Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 900
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен, бяхме на почивка и чак сега се включвам отново с въпроси и малко притеснения, разбира се. При третия ми тест на урината отново не установиха точната инфекция или бактерия и ми изписаха АБ Нитрофурантоин "емпирически" - това казаха. Утре се прибираме и ще си го взема от аптеката, на някой друг случвало ли се е да не се открие точната причина или инфекция? И още един въпрос - лицето ми е ужасно наистина - имам множество дребни пъпчици, някои имат връхчета, други не - с какво да го мажа, някой друг да е имал този проблем и как се оправихте? Мерси много Simple Smile)

# 196
DimBZah, аз утре съм на преглед и ще коментираме уринарната инфекция и дали ще правим допълнително изследвания да установим точната бактерия или направо ще ме почне на лечение. Ще пиша след това какво се е случило.

# 197
Fayona, благодаря ти за отговора, много се надявам при теб да се оправи бързо. На мен ми казаха да отида пак на преглед 2 седмици след като свърша курса с АБ, пък дано да ми помогне. Аз така или иначе ще раждам секцио, но така и никога не разбрах тези уринарни инфекции и бактерии колко са опасни за самия плод. То е ясно, че ще си я лекувам, но тъй като бяхме на почивка, а АБ ми е изписано миналата седмица и ще го започна чак утре, според вас това забавяне ще има ли негативно влияние върху бебо? Мерси Simple Smile

# 198
Аз пък не знам как успях да лепна някакви гъбички по ноктите на краката точно преди лятото. След месец ще съм по сандали и от сега ми е притеснено с какво ще ги лекувам. Бях питала АГ и ми казаха да мажа с обикновено лекарство, че няма проблем, но доста от лекарствата (и чата 😄) предупреждават срещу повечето марки лакове, че не са ок за бременни. Имам съмнения и за между пръстите, но там поне клотримазол може да се маже и се надявам ще помогне. За справка - само върховете на двата палеца са, но много ме дразнят 🥲

# 199
DimBZah, пожелавам ти и при теб бързо и безпроблемно да минава. При мен от изследването до прегледа вече ще са минали 10 дена, та и аз се надявам да няма последици до тогава. Доколкото видях опастност има само ако инфекцията компрометира по някакъв начин околоплодните води и в редки случаи може да води до изтичането им. Надявам се една уринарна инфекция да не пътува толкова бързо толкова надалеч, два месеца по-рано микробиологията ми беше чиста, та се надявам и сега да е така, на теб ти пожелавам същото. Следвай си лечението и се въоръжи с много търпение и позитивна нагласа! Nature Sunny

# 200
Благодаря! Конкретно моето главоболие е мляко специфично - много силна болка зад очите и по-често само зад дясното око и по принцип ме държи ден-два. През годините установих че аспирина ми помага да мине по-бързо и да не продължи на следващия ден и съм си го ползвала като най-лесно.

Иначе четох, че аспирин не се препоръчва в първи и трети триместър и съответно в първия не съм си позволявала, въпреки че беше доста често и силно главоболието. После се консултирах с АГ и ми каза, че за втория триместър няма проблем да пия упсарин. Попитах и личния си лекар и той каза, че е ок и съответно си позволих половинка упсарин едната вечер като имах 37 температура + главоболие.
В самата листовка на упсарин с пише, че не се препоръчва за трети триместър, така че тогава ще трябва да се спасявам по други начини 😅

[
Добре дошла😊
Сигурна ли си, че можеш да пиеш упсарин? Аз знам,че само парацетамолът е позволен, освен,ако аспиринът не ти е предписан де. Просто ми стана интересно, защото аз последно време имам проблем с главоболието - проявява се често последните седмици, явно ми пада кръвното и е ужасно и не минава от нищо, дори от парацетамол. Единственото, което майка ми ми каза и пробвах с надсмешка беше - изтискан лимон в кафето - веднага ми мина!

# 201
Katse, на мен от тази сутрин от 5,30 ми се появи такова главоболие, при мен е зад лявото око. Ти имала ли си такива проблеми преди бременността или го отдаваш на нея, че не разбрах? Аз не съм и го отдавам на нея. Естествено придружено със силно гадене и повръщане ме направиха парцал, едва станах да хапна 1 банан. Някой друг чувства ли се така след събуждане - да няма сили и да продължава да лежи? Така съм аз днес..

# 202
Имам си го от малка и сигурно е нещо наследствено, защото и баща ми има същия тип зад лявото око. При мен по принцип е било по-рядко - веднъж на месец или два, но последните два-три месеца ми се случваше през 1-2 седмици. Предполагам може да е подсилено от бременността, не знам дали е свързано с кръвното налягане, защото не съм си го мерила в такива моменти. Иначе ми се случва ако съм по-напрегната и много често ми е съвпадало с първи ден на цикъл, което е кофти комбинация. В по-тежките случаи ми се повръща от болката и реално след това малко ми олеква.

Четох, че може да има главоболие при бременни, така че може при теб да е свързано с това. Надявам се да отшуми и не знам какво да посъветвам освен повече сън ако е възможно.

Гадене имах сутрин през втория месец по-изявено. Сега само понякога след като ям ми се повръща вечер.

# 203
Katse, на мен от тази сутрин от 5,30 ми се появи такова главоболие, при мен е зад лявото око. Ти имала ли си такива проблеми преди бременността или го отдаваш на нея, че не разбрах? Аз не съм и го отдавам на нея. Естествено придружено със силно гадене и повръщане ме направиха парцал, едва станах да хапна 1 банан. Някой друг чувства ли се така след събуждане - да няма сили и да продължава да лежи? Така съм аз днес..

Аз бих звъннала един телефон на лекар ако главоболието не отминава. Главоболие и повръщане заедно ми звучат по-страшно отколкото поотделно.

Иначе аз съм с хормонална мигрена, която ми се появява винаги след цикъл. Откакто съм бременна се появи 2 пъти и естествено парацетамол не помага. Бях се затворила в спалнята за 2 дена на тихо и тъмно.

И поне да се оплача и аз - адски ми беше лошо цял ден вчера, а съм 15 седмица почти. Цяла нощ не можах да мигна. Тая бременност ми разказва играта.

# 204
Момичета, аз да се оплача, в неделя ме приеха с частично отлепване на плацентата. Много бързо се стопира кървенето и ме изписаха след няколко дни. Сега съм на легло, общо взето ходя само до тоалетна, малко повече да се размърдам и веднага ме започва дискомфорт или лека болка ниско долу. Терапията ми е 3х2 утрогестан, 3х1 но шпа, при нужда повече и магнерот 2х1. Уж с бебо всичко е наред, вторник имам пътуване заради феталната и много се притеснявам, а и като цяло ми е филм…

И аз съм със същия проблем. При мен се получи 4см отлепяне преди 3 седмици, бях една седмица в болница и вече съм у дома. Засега се залепя, последно беше спаднало на 1.8см, утре съм на преглед и ще видим как върви. За лекарите е важно плода да се развива. Иначе аз пия Дуфастон 3х1 и Глобули утрогестан 2х1, заради това, че една седмица не беше помръднало залепването ми биха инжекция Прегнил, като ми казаха, че общо три такива ще ми бият. Желая ти успех, бързо възстановяване и гледай положително. Вече съм в 14 седмица и доктора дава добри шансове. Иначе аз изпаднах в някаква депресия от лежането, но се надявам скоро да отмине и да дойдат добри дни.

# 205
И аз съм понякога с главоболие, предполагам, че е от преумора от екран, когато не мога да правя чести почивки на работа и не съм се наспала добре. Май също и когато пробвам да не пия нормална чаша кафе, а безкофеиново. Ендокриноложката ми позволява до една часа не много силно кафе дневно, но преди да забременея пиех по 2-3 и явно сега зависимостта си казва думата. Засега решението ми е да пия много бавно една чаша, буквално я влача до следобед (не ми пречи, като е студена) 😁. Иначе при главоболие гледам да пия още повече вода и понякога мажа слепоочията и врата отзад с масло от типа Виетнамско чудо. Имам едно оригинално от Виетнам, но е по-скоро за ухапвания и мускулни и ставни болки. Наскоро си поръчах от познати от другия вид, който си е за мигрена или синузити, но не знам кога ще пристигне. В краен случай парацетамол съм пила, но не помогна сякаш много. Затова последно ми препоръчаха Ефералган, понеже се усвоявал по-лесно, но не съм пробвала..
Да се оплача, че ми излезе ечемик и пак си почнах биозина и мажа с една маз за очи. Явно имунитетът ми нещо пак е закуцал. Иначе бебето е наред.

# 206
Здравейте и моя пренатален тест излезна всичко е наред термин 27/11 момиче
Тази седмица съм на фетална надявам се и там всичко да е ок ..
Искам да попитам някоя от вас има ли проблем с кожата вече не знам къде да ходя дали на дерматолог или на алерголог … всеки си прехвърля топката и съм объркана от 2 седмици насам ми излизат като лишей по ръката и под очите каквото и да мажа с нищо не минава..

# 207
Aз от малка съм с дерматит и от както забременях се влоши много драстично, Направо парчета кожа на люспи пада. Пробвала съм всичко, но без успех. Моят съвет е мини през дерматолог, ако каже , че не е лишей виж нещо хидратиращо може би.

И малък ъпдейт от мен, повтаряме Vision теста, днес дадох кръв, надяваме се до края на седмицата да ви се похваля, че всичко е наред 🤞🏻

# 208
Здравейте дамии!
Отдавна не съм се включвала. Днес бях на фетална при Доц. Чавеева и всичко е наред. Прегледа беше много обстоен и съм изключително доволна. Разбрахме и пола ще си имаме принцесааа🩷

# 209
И аз съм понякога с главоболие, предполагам, че е от преумора от екран, когато не мога да правя чести почивки на работа и не съм се наспала добре. Май също и когато пробвам да не пия нормална чаша кафе, а безкофеиново. Ендокриноложката ми позволява до една часа не много силно кафе дневно, но преди да забременея пиех по 2-3 и явно сега зависимостта си казва думата. Засега решението ми е да пия много бавно една чаша, буквално я влача до следобед (не ми пречи, като е студена) 😁. Иначе при главоболие гледам да пия още повече вода и понякога мажа слепоочията и врата отзад с масло от типа Виетнамско чудо. Имам едно оригинално от Виетнам, но е по-скоро за ухапвания и мускулни и ставни болки. Наскоро си поръчах от познати от другия вид, който си е за мигрена или синузити, но не знам кога ще пристигне. В краен случай парацетамол съм пила, но не помогна сякаш много. Затова последно ми препоръчаха Ефералган, понеже се усвоявал по-лесно, но не съм пробвала..
Да се оплача, че ми излезе ечемик и пак си почнах биозина и мажа с една маз за очи. Явно имунитетът ми нещо пак е закуцал. Иначе бебето е наред.

При мет от втория месец ме почна почти постоанно главоболие незнам дали е нормално толкова продължително да боли.мислех ме в 2ри триместър изчезва главоболието. Спомням си че и ми се завиваше свят понякога но не си меря кръвно вкъщи мериха ми го в клиниката тогава е нормално.Подозирам да не ми пада понякога?Има ли от вас с такива симптоми и ниско кръвно какво правите

Общи условия

Активация на акаунт