💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 406
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Ако имаше как да видя здравните книжки на служителите, щях да поръчам и аз кухня от Фуристо Grinning Grinning Grinning

Шегата настрана, понякога се изкушавам, въпреки, че той все още яде по 100г на ядене., но ние се случва да обядваме/вечеряме примерно салата с препечени филийки и варено яйце , а на него искам да е нещо манджесто или супесто. Но засега давам пюрета в дните, в които не мога да сготвя.

# 526
До вечеря я държа аз, няма проблем. Вечерят към 19:00-20:00. Рядко остава нещо, но ако остане може в хладилника за следващия ден.

# 527

Ето снимка колко са ме таксували за “зелено” фуристо, то е 15лв. Нашия пункт ми взима 1лв, може вс пункт да е различно, нз.

Ох, лусииии, не ми вкарвай тия мисли в главата, че съм си склонна към прекаляване с контрола😅

# 528

Ето снимка колко са ме таксували за “зелено” фуристо, то е 15лв. Нашия пункт ми взима 1лв, може вс пункт да е различно, нз.

Ох, лусииии, не ми вкарвай тия мисли в главата, че съм си склонна към прекаляване с контрола😅

Много интересно, аз като поръчвам всички пунктове ми излизат с 2 лв, освен този в Дружба, който е безплатен. 🙄 Аз плащам с карта револют онлайн и ми излиза Furisto като доставчик/търговец, не Evis.

# 529
Нямам идея честно казано. Ще почна да следя колко ми взимат. Понякога поръчвам гранде, др път малкото и като плащам с карта хич не внимавам колко давам, все едно с пари от монополи плащам😅🤦🏻♀

# 530
Фейри, бактерии се развъждат постоянно и навсякъде. 🙂 Загледай, че масово бурканите на майкане там, са с пластмасови капачки. Това са "буркани" bpa free. От там на сетне, колко гореща ще я сипят и ти ще държиш храната там, е въпрос на време на стане "опасна" температура, за да се развъдят "многото и лошите" актерии. Примерно цял ден, в чантата. Моята е от декатлон и е хубава. Освен това бактерии има във всяка храна, и във всеки съд, в който сипваме каквото и да било.

И не на последно място един удар под кръста за мразещите пластмаса, която е навсякъде около нас, и добре че! Дори и сега я държите в ръцете си, четейки.
=> Картонените чашки също имат пластмаса, точно вътре от където пием. така че, Фейри, гледай си кефа и удобството! Аз ще си ползвам тез' гадни плЯсмаси, нека да са гадни, пък да не тежат, шумят и чупят, че е имало свинщина за чистене.
😎
Фейри 🌹

# 531
По принцип топла храна сипана в пластмасов съд, може да бъде канцерогенна. За това става въпрос. Бактериите са друго нещо и са навсякъде около нас. Кухня с лоша хигиена на готвене може да ти докара страшни чревни проблеми. Но не можеш да избягаш от това, освен да откажеш да взимаш храна от външни места. Аз за сега не мога това да си го причиня. Улеснение е за мен да взимам кухня на детето и понякога да вечеряме поръчана храна. Гледам да не се замислям как готвят, защото човек може да психяса.

# 532
По принцип топла храна сипана в пластмасов съд, може да бъде канцерогенна. За това става въпрос. Бактериите са друго нещо и са навсякъде около нас. Кухня с лоша хигиена на готвене може да ти докара страшни чревни проблеми. Но не можеш да избягаш от това, освен да откажеш да взимаш храна от външни места. Аз за сега не мога това да си го причиня. Улеснение е за мен да взимам кухня на детето и понякога да вечеряме поръчана храна. Гледам да не се замислям как готвят, защото човек може да психяса.
Така де, канцерогенна, ама канцерогенна е пластмасата, в заведенията за бързо хранене, в която ви сипват супи, тази е bpa free - нали тя се води безвредна? Или греша и съм била подведена от еврог*ейски источници?
Знаете ли, че стъклото може да съдържа тежки метали? 🙄
Ако тръгнем да се втеляваме.. трябва да живеем на билки и хляб.

# 533
Съгласна съм, че не трябва да подскачам за всичко, но се старая каквото мога, да избегна. Иначе в заведения за бързо хранене не съм сядала. Преди като се хранехме на работа в близкото ресторантче, там пак си избирахме от подготвени храни, но сипваха в чинии. Ако съм взимала нещо бързо и готово, е било в хартиени купи/опаковки. И то обикновено е салата, която е студена. А вече дали и в хартията има пластмаса, не мога да знам и да споря за това.

# 534
И бебетата вече се раждат с микроплатмаса в организма и снега докато вали и той разнася пластмаса... Помня урока по история на искуството за създаването на пластмаса и как тя става неизменна част от живота ни... Мразя я, но понякога на всеки му се налага да я използва Wink та дишайййте...

Моето проклето детенце не яде нито държавната кухня от стъклените бурканчетата, нито фуристото от пластмасата, нито това което готвя... Ама живот...

Спрях да използвам чопър и гледам възможно по-малко да готвя в иноксови тави и това не от здравословен био начин на живот, вкуса на храната рязко се променя. За пример кьопало с механично и ръчно кълцане, все едно ядеш две различни неща, както и баница в инокс или в стъклена тава...

Ще обзавеждам нов апартамент в близко бъдеще, ако знаете колко е вреден ламината, ами пдч-то и мдф-а с тия лепила тц... Но като няма бюджет за паркет и масив.. Кофти.. Всичко в което живеем е синтетична среда, сами с голямото ни имане и ламтене за още сме се докарали до там...

# 535
Момичета, майките на сегашните вейп маняци и те са водили тези разговори. Желателно да е, да се стараем действията ни да са безопасни и здравословни, но фанатизма (крайностите) на която и да е тема, не е здравословен 🫡
Родителството не е спринт, а маратон на свръх дълга дестанция. Доста родители се хвърлят да гледат децата си по свръх природосъобразен начин, с безвредни храни, без тв и всякакви трудно постижими липси. Силите им не стигат и след някоя друга година го гледаш, дятито смуче вейпа и не отделя поглед от тв, компюрът, телефон, което уврежда мозък, очи, нервна система и т.н., таа... по-добре, отново ще кажа, златната среда, за да са разпределени силите за "маратона".

# 536
Факт е, че всичко около нас е токсично, обачееее където може да се избегне, не е лошо. Знам, че няма как да идем да живеем в пещера.

# 537
Като сме на темата, кажете ми какъв тиган да си купя, с какво покритие?
В момента със с тигани Тефал, нищо не ми залепва, хвърлям ги в съдомиялната, много е удобно. Но все ме гложди за тефлона, че основно на децата готвя.

# 538
За тигана темата е също толкова дълга и тягосна... Сещам се как админката на фейсбук групата безОпасна красота от доста време я нищи, но мисля че така и не откри безопасен тиган... Тенджера от боросиликатно стъкло би било най-добрия вариант според мен, но пък ще се поддържа трудно навярно.

# 539
Любимия ми тиган е BRIO, с някакво каменно покритие. Омлет правя без мазнина, не залепва, лесно се чисти и е много бюджетен. Няма и 20лв. в Кауфланд или Била.

Общи условия

Активация на акаунт