Прагове на толеранс в двойката

• 7 905
  • 157
  •   1
Отговори
# 135
Аз преди време казах, че във форума има 99% "хубави" хора. Само аз ли съм най-свестния и реално мислещ човек?

Най-най-най! 🤣🤣🤣

# 136
Някой от пишещите в темата, живее ли понастоящем в двойка, в семейство?

Тази година ще станат 36 години брак плюс още 3 като гаджета. Стигат ли? Simple Smile

# 137
  • Обран бостан ;)
Искам утре сутринта бюрек с месо и боза, а август месец може да ме водиш на море, ако не ЧАО. 😂😂😂😂😂😂

Жалко, че не се регна преди месец. Познавах точно таква. Sunglasses

# 138
Ко стана с нея? Фалира?

Откъде се тръгна, докъде се стигна Simple Smile. Някой от пишещите в темата, живее ли понастоящем в двойка, в семейство?
Повечето живеят. Защо питате?

# 139
  • Обран бостан ;)
Ко стана с нея? Фалира?

Ц. Оня ден и правихме 9 дена. Trollface

# 140
За друго се замислих свързано с темата - не мислите ли, че т.нар. прагове на толеранс много се променят от страничните обстоятелства?

Например един мъж би простил на една жена повече, ако е невероятно красива и добра в леглото?

А една жена би търпяла и изневери, че може би и някой шамар от време на време (тук много поставиха насилието като нещо, което не биха приела, присъединявам се към това, като включвам и емоционалното такова и изобщо от всякакъв тип), ако мъжът е финансово добре обезпечен, имат деца и зависи от него или пък през другото време я глези по начин, по който друг не бил имал финансовата възможност да го направи?

В същото време толерансът към хора, към които не сме толкова привлечени и лесно бихме заменили с "по-добри", е по-нисък? Например, защо напълня, защо не спираш да намилаш, защо се обличаш еди си как, защо нямаш време за мен, защо не правим еди си какво?

Не е ли всичко относително? Не зависи ли това и от възрастта ни? Все пак с времето различни неща започват да ни привличат и отблъскват.

# 141
  • София
Има нещо такова. Обаче с възрастта ставам все по-нетолерантна и пак ми се връзват на всичките ми правила и граници!

# 142
  • ВАРНА
Разбира се, че се променят. Всичко се променя, и виждането за живота се променя спрямо ситуации, хора и обстоятелства.
Знаете ли какво ми прави впечатление на мен, неща, които са били недопустими в някакъв момент назад във времето и неща, за които съм казвала, че не харесвам, не одобрявам, не бих приела и т.н. подобни, имам чувството, че всички те се появяват в живота ми през някакъв период от време. И вече се убедих, че никога човек не трябва да бъде категоричен относно вижданията си.
Тук не става въпрос само за толеранса в двойките, говоря общо за всичко.

Има нещо такова. Обаче с възрастта ставам все по-нетолерантна и пак ми се връзват на всичките ми правила и граници!
Пожелавам ти така и да си остане занапред.
Въпреки, че човек никога не знае …

# 143

Защото това не са мъже, а някакви подобия на мъже. Иначе браво, като има телета, ще има и касапи.

# 144
  • Out of the Mix
За друго се замислих свързано с темата - не мислите ли, че т.нар. прагове на толеранс много се променят от страничните обстоятелства?

Мисля, че се реагира, както се казва на английски "accordingly" .
Оттук насетне, ако има разбиране, осмисляне, корекция, и действия в правилната посока, всичко е възможно, двойката продължава след прегръдка, целувка, и още нещо напред
.

Например един мъж би простил на една жена повече, ако е невероятно красива и добра в леглото?

Продължение на горното ми, но това не значи да ме прави на глупак.
Един, два, три пъти ще има разговор и диалог, на четвъртия заминава.
Незаменими хора няма. Красиви и добри колкото щеш в началото, после си проличава, след известен период.
Но всичко е съвкупност. Изобщо не гледам единствено това, напълно е възможно не "красавица", както казваш да плени мъж, той много да я харесва, и да иска да остарее с нея с всичките реквизити, които предлага животът
.Wink

# 145
И аз така, като в последното мнение.
Идва ми той да ме вземе с чакания два месеца поръчков Остин Мартин; викам момче, я да видя тия 835 коня, отваря - гледам вече петна се появили по двигателя.
Викам му "Щом нямаш пари за детайлинг, къде си тръгнал, бе!"
Един, два, три пъти диалог, на четвъртия заминава.
Незаменими хора няма. Аз НЕ ТЪРПЯ.

Това го казвам в случай, че някой се интересува от моя съвет за прага на толерантност спрямо мъжете/жените, изхождайки от силната ми, заможна и неустоимо красива личност в Интернет.

# 146
  • София
Като е влюбен, човек търпи и то доста.

# 147

Не е ли всичко относително? Не зависи ли това и от възрастта ни? Все пак с времето различни неща започват да ни привличат и отблъскват.
Прощавали са ми, но не в това е въпроса. Щом се е стигнало до грешка, значи няма нужда от прошка.
//
Зависи от момента, не от възрастта. Предполага се, че повечето хора на по-голяма възраст са по-рафинирани вече и изградени. Грешка.
За някои неща всъщност стават по-толерантни – затварят си очите – не им се занимава.
//
Влюбването притваря клепачите, Роки. За малко. Но не предполага търпене.

# 148
  • Поморие
Напоследък четем доволно дискусии относно изневери, предателства, липса на съвместимост, липса на отговорност, доводи "за" и "против" раздяла в подобни ситуации. С деца, без деца, в дълги бракове/връзки или по-кратковременни.

Какъв е вашият или според вас прагът на толеранс да си с един човек?
Какво можете и не можете да понесете, и в какви граници и дози?
Според мен при никакви обстоятелства не бива да се търпи емоционално и физическо насилие, патологична ревност, зависимости, безотговорност и мързел. Да не пропускам и изневери, макар, че някои прощават, ако мъжът примерно има положителни качества и страни, които "надделяват", но според мен е грешка това да се прощава. Аз не съм добър житейски пример, търпях много, подложих и себе си и децата си на ужасни изпитания, но повече  не бих позволила никога някой да съсипва живота ни. Този живот е прекалено кратък, за да го живеем с наведени глави.

# 149
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:

А една жена би търпяла и изневери, че може би и някой шамар от време на време (тук много поставиха насилието като нещо, което не биха приела, присъединявам се към това, като включвам и емоционалното такова и изобщо от всякакъв тип), ако мъжът е финансово добре обезпечен, имат деца и зависи от него или пък през другото време я глези по начин, по който друг не бил имал финансовата възможност да го направи?

В същото време толерансът към хора, към които не сме толкова привлечени и лесно бихме заменили с "по-добри", е по-нисък? Например, защо напълня, защо не спираш да намилаш, защо се обличаш еди си как, защо нямаш време за мен, защо не правим еди си какво?

Хората са едни и същи.
Просто с времето се учиш да виждаш у тях нещата, които не си виждал.
Нещата и събитията, които си смятал за важни, разбираш, че са несъществени.
Така и оценката за събитията се мени.

Общи условия

Активация на акаунт