Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 29 080
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Аз да попитам нещо свързано с болничните тъй като имам 6 месеца стаж на работното място казаха ми че мога да взимам болнични и евентуално след още 6 стават 12 месеца и започвам да получавам майчинство така ли е има ли някой който се е сблъсквал с такъв казус?

# 361
Момичета , записала съм се в темата за термин декември , тъй като съм с термин 03,12, но все си мисля че ще бъде по-рано, та хвърлям и при вас по едно око😄
Бих искала да помоля за мнения относно ФМ и вижън тест, тъй като виждам че повечето сте ги минали и сте по- запознати …
прилагам снимка от ФМ днес (12г.с.)и VISION тест(11г,с.) ,на ФМ няма нищо притеснително(за Даун) , но днес ми го отчете 1:491, като в коментар е написал ,, Повишен риск от синдром на Даун “.
Измери нахална транслуценция 2,89мм, което каза че е на границата и го притеснява, това било единственото притеснително, доста ме напрегна, та може ли мнение ?
В същата ситуация съм, правих Вижън тест- няма нищо притеснително, а на ФМ- излезе нухална транслуценция 2,6мм и ме викат отново след 2 седмици.

# 362
здравейте! и аз съм бъдеща мама с термин ноември как сте с неразположенията има ли някоя от вас да се чувства отпаднала аз само спя и съм отпаднала със световъртеж. Надявах се да мине вече съм 14г.с

Здравей, и аз съм по същия начин, спи ми се почти постоянно, много ми е изморено вечерите, и единственото, което мога да направя е да си легна, милия ми мъж сигурно страда, защото от малко повече от две седмици не сме имали с*ксуални приключения, даже ми става много тъпо, защото искам, но просто тялото ми на края на деня е като развалина... някоя от вас да има същия проблем, и аз съм вече в 14г.с...мерси:)

# 363
Аз да попитам нещо свързано с болничните тъй като имам 6 месеца стаж на работното място казаха ми че мога да взимам болнични и евентуално след още 6 стават 12 месеца и започвам да получавам майчинство така ли е има ли някой който се е сблъсквал с такъв казус?

Ако искаш по-добре питай в темата за майчино счетоводство, там ще могат да ти отговорят най-точно или дори да има отговорите в първата страница. Аз попринцип знам, че за майчинство се гледа дохода 24 месеца назад, но може би за взимане на майчинство не е нужно 24 месеца стаж, а и 12 са достатъчно, но не съм наясно. Confused

# 364
Шуши, гледат се доходите 24 месеца назад, но само 12 месеца стаж са необходими. Просто останалите 12 ще се броят като 0 за доход и съответно майчинството ти ще е два пъти по-ниско, отколкото ако беше работила през целия период. Допълнително 6-те месеца болничен също ще го намалят, но не толкова драстично. Аз наскоро използвах този калкулатор за изчисляване на майчинството си, не знам доколко е точен, но поне е отправна точка:
https://kik-info.com/trz/maichinstvo.php

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 16:11 от Fayona

# 365
има ли майки от Пловдив при кой лекар се следите
Аз съм от Пловдив, следя втора бременност при д-р Георги Тотев, но той е само проследяващ, не изражда.

# 366
DimBZah, направо ти завиждам 🤗 При нас секса е мираж вече 13 седмици. И първата бременност беше същото, та не знам въобще как ММ се нави за второ 🤣 и как още не си е хванал любовница, но с това зацапване май още няколко седмици ще е така,

# 367
Сега покрай коментара на Fayona се сетих, че има и калкулатор от НОИ с ПИК и ти смята точно колко ще взимаш като си попълваш сам месеците от сега до 45 дневния.

https://reps.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/

# 368
Аз първото си дете раждах в частна болница и пак не се допускаше таткото, таткото дойде на 1 преглед само на една от феталните не си спомням май беше втората, този път даже може и да не успее и за нея да дойде, но обмисляме момента да присъства на раждането, но както казах не е толкова лесно в България, ама каквото такова.

Да свикнали сме да казваме тук е така и каквото стане.Мъжа ми е чужденец и още не може да разбере някои неща тук .Според мен много права на пациентите се погазват в България

Ъпдейт за стерилна урина оказа се че е чиста може би е била замърсена пробата 1я път.
За либидото аз нямах никакво до днес защото спря да ме цепи главата и гаденето намаля.С първата бременност не бяхме 8 месеца нищо но се издържа

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 17:59 от Hellokitty1993

# 369
Мами,здравейте в 14г.с нормално ли е да имам болки в кръста и леко ниско долу в корема?

# 370
Хеййй и аз се следя при него 🤗

Аз съм от Пловдив, следя втора бременност при д-р Георги Тотев, но той е само проследяващ, не изражда.

# 371
Leti07 когато правих първоначално проучване къде да се следя прочетох, че в някои частни болници се допуска бащата при естествено раждане и струва около 300 лв.

В тази връзка, аз съм с изтъняване на двете ретини, които проследявам през годините. Обаче май е противопоказно за естествено раждане, въпреки това ми се иска да се прегледам при някой добър специалист. Дали някой може да ми препоръча офталмолог или клиника, от която е доволен?

За храненето аз съм почти в 13 седмица и все още не мога да ям като хората. Ям доста сандвичи, което не е особено препоръчително, но е единствения начин понякога да прекарам деня. 🥲

Мили мами, това ми е първа бременност и преди няколко дни разбрах от позната, че масовата практика е бащата да не се допуска до самото раждане освен ако не си платиш допълнително. Вярно ли е това? Намирам го за странно и се чудя дали ще трябва специално да си търся лекар, който ще е съгласен. За нас е важно мъжът ми да присъства и не съм сигурна, че бих била окей да не е там. Най-малкото да може да напомня на израждащите за нещата, които искаме да се случат - да ни дадат бебка след като я извадят, и тн. Имате ли наблюдения?
Знам, че е рано, но за мен е и доста важно да знам какви са ни опциите.

Иначе започнахте ли да се храните по-разнообразно? Аз мога да хапвам по-спокойно вече, но усещам, че все още не ми се яде месо изобщо, и ми е малко трудно да реша какво да ям всеки ден. 🤔

# 372

Скрит текст:
Я, какво съвпадение! Нищо чудно да сме се засичали в чакалнята. Smile

# 373
На мен ми харесва,че никога не се чака много. С предната бременност се следях в Селена и чаках по 2-3 часа почти всеки път.. 😅

Скрит текст:
Я, какво съвпадение! Нищо чудно да сме се засичали в чакалнята. Smile

# 374
Мами,здравейте в 14г.с нормално ли е да имам болки в кръста и леко ниско долу в корема?

И аз имах болки в ниско в кръста до преди няколко седмици, май се пада да е било между 10-та и 15-та седмици, но последно време не усещам нищо (17 седмица). Иначе болките в кръста ми минаваха след йога или плуване.

Общи условия

Активация на акаунт