Препоръчано и изпробвано от магазини dm - тема 28

• 46 056
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • пустинята Гоби
И аз си мия очилата с душ гел или шампоан, със спирт не ми е хрумвало да ги минавам, излишно агресивно ми се струва. На ДМ/ Лидъл кърпичките са очила не ползвам, ужасни са ми, мъжът ми ги ползва, то е мъка някаква с тях да изчистиш нещо. С платнените кърпички за очила най-добре ми се полират стъклата.

# 391
ChokolaDkaa ,ще ми е тежко това с кокоса ,защото съм с много фин косъм.
Значи за сега ,ще се въздържа от покупката на олио и ,ще си ползвам серумите в къщи.

Относно очилата от оптиката са ми казвали да ги мия само с вода и сапун (веро и т.н. ) ,никакъв спирт. Но моите са хелеоматик.
Купих си от кърпичките на ДМ ,ужасно миришат ,така стоят в къщи.
В момента си бърша очилата с платнена кърпа за очила. Почиства перфектно и полира много добре.

# 392
  • русе
Препоръчайте  крем за суха  кожа на ръцете?

# 393
  • Mostly in my mind
Балеа глоу енд шайн се отлиства трайно от моя списък. Не ни хареса нито на мен, нито на дъщеря ми. И на двете адски ни утежни косите и дори ги матира, вместо да ги направя блестящи.

# 394
Кремът на Балеа с урея.

# 395
Кремът на Балеа с урея.

Да, доста мазен. За наистина суха кожа! Simple Smile Имам един Балеа ГЛОУ, лилав с брокат, него не го препоръчвам.

# 396
На мен в оптиката,.в която правих слънчевите очила.с поляризация ми казаха да ги мия само с топла вода. После да ги изтрия от водата с кухненска хартия. Също мога да ги почиствам със специални мокри кърпички за очила, несъдържащи спирт. Подариха ми една платнена малка кърпичка за очила. Мога ли да използвам препарат за миене на съдове с Fairy, за да ги измия? Няма да се повреди поляризацията на стъклата с Fairy? Всеки път като съм с тях навън, полепва по стъклата доста прах и прашинки.

# 397
Верото е агресивен препарат - мий си стъклата с топла (не гореща) вода и сапун (може за пране или тоалетен, но на калъп).
Подсушавай с мека памучна или микрофибърна кърпа. Всеки по-груб материал може да ти повреди стъклата.
Спрей/кърпички за почистване с химикал могат да повредят както рамките, така и защитите по стъклото (не самото него).

# 398
  • Плевен
Някой поръча ли повечко Persil? От голямата туба ми даде само 3 броя да взема 😔

# 399
  • пустинята Гоби
И сапунът е агресивен продукт, аз затова ползвам душ гел и шампоан. Не, че нещо ще им стане на стъклата от сапун и веро, но не искам чак да скърцат. С кухненска хартия абсурд да си бърша очилата, после ще трябва да бърша с нещо кухненската хартия.

# 400

Май за по-тежките неща има ограничения в бройките. На мен така дестилирана вода на ДенкМит ми дава само до 3 бр.

# 401
И сапунът е агресивен продукт, аз затова ползвам душ гел и шампоан. Не, че нещо ще им стане на стъклата от сапун и веро, но не искам чак да скърцат. С кухненска хартия абсурд да си бърша очилата, после ще трябва да бърша с нещо кухненската хартия.

Точно отпиците съветват да НЕ използвам течни измиващи препарати за почистване на очилата, обаче и да ме питаш защо - не си спомням в момента Flushed
Освен това от сапун до сапун има разлика и всеки избира според нуждите си - моите са натурални.

# 402
  • пустинята Гоби
Оптиците не ги знам какво съветват, но моят опит от 3 десетилетие е такъв, че сапуна е по-мазен продукт и хич не е ок да се мият стъкла с него, камо ли очила. Майка ми, която е химик преди тези 3 десетилетия ми даде акъл да си мия очилата с шампоан и предвид, че очилата ми се измиват прекрасно под душа, смятам да си продължа с тази техника.

# 403
Сапун и аз избягвам, повечето оставят лек филм че нали ги правят да не изсушават кожата прекалено.
Но препарат за чинии слагам от време на време, само гледам да не го капна директно неразреден на стъклата а първо ги мокря, после разпенвам една капка с мокри пръсти и вече така мия. С мазна кожа съм и предпочитам да си измивам очилата поне от време на време, а не само да бърша.
Интересното е че точно в оптика като съм си правила нови и е ставало дума, са ми казвали ако ще ползвам кърпички (пак не като пръв избор но ако трябва), да вземам тези на ДМ а не на Лидл. Беше преди години обаче, не знам дали още е актуално сравнението че може да са променени и едните, и другите от тогава. И пак казват че по-добре да си ги мия на мивката.

# 404
  • оттам, откъдето започва България

Ако решиш, че ти трябва талон за Persil - пиши на лични, моят е свободен.

Общи условия

Активация на акаунт