Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 940
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Аз днес бях на скрининг, бебчето е добре, нисък риск за тризомии, но ми откриха висок риск за прееклампсия. Докторът ми изписа 150 мг. Акард вечер. По принцип винаги съм била с ниско кръвно. По Великден и аз имах няколко дни поредни с главоболие, този уикенд и днес отново. От петък си меря редовно кръвното, забелязвам, че главоболието ми се засилва като мина 120. Така, че при мен болката е от покачване явно.

# 211
Привет, момичета,
Не бях влизала скоро и едва ви намерих къде сте се преместили. Simple Smile Ще се радвам да се включа и аз в групата - втора бременност, 38г. , термин 11.11
Миналата седмица правих пренатални тест и с нетърпение очаквам резултатите. Скоро ще ви споделя и пола. Пожелайте ми 🎀

# 212
Прегледът ми мина добре, ще трябва да пусна и стерилна урина, за да потвърдим дали имам уринарна инфекция или не. Този път взех вайбъра на АГ-то, че да не чакам още 2 седмици за коментар на изследванията. Иначе с бебка всичко е наред, все още върви напред, но само с 6 дена, та е успокоила малко темпото. Следващата седмица съм и на ендокринолог да коментираме инсулиновата ми резистентност, рязкото качване на килограми след спирането на лекарствата и дали не ми е време да ми ги връщат или за ОГТТ, за да видим дали съм успяла да развия гестационен диабет.

# 213
Тъкмо за главоболие и ниско кръвно влизам да пиша и аз, ама явно сме много, които страдаме от това.
От неделя е някаква страхотия, 90 на 60, толкова остра постоянна болка отдавна не съм имала.

# 214
И аз съм понякога с главоболие, предполагам, че е от преумора от екран, когато не мога да правя чести почивки на работа и не съм се наспала добре. Май също и когато пробвам да не пия нормална чаша кафе, а безкофеиново. Ендокриноложката ми позволява до една часа не много силно кафе дневно, но преди да забременея пиех по 2-3 и явно сега зависимостта си казва думата. Засега решението ми е да пия много бавно една чаша, буквално я влача до следобед (не ми пречи, като е студена) 😁. Иначе при главоболие гледам да пия още повече вода и понякога мажа слепоочията и врата отзад с масло от типа Виетнамско чудо. Имам едно оригинално от Виетнам, но е по-скоро за ухапвания и мускулни и ставни болки. Наскоро си поръчах от познати от другия вид, който си е за мигрена или синузити, но не знам кога ще пристигне. В краен случай парацетамол съм пила, но не помогна сякаш много. Затова последно ми препоръчаха Ефералган, понеже се усвоявал по-лесно, но не съм пробвала..
Да се оплача, че ми излезе ечемик и пак си почнах биозина и мажа с една маз за очи. Явно имунитетът ми нещо пак е закуцал. Иначе бебето е наред.

При мет от втория месец ме почна почти постоанно главоболие незнам дали е нормално толкова продължително да боли.мислех ме в 2ри триместър изчезва главоболието. Спомням си че и ми се завиваше свят понякога но не си меря кръвно вкъщи мериха ми го в клиниката тогава е нормално.Подозирам да не ми пада понякога?Има ли от вас с такива симптоми и ниско кръвно какво правите

При мен е леко ниско сутрин, но най-лошото е, когато съм изравнявала границите. Случвало ми се е по време на цикъл преди. Слава богу, засега при бременността не съм имала подобна ситуация. Препоръчвам да си вземеш някакъв апарат, ако имаш възможност, най-малкото успокоява, а ако е ниско, да знаеш да пиеш нещо като солен айрян например.

Аа и btw, честито на всички мами, които са минали пренатален и фетална! И успех на чакащите!
Моят лекар упорито отказва да нарече първата фетална с това име, нарича си я скрининг, защото има и скрининг де, но е същото нещо, разбрахме се най-после. 😅 Чакам резултати от пренаталния и да ми дойде часът за скрининга. 😊

# 215
Здравейте момичета, аз също съм с ниско кръвно по принцип (100/60). Нещата станаха по-зле когато спрях кафето в първите седмици по препоръка на близки - кръвното ми беше 80/40 и постоянно ми причерняваше. АГ ми каза да пия по 1-2 кафе на ден щом съм с ниско кръвно и да хапвам по-често, което доста ми помогна. Кафето не ми е толкова приятно напоследък, но си правя сутрин и пия по малки глътки през деня -задължително след храна.

# 216
Здравейте! Аз вчера бях на преглед и да ме запишат по здравна каса! Бебето е добре, в 11 и 4 дни съм вече. Термин 28.11 и на 27-ми сън на фетална морфология! Вчера пуснах и прена тест, надявам се скоро да ви се похваля, че всичко е наред.
Днес пуснах изследвания кръв, урина и разни други неща.
Имам левкоцити в урината и завишено СУЕ и ЦРП
Някой да е бил така?

# 217
Надя, аз в момента съм в така, даде ми направление и за стерилна урина, за да потвърди дали има някакъв растеж, но моето АГ само тези резултати не я притесниха. Ако имаш контакт с лекаря си им пиши да ти пуснат и на теб направление за стерилна урина, ако пък следващият ти преглед е скоро може и да изчакаш или да си я платиш и да я направиш преди него, ако е по-далеч. Вярвам, че всичко ще е наред и те чакаме с добри новини от пренаталния и феталната морфология! Nature Star2

# 218
Изчаквам още няколко неща да излязат от изследванията и ще и ги изпратя.
Също имам и проблем с бъбреците, ще се свържа и с уролога ми.
И аз се надявам всичко да е наред 🙏 ❤️

Надя, аз в момента съм в така, даде ми направление и за стерилна урина, за да потвърди дали има някакъв растеж, но моето АГ само тези резултати не я притесниха. Ако имаш контакт с лекаря си им пиши да ти пуснат и на теб направление за стерилна урина, ако пък следващият ти преглед е скоро може и да изчакаш или да си я платиш и да я направиш преди него, ако е по-далеч. Вярвам, че всичко ще е наред и те чакаме с добри новини от пренаталния и феталната морфология! Nature Star2

# 219
Минах вече и биохимичния скрийнинг + феталната и Точица е прекрасна. Всичко си и е както трябва, никакви притеснения или рискове. Рита, маха - както си му е редът. Пулсът беше 158. Биохимичните маркери бяха с чудесни стойности. Потвърдиха, че е девойка Simple Smile

Моите проблеми с кръвното са наобратно - от време на време ми мерят по-високи стойности, но това винаги е в болнична среда от лекарите, така че ме диагностицираха със синдром на бялата престилка Grinning иначе казано, както аз му казвам - шубе Joy слагаха ми холтер и като се проследи за 24 часа кръвното си е съвсем добре, но като ми измерят 150/100 в лекарския кабинет и разбираемо се шашкат Simple Smile ама сега си знам и си казвам.

Мен само един ден, откакто съм бременна, ме е боляла главата. Зверски ме болеше, но накрая мина, след като хапнах по-обилно. Подозирам, че ми е била паднала кръвната захар в този момент, нямам друго обяснение, но предвид, че се случи еднократно, няма и да търся друга причина Simple Smile

Fayona, според мен веднага си се връщай на метформина. На мен днес отново ми потвърдиха, че е по-добре да си го пия Hug

# 220
Здравейте момичета, бременна съм в 13 седмица и днес бях на преглед гинекожката ми каза че трябва да си направя изследвания за развитие на плода. В това време и звънна тел и тя така каза името на изследването, че нищо не я разбрах само че може и в майчин дом. Можете ли да ми кажете вие дали сте правили такъв преглед и къде?

# 221
Здравей, Симона, и добре дошла при нас. Може би е имала предвид това изследване, ако още не си го направила: Комбиниран скрининг (биохимия + ранна морфология) – прави се между 11+6 и 13+6 седмица. Може да се направи на много различни места, аз лично ходих при д-р Мирчева в Софиямед, защото ми беше най-удобно.

# 222
Здравей Fayona, много благодаря. Можете ли да ми дадете тел номер на докторката и колко пари струва този преглед?

# 223
Симона, час се записва директно през сайта на супердок: https://superdoc.bg/lekar/fetalna-morfologia.
Ранната морфология струваше 180 лева, а биохимията - 85 лева, тоест общо 265 лева за комбинирания скрининг.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 15:45 от Fayona

# 224
Здравейте! ❤ Днес мина феталната, пуснах и кръвен за БХС, защото вървят заедно. Всичко е наред! 🙏 Бебчо не спря да рита и да мърда с ръце, прозяваше се, абе за една мама прекрасна картина. 😊 Абсолютно всички показатели са перфектни. Измериха го с 2 дни по-малко, а в спешното ми казаха, че е една седмица и половина напред, за което бях сигурна, че не е така. Краката бяха кръстосани и нямахме късмет дори да направят предположение за пола. 😂 Общо взето се успокоих и дишам по-спокойно. 😊🥰 Бях при доктор Апостолова в Пловдив и останах много доволна от прегледа и отношението ѝ. Имаше закъснение от 20-тина минути, което е в рамките на нормалното.

Общи условия

Активация на акаунт