Ляга в 21:30 ч, става в 06:30 и през деня прави 3 дремки. Такова нещо не е било и като новородено. 🫥  Не знам регресия ли е, скок в растежа ли е, какво е, ама не ми харесва. На някоя друга случвало ли се е да бебето да минава подобен режим?

# 172
Грийн, като оздравее ще си върне режима. Моята като е болна първия ден спи с един час повече, или на някоя дрямка или просто ляга вечерта по-рано. После вече си спи нормално. Но пък няма апетит изобщо, яде по няколко лъжички супи и кисело мляко. Хляб, бисквити и по-гъсти пюрета отказва.

Люси, наистина сигурни е някаква норма. Може би толкова трябва да си приемат като калории, щом масово пюретата са такива. С повече съм намирала само рибни със сметана на Хип и едни десертни на Бебелан, те обаче са със захар.

# 173
Грийн, като оздравее ще си върне режима. Моята като е болна първия ден спи с един час повече, или на някоя дрямка или просто ляга вечерта по-рано. После вече си спи нормално. Но пък няма апетит изобщо, яде по няколко лъжички супи и кисело мляко. Хляб, бисквити и по-гъсти пюрета отказва.

Люси, наистина сигурни е някаква норма. Може би толкова трябва да си приемат като калории, щом масово пюретата са такива. С повече съм намирала само рибни със сметана на Хип и едни десертни на Бебелан, те обаче са със захар.

Аз понякога добавям към плодовите заквасена сметана или извара или котидж за повече протеин, тъй като ми се струват по-добрия вариант за от зърнените, те са повече въглехидрати с малки изключения. Не, че не му давам де, гледам да са по-нарядко.

# 174
Имам едно питане към всички: когато излизате съобразявате ли се с режима на детето? Моя днес го поканили да сме ходили на зоопарка, обаче казали към 11-12. Е да ама, тя беба тогава трябва да спи и да яде. И като му го казах това ми се вика хем уж искаш да излизаме, хем все не става. Еми, аз какво да направя, тяхното дете е голямо, на около 4,нашето не е. Аз се съобразявам с детето. Не с другите. Вие как процедирате?

# 175
Съобразявам се с режима, но и сме гъвкави. Детето може да спи в колата по път, може да спи в количката или в ерго раница.
В идеални за мен вариант от 11 до 12:30 спи вкъщи и обядва и излизаме след това. Като седим вън до 18-19ч. Навън си спи в количка/раница и си яде следобедната. Прибираме се около 19ч за да в къпем и вечеря. Това е съобразено с времето навън досега - не беше мн топло и хващахме хубавото време след 12/13ч. Като станат жегите мисля да променя спрямо това кога е най-приятно да сме навън.

На мен ми е от голяма важност да излизаме и да се срещаме с хора, защото иначе почвам да сдухвам доста и психичното здраве страда, но това си е моя си нужда, не на детето.

# 176
Съобразявям се до толкова, до колкото зная, че наистина ще спи, иначе ако ще се крещи на главата й, над и до количката от екзалтирано дете - не, мерси. Иначе тя спи в колата, в количката и в къщи, почти по равно. В кенгуру/шал (мандука) не нося, или ако да, е краен вариант, защото редовното носене, говоря всеки ден, пречи на нормалното и редовно изхождане. Ясно е, че перисталтиката има своите особености, за да "работи" правилно.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 09:59 от КремонаЛиза

# 177
Моята дъщеря след една двуседмична рехабилитация си промени режима на бодърстване и правеше повече дремки. Много време й отне докато навакса.

Иначе да ви питам как миете големи бебета като са наакани. Понеже е 10 кг и ми идва много тежко да я държа на чешмата исках вече на душа да я мия, но тя не стои мирно и по-скоро ще се окъпем с дрехите.

# 178
Имам едно питане към всички: когато излизате съобразявате ли се с режима на детето? Моя днес го поканили да сме ходили на зоопарка, обаче казали към 11-12. Е да ама, тя беба тогава трябва да спи и да яде. И като му го казах това ми се вика хем уж искаш да излизаме, хем все не става. Еми, аз какво да направя, тяхното дете е голямо, на около 4,нашето не е. Аз се съобразявам с детето. Не с другите. Вие как процедирате?

Съобразявам се. Особено в такива ситуации, в които хората няма как да знаят нашия режим, си казвам кога мога. Ако на тях не им е удобно, прав им път. На мен ми е важно бебето да се е наспало, за да си изкараме всички добре и приятно. Той спи в колата, но по- кратко и съм забелязала, че сякаш не си отпочива добре. Да, става за освежаване, но само за непредвидени обстоятелства. В количка не спи.

# 179
Пак прескачам от августовските мами (моето бебе се роди края на юли).

Ние винаги се съобразяваме с режима на бебето, иначе става зле за всички. Изобщо не разбирам как на някои семейства им се получава да “интегрират бебето” в своя начин на живот без да го променят особено. Сигурно ние сме много смотани родители защото цялото ни ежедневие се определя основно от бебето вече - кога хапваме, кога излизаме, кога си лягаме и тн. 😏 И затова се чувствам доста тъпо като започнат коментари от сорта “ама то сега е най-лесно да се пътува”, “защо не ходите на планина” и тн

Общи условия

Активация на акаунт