💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 344
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, налага ми се да търся бавачка за малко и почасово. Затова ви моля, ако някоя  има опит/препоръки, да сподели. За София.

# 721
Бяхме на консултация снес - за месец и половина 700гр плюс  вече е 12,400/75см. Има хрема 3 седмици вече и пропуснахме ваксината. След първата година консултациите били на 3 месеца? Изненадах се.
Момичета, 3та нощ не мога да спя. Взех и мента, грог и валериан. Мн е гадно.

# 722
Бяхме на консултация снес - за месец и половина 700гр плюс  вече е 12,400/75см. Има хрема 3 седмици вече и пропуснахме ваксината. След първата година консултациите били на 3 месеца? Изненадах се.
Момичета, 3та нощ не мога да спя. Взех и мента, грог и валериан. Мн е гадно.
Страхотна пухкавелка! Звучи прекрасно! Да е жива и здрава! 🤗🥳

Не спането наистина е гадно. За мен е изтощаващо.
Прясно мляко с малко мед си стопли и пак опитай. А от следобеда до вечерта опитай да изпиваш няколко чая от маточина, или липа, или невен, или лавандула. Нея освен на чай, а и като аромат може да се използва, за да повлияе успокояващо. Примерно капка етерично масло на носната преграда, за да се усеща при вдишване и на китките от вътрешната страна (заради кръвообръщението), също е добра идея. Розмаринът освен на стомаха, помага и на нервната систима. Любима ми е мащерката, нея за аромат на маточината може да сложиш.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 08:03 от КремонаЛиза

# 723
Браво на малката първокласничка 😁❤
Много е гадно да не спиш. Да няма някакви магнитни бури, пълнолудие или не знам какво 😁
И аз твзи дни спя по-малко. Събуждам се към 7, а аз заспивам след 12…

# 724
Няма пълнолудние, а имам една луда баба, за която се грижа и така ме ядосва на моменти, че ме държи с дни. Сестря ми и тя. Като е далеко и не може да помага, поне да не ме ядосва Sad
Не знам как хората се абстрахират от лошите емоции, аз така и не се научих

# 725
Кураж! Наистина старите са по-лоши от малките за гледане 😭

# 726
  • София
Може и да има нещо, защото и аз последните дни много кофти спя, едно такова леко. Викам му “будно спане” 😆

Момичета, докога се дава вода за бебета/преварена? Давате ли вече от филтрираща кана Аквафор например?

Колко жълтък давате вече?

# 727
Вода почти не съм преварявала още от раждането. Давам от бебешката Бебелан. Не сме имали проблеми до сега. Жълтък също спрях да давам, тъй като сме на детска кухня от няколко седмици.

# 728
Може и да има нещо, защото и аз последните дни много кофти спя, едно такова леко. Викам му “будно спане” 😆

Момичета, докога се дава вода за бебета/преварена? Давате ли вече от филтрираща кана Аквафор например?

Колко жълтък давате вече?

Последните вечери луната е някак по-оранжева и се вижда все едно е по-близо.
Понякога слагам цял жълтък, но тя не изяжда цялото количество.
За водата ние пием бутилирана, тя също. Все ще вземам кана и така и не съм взела.

# 729
И на мен ми е по-трудно заспиването тези дни, при мен действа много добре магнезия, препоръчвам Biolectra 365. И като добавка мажа зад ушите Dotera Serenity, така и така купих тази скъпотия бебето да спи, но не се случи и сега си го изпозлвам аз Simple Smile

# 730
Caprice,  и аз не се научих да не ми пука. Не и съвсем. Преди години това страшно много влияеше на съня ми. Вечерната умора, носеше подробности от лошото преживяване и тревожност, която ми пречеше да спя, дори да общувам нормално с околните. Мразя наглоста и нахалството.
Един ден реших, че се ще самосъхранявам и абсолютно мигновенно ще сипвам на прекалилите. Първоначално, щом прекалят, започваха да се сърдят, че не ми е харесало. С времето се научих хептен да не ги бавя. Не трябва обаче да се залита в крайност, да си в почти постоянна форма на отбранителна позиция - наричам това състояние "на полусъединител", въпреки, че само автоматик съм шофирала, дори и учебната ми кола беше "автомат", пак умело използвам израза. 🤭 Което ми припомня, че и тогава имаше разбирачи "няма да можеш да караш с ръчна скоростна кутия, ако се наложи. Съпругът ми правилно отговори, за да ме защити "ако й трябва, тогава ще го мислиМ!"
Е, просто за спорта, взех една от работните коли на брат ми, и за сведение, нямах проблем. Исках да пробвам. Можех. 🤷🏻‍♀️ Сега се сещам, че когато бях на 15, брат ми, ми беше дал в една нива, да карам спортната му кола. 🫣 е, бяхме деца. Ниска кола, нива - кофти. Ама се справих и тогава. С ръчка. Та... после изобщо не съм коментирала с подценяващите ме, дали съм можела. Смятах за унизително да падам на нивото на хора с интелект на маратонка и да обяснявам, че мога. Просто не им влиза в работата. Интелект, достатъчен да се наядат, да пазят равновесие и да направят някоя интрига.
Та, вече изобщо не ги бавя. Не желая тъпотата на 'ората да ме тормози. Тази и други глупави и дори смея да твърдя, вредни черти в хората, няма да изчезнат, но поне щом ме натоварват, се разтоварвам моментално, като им сипя полагаемото. Не повече.
А знаещите и съветниците от разстояние, обикновенно имат изисквания с чужди ресурси и усилия. Казвам: my way, или идваш да участваш - ето, имаш избор.

forest, вода не преварявам отдавна. Кана аквафор вече не ползваме, но от нея малкото ми момченце е пило на приблизителна възраст, до тази на бебетата ни сега.

Пълнолунието беше яко, беше преди 2 дни - на 11.06.

Сега проверих за магнитни бури, пише че най-силната е днес. 😳

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 16:10 от КремонаЛиза

# 731
И на мен ми е по-трудно заспиването тези дни, при мен действа много добре магнезия, препоръчвам Biolectra 365. И като добавка мажа зад ушите Dotera Serenity, така и така купих тази скъпотия бебето да спи, но не се случи и сега си го изпозлвам аз Simple Smile
Наскоро гледах някаква много хвалеше магнезиев олио с капка лавандулово олио и маже само стъпалата на бебето преди сън.
По тази тема, момичета, само моето бебе ли доста спи някои дни?

# 732
И аз снощи не успях да спя добре.
Вода купувам на Бебелан, но не знам до кога така.

# 733
Caprice, ще се цаним за зет, в категория са си 🤩🩷

Неспането ти е 100% от стрес. Опитай с магнезий и Бкомплекс.

# 734
“Интелект, достатъчен да се наядат, да пазят равновесие и да направят някоя интрига.“
Кремона, велика си 😂😂😂

Мен най-много ме дразнят приятели в последно време, с повечко интелект от гореописания, но и с повечко характер. И аз започнах всеки път да сипвам по малко с черпака. Олеква 😁

Радктирам се че не ми дава да пиша още. Жълтък отдавна не давам, яде кухня. Вода пие всякаква, основно от чешмата и стъклена кана имам на аквафор. Навън всякаква купешка.

На обяд сега спах 15 минути 🙄 Много странна работа.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 14:17 от Фрезия

Общи условия

Активация на акаунт