Прагове на толеранс в двойката

• 7 892
  • 157
  •   1
Отговори
# 30
  • Най-красивата страна
Не бих търпяла физическо или психическо насилие.
Изневяра също.
Зависимости-хазарт,алкохол,наркотици..
Криминални прояви
Липса на финансова култура
Липса на елементарна хигиена
Мързел-да не работи и да дреме на дивана
Да няма никакви амбиции,да няма цел в живота
Мамино синче

Все неща за които не бих направила компромис.Такова ми е възпитанието.

# 31
Не мога да понеса единствено неспособността да се иска и постига  нормалност - здраве и свобода, които са пряко свързани с любовта и финансовата стабилност. Последните две осигуряват първите две. Не бих търпяла мъж, който е съгласен собственото му дете да е по цял ден в градината или в училище на занималня и да търпим всички разболявания през месец, ние да му сриваме здравето много години, защото сме неспособни да осигурим нормалност. Ако е такъв, че да не го интересува как се чувства собственото му дете и жена, аз не бих го приела, защото това би означавало, че не ни обича. Говоря за мен, не се налагам, участвам в темата само. За мен, насилие не означава само не пие и не бие, означава също да нямаш проблем да гледаш как детето ти се мъчи с болести, да гледаш как е несвободно и повече при чужди хора, отколкото в семейството. Стадното мислене не ми харесва и приказките, че такова е времето и сега всички така правят, т.е мъжът трябва да вярва, че мисленето определя битието.  Уважавам хора, които се борят за всичко най-ценно,  независимо от времето и обстоятелствата. За мен, мъжът и жената не трябва да се състезават, а да са екип и заедно да преминават през различните житейски периоди, всеки от който си има неговите си трудности.

# 32
Не бих търпяла мъж, който е съгласен собственото му дете да е по цял ден в градината или в училище на занималня и да търпим всички разболявания през месец, ние да му сриваме здравето много години, защото сме неспособни да осигурим нормалност.
Може ли да уточните какво имате предвид? Какво значи да осигурите "нормалност"? Домашно обучение, частен учител, саморазправа с родителите, които си пускат децата болни, от които вашето се разболява?

# 33
Ей такива глупости не бих търпял, щото след всичкото тва наречено нормалност ще имаш едно саксиено цвете, дето ще трябва да го отглеждаш и закриляш докато си жив.
Другото е опити да те въртят на малкия си пръст, неща от рода сега,веднага искам тва и онова, без значение може ли или не. Точно за това съм пращал на майната си, и пак бих го направил.
Темата е дълга и има много съществена разлика между какво не бихте търпяли и какво наистина не сте търпяли. Щото не са малко примерите дето аз никога тва и онова, пък после се окаже, че имало по много и от тва, и от онова

# 34
  • Варна
Не се връзвайте на потребителката, тя във всеки удобен случай бълва змии и гущери по адрес на детските заведения. Някакъв кръстоносен поход е подела срещу ясли и градини и това за нея е нормално. Чакам да видя как ще е в училище.

# 35
Аз не разбрах точно какво иска и какво не иска от мъжа.

# 36
  • Банско
Моя толеранс е доста висок, след 15 години с един човек и вече малко претръпваш, и си ставаш перде малко или много. Но насилие или някой да ми заповядва не бих търпяла,също стиснатост е едно от нещата които веднага не бих търпяла, дори още в началото като сме били гаджета. А и зависимости като цигари, алкохол и др.

# 37
А моят праг е много нисък. Най-малката проява на алкохолизъм, насилие или гадно държание и ще събира куфарите. Аз съм си ценна и не заслужавам подобно поведение към мен.

# 38
Аз не разбрах точно какво иска и какво не иска от мъжа.
Сигурно да си гледа детето вкъщи, за да не боледува изобщо.
Имах един бивш, твърдеше, че за него няма смИ децата да ходят на ясла и градина, той не е ходил и нищо му нямало ( беше агресивен, манипулативен и мамино синче, свикнал каквото иска да тропне с крак и да го получи). Майка му стерилизирала / дезинфекцирала-(не помня кое каза) пясъчника му, той като почнал училище тичала междучасията да му носи тениска, че се е изпотил и да не настине, ако вали му носила сухи чорапи и още много други такива дейности с години, които не знам дали има нужда да споменавам как са се отразили и на него и на стажа й за пенсия на нея после.

# 39
  • sofia
Честно казано не мога да преценя реално за себе, но като че ли ми е висок прага на толеранс.
 В дългогодишните семейства може да се натрупа напрежение, което да избие от едното нищо. При мен точно така стана.
Както казаха по-напред, някои неща биват изключени още при започването на връзката (хазарт, зависимости, елементарно възпитание и отношение и пр.), но с времето могат да се появят разни други, които приемаме на принципа на сварената жаба и заради желанието работите да вървят. И после - изненада, жената изтрещя.

# 40
Както казаха по-напред, някои неща биват изключени още при започването на връзката (хазарт, зависимости, елементарно възпитание и отношение и пр.), но с времето могат да се появят разни други, които приемаме на принципа на сварената жаба и заради желанието работите да вървят. И после - изненада, жената изтрещя.

Да, обикновено така става. Simple Smile

Но има и друго при дългогодишните бракове, особено когато има деца и натрупани материални активи. Все пак хората са инвестирали много в семейството – не само време, но и труд, и финанси... И ако проблемите са свързани само с битовизми и нормалното за годините поомръзване, а липсват сериозни проблеми като насилие, грубости, зависимости и т.н., хората са склонни да си затварят очите за някои неща.
Все пак бракът не е само любов и секс. Даже можем да го оприличим на фирма с двама съдружници. И двамата са работили много, вложили са много, постигнали са много, развили са фирмата, разширили са я, отворили са клонове, много хора зависят от тях. Някак си не върви да съсипят всичко това, само защото вече са си омръзнали, станало им е скучно и някой от тях започва да се замисля дали да не пробва в друга фирма, с друг съдружник и тепърва да тръгва от нулата.
Има едно желязно правило – ако нещо работи, не го пипай. Щом семейството „работи“, по-добре е да се запази, нищо че понякога някъде нещо може да проскърцва.
Или както казваше една позната – предпочитам старите, но удобни чехли пред нови, които не се знае къде ще ми стискат и какви мазоли тепърва ще ми правят.

# 41
Няма толеранс. В началото на връзката се изяснява всичко за всички и, ако не се спазва това, което са се разбрали - край. Започнат ли компромиси, отстъпване и такива неща дори и заради децата става по-зле.

# 42
Спомних си, че имах бивш, който започна да ме ограничава в срещите с приятели, казваше ми как да се обличам и как да не се обличам, как да се държа и т.н. Никога и при никакви обстоятелства няма да търпя подобни ограничения/морализиране.

# 43
Но има и друго при дългогодишните бракове, особено когато има деца и натрупани материални активи. Все пак хората са инвестирали много в семейството – не само време, но и труд, и финанси... И ако проблемите са свързани само с битовизми и нормалното за годините поомръзване, а липсват сериозни проблеми като насилие, грубости, зависимости и т.н., хората са склонни да си затварят очите за някои неща.
Все пак бракът не е само любов и секс. Даже можем да го оприличим на фирма с двама съдружници. И двамата са работили много, вложили са много, постигнали са много, развили са фирмата, разширили са я, отворили са клонове, много хора зависят от тях. Някак си не върви да съсипят всичко това, само защото вече са си омръзнали, станало им е скучно и някой от тях започва да се замисля дали да не пробва в друга фирма, с друг съдружник и тепърва да тръгва от нулата.
Има едно желязно правило – ако нещо работи, не го пипай. Щом семейството „работи“, по-добре е да се запази, нищо че понякога някъде нещо може да проскърцва.
Или както казваше една позната – предпочитам старите, но удобни чехли пред нови, които не се знае къде ще ми стискат и какви мазоли тепърва ще ми правят.
Същото мисля и аз.

Но ако на човек (особено при криза) му мине прага на толерантност, тогава е важно да действа внимателно, ако е в дългогодишен брак/връзка. Малко като с изкушенията. Никога не бих сервирала на ММ кога са ми писали мъже, кога са били настоятелни, кога са били действително застрашаващи връзката. АКО, ако стане нещо съдбовно и животопроменящо, тогава ще го зачитам. Иначе да притеснявам човека, да тръгвам да го напускам и да си разваляме отношенията без свършен факт - това е малко в стил Ана Каренина. А да кажем, при нас аз съм по-скоро Кралица Елизабет Blush . Та, много зависи какъв човек е мъжът/жената.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 14:05 от .Hazel.

# 44
  • Out of the Mix
Хубав пост, Сийке. Hands Plus1

Три примера имам пред мен.

- Жената хваща наготово мастит юрист-връзкар. Мега авторитарен комплексар, мачкащ я цял живот, много години, 25+. Околните се чудят как изобщо го е издържала и търпяла. С разбрицано здраве, но държи фронта, седи и не пуска. Любов там няма, изцяло интерес, не всяка би издържала. С годините й уреди юридическо образование и работа с много зор и юркане, защото не е по услугите господинът, дори за близките си.

- Сравнително млади в средата на 40-те с две деца. Сексът е мираж, жената се е запуснала, мъжът с бирен корем жули по 4-5 кенчета всеки ден. Мъжът ми е споделял, че едва ли не чака да поотраснат още малко децат и ще й бие шута, че нещо много почнала на въпреки да му говори, а той си гледа семейството и се разкъсва на 100 места. Никак не му е лесно, не се представям в неговото положение изобщо. Е**м ти и парите при такъв живот.

- Отново в интервала 45-50 г. Жената седи с мъжа само и само защото е много добър човек, свикнали заедно, хванали се млади, градили активите заедно, дотук няма лошо. Човекът е много добър, защото не бие, пие, не залага, не прахосва, имат две деца, пълна къща, но мацката го експлоатира, както си иска, хойка си, където й свари, юрка го за какво ли не и т.н. Отново не бих търпял и такова нещо.

Шарен живот. Coffee

Общи условия

Активация на акаунт