💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 483
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Много е готино, като има още деца за развеждане по детски заведения! 🤗 някак по-организирано става (:
И ние току що взехме кухнята. Сега чакаме майка ми и ще сме жени от 3 поколения! Отдавна се каня да си направим такава снимка! Вълнуващо е! Ако някоя от вас, която има момиченце/а, има и жива баба/маминка, не пропускайте да си направите такава снимка! Прекрасно е!! Моя приятелка има такава - 4 поколения жени! ❤️

# 406
Ние направихме такава по Коледа с 4те поколения жени (майка ми и баба ми), но ми се иска около кръщенето да я направим малко по-професионална, че да си я сложа в рамка.

Ванина от началото на годината пляска, маха с ръчичка за чао и здрасти. Първоначално го правеше като имитация на наши движения, но вече си го прави самостоятелно. Бърбори си постоянно, но за момента осъзнато използва : Дай! и Ела! (заповедни, разбира се!) и мъчи едно адски сладко "тати" и "Лизи" за кучето. Някакви много специфични словосъчетания и ги разпознавам като думи също, но само аз. Иначе познава и по снимки баби, дядовци, тате, кучето... но коя е мама е пълна мистерия. Направо се депресирам. Като я попита някой къде е мама и тя сочи с пръст в нищото хахаха Joy Знам, че ще се научи все някога, нооо не пречи сега да си страдам тихо.

# 407
И аз като Лина водя малката по площадки, защото и двете търсим разнообразие. На мен ми писва да обикалям из апартамента и да пазя всеки възможен шкаф, затова - да ходи навън. Площадката близо до нас не е супер готина, но става. Обикновено е пълно с деца над 2 г. и моята е единственото бебе там, но тя обикаля с моя помощ, гледа и се смее на другите деца, мъчи се да рита една топка и така. Не иска да я люлея, а аз пък точно това искам Grinning Искам така да я изморя, та да заспива по-лесно, а и да спи по-добре.

Вози се напред в количката от доста време. Когато е много ветровито, обръщам коша, но тя се мъчи да гледа настрани и ми е съвестно, но пък не искам да ѝ духа право в лицето.

Майките, които излизате за дълго време и ядете навън - как става номерът с хараната? Стопляте предварително супа ли, какво? Аз нося буркачне с пюре и филия и ако се наложи да се храни навън, отварям в движение. Но като имам супа не знам какво да правя.

# 408
Аз кухнята я давам на два дни и за това не поръчвам всеки ден. Гледам менюто и преценям какво има и дали ме кефи да го дам. Имам и пюрета, та гледам да ги пробутам и тях. Някой път й правя аз неща. Микс е цялото й хранене.
Вчера взех кухня. Основното беше постно. Добавих към него жълтък, защото й беше ден. Десерта го изяде за следобед. Сутринта й бях направила кисело мляко с бисквити и банан. Днес пак закусва това. На обяд е супата от вчера, която е с телешко. Ще добавя малко сухари, защото ми се вижда по-течна. Следобед ще й направя мюсли с плод. И рано сутрин и вечер преди лягане е на мляко. 2 млечни има и 3 твърди хранения. Поръчала съм кухня за четвъртък, а утре ще й дам риба от пюре, че имам. Общо взето си миксирам така за няколко дни какво ще яде и според това какво има в кухнята.

# 409
Green arrow имам термос от икеа, не е детски, в него слагам нещо, ако искам да остане топло. Цаката на термосите била да му налееш гореща/вряла вода и след това да я изсипеш и тогава да сложиш храната. Така по-дълго държи топло. Имам и една малка текстилна хладилна чанта, но е рекламна подарена на мъжа ми от работата, та нз къде има такива. Нося с мен едно от двете. Като стане топло в Сф мисля първия ѝ сън да е в колата по път за витоша и после там да играе до следобяд и ще нося в тези неща храната.
Напоследък не иска да спи в количката и я слагам в раницата, но почва да си тежи. Казаха ми, че раницата ни ( tula free to grow) не е подходяща за по-тежки деца, но не ми се дават пари за друга.

# 410
И аз имам термос за храна. Но не винаги топля. Ако е пюре от бурканче, то е било на стайна температура и давам така. Понякога го топля и слагам в термоса. Ако е от кухнята, топля, защото я взимам студена от хладилник. Не знаех цаката за термоса и топлата вода. Аз слагам много топло, за да се задържи що годе топло до яденето. Понякога си е изстинало и за това, ако давам пюре от бурканче, не го топля. Иначе е хубаво и термоса да е от качествени материали и стомана, за да не се променя вкуса на храната на метален. Моите (за вода и за храна) са на Reer. Мисля, че са добра марка на прилични цени, но честно казано не ги използвам често. Обикновено като сме на някакъв повод и не сме много часове вкъщи или ако излезна по-надалеч и за по-дълго време с някоя приятелка. По принцип сме си в квартала и се прибирам за обедното й хранене, защото така или иначе трябва и да спи. А и аз си лягам с нея, защото не издържам. Снощи се е събуждала 38382911 пъти и ако сега не легна, не мога да избутам до 9 часа. Тааа сладки сънища 🤣

# 411
Ако взимам кухнята и не се прибера за следобедният сън вкъщи, я яде топла, още щом я взема. Ако ще излизаме затоплям и увивам с 2 ката алуминиево фолио, като преди това с кухненска хартия, хем за да попие горещата вода от запотлячката, или водната ваня. Ако ще излиза след обедният сън, както сега, защото на обяд се прибрахме и пак ще ходя до града за момчетата и да свърша още нещо, ще и взема следобедна закуска и някакво хлебче, за да си хапва, докато се приберем да вечеря. Не винаги го давам, понякога не се налага. Може да не е хлебче, и краставичка й нося, понякога обелена круша, но добре узряла, и  т.н.

# 412
Евала за старанието. Моята яде топло на обяд, защото оставям кухнята в термочантата, а я взимам доста топла. Следобяд яде леко марно кремчето, вечерята вече е стайна температура. 😂
Ако има претенции, като порасне ще си ги съобщи 😂

# 413
  • София
С какво миете ръчичките като сте навън и няма вода?

# 414
Аз бърша с мокри кърпички. Тя предимно пипа своите неща и нещичко, когато си хапва с ръце.
 Подивявам, когато някой й пипа ръцете. Доста хора са чули нелицеприятни неща, защото мразя на повтарям или пък такива, които не знаят до къде да "простират" желанията си. Тогава пръскам дезинфектант и пак бърша с кърпи. При първа възможност мия. Зная, че не трябва да пръскам или мажа дезинфектант....

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 21:41 от КремонаЛиза

# 415
Бърша с мокри кърпи или мия с минерална вода.

# 416
И аз с мокри кърпи. Имам и спирт в едно пръскало и с него пръскам ако пипа много мръсни неща/хора 😂😂

# 417
Кухнята, която аз взимам, я доставят вече студена в пункта и съответно ми я дават от хладилник. Обикновено сутрин отивам да я взема и се прибираме веднага вкъщи, че да я сложа в хладилника. Сътветно на обяд, ако сме навън, не може да яде от тази манжда. Frowning1 Не знам, трябва някак си да го измисля. Хайде, сега времето е кофти, ама като се стопли ще трябва и нея някак да нося. Все си мисля, че като мине годинка и може да яде и сол, ще може да яде и нашата храна и ще ѝ приготвям нещо затоплено предварително.
Благодаря, Лина, за информацията как се ползва термос! Аз имам термос за храна, но не е употребяван никога. Сега вече знам как. Laughing

Бърша ръцете нон стоп с антибактериални кърпички. Май ще трябва и вода да имам, за да поливам, защото непрекснато пипа пода, взима камъчета и не знам още какво прави. Оооо, на мен ми писна вече да обяснявам на сульо и пульо, че бебе не се пипа, затова просто хубаво я избърсвам, ако са я пипали и гледам да не се ядосвам. Аман от прости хора, ама тях няма да ги поправя, затова реших, че просто ще бърша фанатично ръце.

# 418
Не се бях сетила за снимка на 4 поколения 😞 кръщенето мина, а скоро няма да се съберем с бабите. Дай Боже да се случи!
Бърша с мокри кърпи, скоро ще го пусна да лази на площадките, трудно седи на едно място.
Навън яде нормална температура,  не обича топло.
Вечер давам от нашата храна (ако е подходяща, не обича супа) баща му мрънка, че е безсолно. Да готови той за петима..
Давате ли ягоди? Днес купих много вкусни. Каката миналата година яко се поду и направи алергия, днес й дадох 3 да изяде.
На кухнята съм обидена и не поръчвам, още на вторият път сбъркаха и се държаха арогантно, все едно е моя грешка.

# 419
Аз дадох ягоди от нашите. Но и да нямахме наши, пак щях да дам 😁

Общи условия

Активация на акаунт